in

Här är Stockholms bästa brunch – 25 tips

Stockholm brunch

Behöver du brunchinspo? Här kommer 25 tips (utan inbördes ordning!). Mer

American breakfast, frukostbuffé eller lyxiga pannkakor? Här är några ställen att besöka om du vill äta brunch i Stockholm.

1. Greasy Spoon

Hos Greasy Spoon kan du äta brunch hela dagen, och menyn innehåller allt från Eggs Benedict och pannkakor, till Bloody Marys och avokadotoast. Greasy Spoon finns på tre ställen i Stockholm, nämligen på Tjärhovsgatan 19, Hagagatan 4 och S:t Göransgatan 74.

2. Pom och Flora – brunch på Södermalm

Precis som Greasy Spoon har Pom och Flora tre restauranger i Stockholm, nämligen på Bondegatan 64, Odengatan 39 och Rörstrandsgatan 34. Här kan du få lyxig gröt, gott bananbröd och fräscha bowls.

3. Stockholm Brunch Club

Hos Stockholm Brunch Club kan du få goda pannkakor, bagels med lax och helt otroliga milkshakes. Du hittar restaurangen på Dalagatan 24.

4. Á la Lo Café & Cantine – vegansk brunch

På Birger Jarlsgatan 77 finner vi ett helt veganskt kafé som är inspirerat av Paris. Här kan man bland annat avnjuta en toast med scrambled tofu, flera olika smoothies, frozen bananyoghurt, fattiga riddare, bakverk och olika sallader. För att hinna knipa en av de populära croissanterna får man komma tidigt på morgonen, då de snabbt säljer slut! 

5. Fosch

Här finns det en hel frukostmeny att frossa i. På brunchmenyn hittas både matiga och söta franska våfflor, samt fyllda croissanter. Bageriet och konditoriet finns på Löjtnantsgatan 8 och Birger Jarlsgatan 63, men det är endast hos sistnämnda som det finns en brunchmeny. 

6. Dirty Coco – brunch i Stockholm City

En rosa brunchdröm finns mitt i centrala Stockholm på Dirty Coco. Du kan här avnjuta avokadomackor, olika bowls, samt flera olika lyxiga pannkakor och våfflor. Den blommiga upplevelsen finns på Drottninggatan 65. 

7. Tak

Hos Tak finns det lördagsbrunch med asiatiska smaker, som avnjuts med Stockholms bästa utsikt. Tak ligger på Brunkebergstorg 2-4. 

8. Gast Café

Hej till otroliga Instagrambilder! Hos Gast Café på Rådmansgatan 57 finns alla de klassiska brunchrätterna med allt från amerikanska pannkakor och ägg benedict till avokadomacka och grekisk yoghurt med hemmagjord granola. En instagramvänlig brunch helt enkelt!

9. Nytorget 6

På helgerna serverar Nytorget 6 en lyxig brunch. Det finns bland annat açai bowl, löjromstoast, omelett och såklart amerikanska pannkakor. 

10. Paraden

Paraden på Valhallavägen 147 är en populär helgbrunch. Det finns allt man kan tänka sig för en komplett brunch med bland annat omelett, amerikanska pannkakor, croissanter och råbiff. 

11. Griffins’ Steakhouse

Hos Griffins Steakhouse finns det en extraordinär brunchbuffé med både klassiker och innovativa val. Det finns ett brett utbud av allt från chark, till matigare alternativ och även en stor dessertbuffé. 

Stockholm bästa brunch buffé
Bildkälla: Unsplash

12. IKEA – billig brunch som har allt

Låt oss inte glömma bort IKEA, där man kan få lite av varje till ett överkomligt pris! I Stockholm finns IKEA på Folkungavägen 50, Ekgårdsvägen 2 (Kungens Kurva) och Hamngatan 37. 

