in

Vill du färga naturliga slingor? Här är allt du vill veta om balayage

balayagedragare
Foto: Element5 Digital och Valeriia Kogan/Unsplash

Funderar du på att slinga håret lagom till sommaren? Balayage är en teknik som kan få håret att se naturligt solkysst ut. Här är exakt allt du vill veta om balayage. Mer

koplankar 1024x37 1

Vad betyder balayage?

Balayage betyder ”svepning” på franska och innebär att slingor målas med en pensel på fri hand. Tekniken används oftast för att få håret att se naturligt ut, och slingorna blir ofta bredare.

balayage

Passar balayage både blont och svart hår?

Är du ute efter en solkysst look nu till sommaren? Då är den här tekniken något för dig. Om du vill ha ett naturligt resultat är ett tips att slinga håret med färger som är max tre nyanser från din riktiga hårfärg. Men om du vill att det ska se färgat ut, är det så klart lika fint att använda färgnyanser som är en bit från din naturliga hårfärg. Balayage passar alltså alla olika hårfärger!

Vad är skillnaden mellan balayage och ombre?

Ombre innebär att du färgar håret så att det är mörkare i botten, och sedan gradvis ljusare i längder och toppar. Övergångarna är mer tydliga till skillnad från en balayage. Med en ombre används ofta många olika färger, för att det på ett naturligt sätt ska se ut som att håret går från en färg till en annan. Vill du veta mer om olika typer av ombre? Läs vår ombre-lista.

ombrehair
Foto: Hian Oliveira/Unsplash

Hur blir min utväxt några veckor efter jag färgat balayage?

Vi är nog många som inte gillar en tydlig utväxt, men som samtidigt inte har råd att springa till frisörsalongen stup i kvarten. Om du känner igen dig, men samtidigt är sugen på att färga håret, är balayage definitivt något för dig. Genom att slinga håret i en färg som är max tre nyanser från din egentliga färg får du till ett naturligt resultat, och eftersom slingorna är så naturliga blir inte heller utväxten lika tydlig.

Jag har rakt och kort hår, kan jag göra balayage ändå?

När man googlar balayage möts man av bilder på långt och vågigt hår med mycket volym. Men hur gör man egentligen om man har rakt, kort hår med näst intill obefintlig volym? Balayage är en utmärkt teknik att använda sig av för att få till rörelse, djup och volym i håret. Prata med din frisör om vilka färger som passar dig bäst, men en blandning av kalla och varma toner kan ge ditt hår ett helt nytt liv.

Kan jag färga balayage hemma?

För att få det bästa resultatet rekommenderar vi att du går till en kunnig frisör för att färga balayage. Men om du ändå vill prova färga hemma kan du ta hjälp av den här videon där en frisör visar hur det går till.

Dessa produkter kan vårda och förstärka din hårfärg

Att det kan slita på håret när du färgar det är ingen nyhet, så se till att vårda håret ordentligt genom en fuktgivande hårinpackning och produkter speciellt framtagna för färgat hår.

balayage ombre svart rakt hår

En parabenfri fuktgivande hårmask från Kevin Murphy för frissigt och färgat hår. Innehåller nypon, nattljusolja, vitaminer, alger och kakadu plommon. Läs mer och köp här.

balayage teknik svart rakt hår

Hårinpackning från färgat hår med fruktkött från acaibäret från Yves Rocher. Hårinpackningen reparerar, skyddar och bevarar färgen. Läs mer och köp här.

balayage ombre kort rakt hår

Återfuktande hårmask för färgat hår med granatäppleextrakt från Maria Nila. Läs mer och köp här.

balayage teknik ombre svart kort hår

Reparerande hårinpackning från Davines, som innehåller kolhydrater, proteiner och C-vitamin. Inpackningen innehåller också tomatextrakt som har närande och stärkande egenskaper. Läs mer och köp här.

balayage teknik ombre rakt hår

Intensivt reparerande hårmask för färgat hår från Bumble and Bumble. Använd en gång i veckan för mjukare och mer hanterbart hår. Läs mer och köp här.

Artikel av: Beatrice Lindfors och Frida Olheden

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.