in

Här är den bästa brunchen i Stockholm, Göteborg och Malmö

Bästa bruncherna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala

Nybryggt kaffe, pressad apelsinjuice och pannkakor dränkta i sirap. Samla vännerna eller ta med din partner på en mysig brunch. Vi har listat Stockholms, Göteborg, Malmö och Uppsalas bästa brunchställen. Mer

Vad är brunch?

Är du fortfarande sliten efter utgången i fredags eller är du bara stressad över jobb eller skola? Då är en mysig brunch precis det du behöver. Brunchen brukar vara som en mastigare variant av frukosten. Vanligtvis äter man brunch mellan klockan 11-14. Men det kan ibland vara svårt att bestämma sig vart man ska unna sig den där mysbrunchen. No worries – vi listar de bästa brunchställena i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala!

Bäst brunch i Stockholm

Vår kära huvudstad har många finfina brunchalternativ. Här samlar vi våra favoriter!

1. Pom & Flora

Pom&Flora har två brunställen i Stockholm. En hittar du på Odengatan och den andra hittar du på Bondegatan. Det går inte att reservera plats så kom i tid. Pom&Flora öppnar 7.00 på vardagar och 9.00 på helger. Deras avokadomackor är något ut över det vanliga! Och glöm för Guds skull inte att smaka bananbrödet!

2. Nytorget 6

Kanske ett av Stockholms mysigaste brunchställen! Här finns ett stort utbud på menyn och alla kan hitta något som passar dem! Jag rekommenderar verkligen deras amerikanska pannkakor, mums. Hitta hit.

3. Greasy spoon

Min personliga favorit. Här är det dock alltid mycket folk så kom i tid. Greasy Spoonfinns både på södermalm och sasastan. Du kan också gå dit och boka bord, ta en liten second han-runda och sen får du ett sms när ditt bord är redo. Smidigt va?

4. Brunch på IKEA

Brunch Ikea är ett måste i helgen
Källa: Rachel Park

Ikea kanske inte det mysigaste brunch-stället, men det är praktiskt, billigt och gott! Har du ärenden att utföra på Ikea så är du ju bara att passa på och det är såklart extra bra för dig med småbarn! Och det här gäller såklart inte bara Stockholm, utan alla Ikea-varuhus!

5. Mister French

Lyxa till din helg! Här är stället för dig som älskar skaldjur och vill frossa i räkor och ostron. För 365 kronor får du äta så mycket du vill. Visst låter det för bra för att vara sant? Jag glömde säga att det ligger precis vid vattnet så bara utsikten är värd ett besök. Hitta hit.

6. Boquerian

Är du sugen att prova en lite annorlunda brunch och är redo för matkoman? Boquerian kör spanskt tema och med deras smakfyllda tortillias blir man mer än nöjd. Hitta hit.

Har hittar man bäst vegetarisk brunch i Stockholm?

De flesta bruncher i Stockholm har vegetariska alternativ. Men vill du ha ett större utbud att välja på så tycker jag att du ska spana in vår lista med de bästa vegetariska brunchställerna.

7. Växthuset

Växthuset kör på en helt växtbaserad brunch. Är du en sann miljövän och gillar att äta säsongsbaserat borde du verkligen svänga förbi här.

8. Hermans

Brunchar du på Hermans kan du förvänta dig en en mångfaldig buffé. Fräscha sallader, färgglada röror och smakrika grytor står på menyn. Titta på hur grönalundsbåtarna passerar utanför medans du dricker en kopp chaite.

9. Hälsocafét Mahalo

Ett ställe för veganen! Raw-bakverk och açaibowls står på menyn och deras smoothies är inte heller helt fel. Hitta hit.

Bäst brunch i Malmö

Vill du äta brunch i Malmö? Här är några av våra favoritställen!

1. Pappas flickor

Varje söndag kan du svänga förbi denna Malmö-pärla. Konceptet är enkelt och du kan välja att beställa in deras hemmagjorda skagen eller varför inte en god croissant. Barn över 12 år är välkomna in. Hitta hit.

2. MJ’S Hotel

Hotellet erbjuder sena frukostar och även om du inte är en hotellgäst kan du droppa in på en brunch. Jag har hört att våfflorna är ett måste om du ska käka brunch här. Hitta hit och njut!

3. Laziza

Laziza har haft mycket nöjda gäster som berömmer både personal och maten. För 169 kronor har du ett bord i två timmar och kan njuta av en god brunch, Hitta hit.

Bäst brunch i Göteborg

Här listar vi våra bästa brunchställen i Göteborg!

1. Doktor glas

Vegetariska brunch med mängder goda mackor! Njut av en färskpressad apelsinjuice och kanske en svampsmörgås? Har öppet varje dag mellan 11-16. Hitta hit.

https://www.instagram.com/p/B2s9yjwDRip/

2. Norda

För en lyxigare variant av brunch tycker jag verkligen att du ska uppleva Norda. Finns att hitta en trappa upp i Clarion Hotel. Hörrni, dessertbordet är något ut över det vanliga! Hitta hit.

3. Ristoria

Bella, är du svag för italienskt? Ristoria erbjuder italienska klassiker från en stor brunchbuffé. Ligger i Gothia Towers, hitta hit.

https://www.instagram.com/p/BY-rf2Vl7ty/

Bäst brunch i Uppsala

Letar du efter ett bra brunchställe i Uppsala? Här är några alternativ!

1. Melrose Café

Letar du efter ett ställe med varierat utbud? Då är Melrose rätt för dig. Här kan du nämligen välja mellan tre kategorier av brunchmenyn, så som acai bowls, smörgåsar, croissanttoast och chiapudding. Eller om ni är flera kanske du kan prova något från alla menyer? Hitta hit och njut av deras specialkaffe.

2. Snerikes nation

Uppsala kryllar av studenten och därmed nationer. Snerikes nation har en av de bästa bruncherna! Perfekt för er uppsalabor som vill diskutera gårdagens utgång över en kopp kaffe och en fralla. Hitta hit och för dig som studerar är det givetvis rabatt.

3. Radisson blue

Känn in lugnet på hotellet unnga dig en riktigt hotell-brunch även om du inte har sovit över! Hitta hit.

https://www.instagram.com/p/B2UTdI9BwxD/

Sååå! Nu är det bara att beta av listan och hitta ditt favoritställe. Glöm inte att det kan vara minst lika mysigt att ordna en brunch på hemmaplan. Här är 4 brunchrecept som ger dig lite inspiration inför helgen.