13. Miss Clara

Varje helg serverar hotellet Miss Clara en London- och New York-inspirerad brunch. Här finns det bland annat avokadomacka med pocherat ägg, amerikanska pannkakor, våfflor och flera olika juicer. Hotellet finns på Sveavägen 48. 

14. Broms

Hos restaurang Broms på Karlavägen 76 finns det en högklassig brunch. Du beställer vid bordet och blir serverad! Det finns pocherade ägg med kallrökt lax, toastskagen, råbiff, laxsashimi, fattiga riddare… för att bara nämna några.

15. Berns Asiatiska

På lördagar och söndagar dukas det upp en asiatisk brunchbuffé på Berns. De har även en frukostbuffé varje dag. Berns ligger på Berzelii park 9.

16. Trattorian – italiensk brunch

Den italienska restaurangen Trattorian på Kungsholmen har brunch på helgerna. I brunchbuffén hittas många olika smaker från Italien och vare sig du är sugen på smårätter, pasta, pizza eller godsaker, kommer du förmodligen hitta vad du söker. Trattorian finns på Norr Mälarstrand Kajplats 464.

17. Hotel Diplomat

Hos Hotel Diplomat kan du avnjuta en brunch med utsikt över Nybroviken. Det läggs stor vikt vid kvalitet och miljömedvetenhet. Hotel Diplomat hittar du på Strandvägen 7C. 

18. Kasai

Välkommen till en av Stockholms bästa bruncher med ett unikt koncept! Varje lördag förvandlas restaurangen till en brunch med det bästa från det japanska köket. Kasai finner du på Linnégatan 18. 

19. Mister French

För den som är sugen på en skaldjursbrunch bör man besöka Mister French. Brunchen är fylld med skaldjur, varma klassiker och goda desserter. Mister French finns på Tullhus 2. 

20. Boulebar Rådhuset

I en lite annorlunda atmosfär serveras det en sydfransk brunch hos Boulebar Rådhuset. Till det här brunchstället är även era fyrbenta vänner välkomna. Boulebar Rådhuset ligger nere i tunnelbanestationen Rådhuset på Kungsholmen. 

21. LYKKE och Löjromsbaren, Nordic Light Hotel

Här erbjuds det en nordisk brunch med hälften vegetariska alternativ och hälften fisk, skaldjur och kött från Norden. Den nordiska matupplevelsen finns på Vasaplan 7.  

22. Hasselbacken

På det anrika hotellet Hasselbacken serveras en á la carte-meny inspirerad av Hasselbackspotatisen. Det finns både internationella brunchklassiker och matigare alternativ. Brunchen hittar du på Hazeliusbacken 20. 

23. Eggs Inc.

Här finns det en ägg-stra bra brunch! Ni hör på namnet, det finns ägg i alla former och smaker. Eggs Inc. finns på Regeringsgatan 29. 

24. Kung Carls Bakficka

Kung Carls Bakficka är känd för sin populära brunch. Det finns bland annat fräscha sallader, sashimi på lax, margaritas och mycket mer. Kung Carls finns på Birger Jarlsgatan 21a. 

25. Bonnie’s – erbjuder lyxig buffé

Sist men inte minst – på det lyxiga Bank Hotels restaurang Bonnie’s finns det ännu en brunch att avnjuta. Brunchbuffén kallas för Lazy breakfast and bubbles. Det finns allt från äggrätter och mackor till våfflor och piffad gröt.

Behöver man boka plats till Stockholms bästa bruncher?

För många av de ovannämnda restaurangerna går det alldeles utmärkt att ta dagen som den kommer och bruncha på det stället som faller dig mest i smaken. För andra kan det vara en god idé att vara ute i tid och boka plats, för att försäkra sig om att brunchen är räddad. Några av dessa är Boulebar, Hasselbacken, Hotel Diplomat och Miss Clara.

På Stockholm Brunch Club och Greasy Spoon är det alltid mycket folk, men däremot går det inte att boka – så tänk på att vara ute i god tid!