in

De 7 trendigaste frisyrerna för axellångt hår 2023

axellangt har for dam
Bild: Jingyi Lyu/Unsplash & Wesley Tingey/Unsplash

Sugen på att klippa håret axellångt? Här är de trendigaste frisyrerna för mellanlångt hår, fina uppsättningar och stylingtips! Mer

koplankar 1024x37 1

Det finns så många frisyrer man kan få till med axellångt hår och när det kommer till olika uppsättningar är det bara fantasin (och den dagliga Tiktok-skärmtiden) som sätter gränser. Vi har samlat våra favorittrender för mellanlångt hår 2023!

Frisyrer för axellångt hår 2023

Är det dags att klippa av några decimeter av ditt långa hår eller kanske spara ut håret efter senaste gången du klippte kort? Här är de trendigaste frisyrerna för mellanlångt hår 2023:

  • Lob
  • Mittbena
  • Uppklippt
  • Lugg
  • Kort lugg/baby bangs
  • Balayage
  • Lockigt

Lob

En längre bob-frisyr kallas för en lob och det är den perfekta frisyren i år, den går strax över axlarna och ger ett stilfullt och feminint intryck.

Axellangt har dam style lob
Bild: Dollar Gill/Unsplash

Mittbena

En trend som aldrig tycks gå ur tiden är mittbenan, och glada är vi för det. Spara ut luggen och låt den vara lika lång som resten av håret eller klipp en snygg lugg som ramar in ansiktet (men kanske inte ensam i badrummet efter ett par glas vin! Ja, vi talar från erfarenhet).

Uppklippt

Den uppklippta frisyren har gjort comeback och den kommer i många olika former, från en klassisk mullet till shag bangs. Att håret både ser ut och känns fylligare är ett plus i kanten!

Lugg

Lugg passar väldigt bra till de flesta frisyrer, oavsett färg och om du har långt eller kort hår. Kombinera två trender i en och låt luggen bli uppklippt för en stilig men lekfull look.

Kort lugg

Om du vill vara extra modig så är den korta luggen nästa steg! Kort lugg, eller baby bangs som det kallas, är en trend som håller i sig 2023 och kan hjälpa att markera käkbenen och kinderna.

Axellangt har dam style kort lugg
Bild: Dmitry Ganin/Unsplash

Balayage

En trend som kommer och går är påväg tillbaka! Balayage, alltså slingor i håret med en naturlig övergång till din hårbotten, ger håret extra liv och ett naturligt resultat (plus, du behöver inte boka in tid för att färga håret lika ofta!).

Lockigt

Har du lockigt hår? Naturliga lockar i mellanlängd ger en trendig och livfull look.

Axellangt har dam frisyr
Bild: Jeffery Erhunse/Unsplash

Styling: Så stylar du axellångt hår med våra favoritprodukter

Bland det bästa med att ha axellång hår är att det är enkelt att styla. Långt hår tynger ner, men med mellanlångt hår kan man smidigt få till fin volym! Så här kommer våra favoriter från volymschampo till hårmousse.

Volymgivande mousse från Lernberger Stafsing

Ett fibermousse som ger en naturlig glans och bygger struktur. Det ger håret ett extra skydd och får håret att kännas fylligare.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

Axellangt har dam volym

Fiber Mousse Volumizing & Thickening från Lernberger Stafsing. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Torrschampo från Living Proof

Ett torrschampo som inte lämnar några rester och har en fräsch doft. Perfekt för att hålla håret rent och fint mellan tvättarna.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

Axellangt har dam styla

Perfect Hair Day Dry Shampoo från Living Proof. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Volymschampo och volymbalsam från Lanza

En duo med schampo och balsam som ger volym och tjocklek till håret.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

Axellangt har dam frisyr

Healing VolumeThickening Duo från Lanza. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Stylingspray från Goldwell

Ett stylingspray som hjälper för att få till en härlig frisyr och naturliga vågor med matt och fyllig effekt.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

Axellangt har dam style

StyleSign Creative Texture Texturizer från Goldwell. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Uppsättningar för axellångt rakt hår

Uppsättningar för axellångt lockigt hår