in

Vill du ha drömmiga lockar utan värme? Så gör du heatless curls!

heatless curls harband for langt och kort har
Bild: produktbild från Sephora & Olga Lioncat/Pexels

Hur gör man för att locka håret över natten? Här är din guide till allt du behöver veta om trenden heatless curls! Vi går igenom hur man gör fina lockar för både långt och kort hår och vilka saker du kan använda (allt från heatless curls hårband till strumpor). Mer

koplankar 1024x37 1

Vad är mer goals än att vakna på morgonen med perfekta lockar? Trenden heatless curls är en av våra nya favoriter för att enkelt ge håret lockar och volym, utan att använda värme! Men vad är heatless curls egentligen och hur gör man? Här kommer VeckoRevyns guide till fördelar med heatless curls och de bästa metoderna.

Vad är heatless curls?

Konsten att få till vackra lockar utan att använda värmeprodukter (som både skadar håret och som är skitdyra) kan vara en riktig utmaning. Det tycke vi också tills vi fick upp ögonen för tiktok-trenden heatless curls! Heatless curls kallas trenden där du sover med en håruppsättning och vaknar upp med lockar som både är snygga och ser effortless ut. Den här uppsättningen kan du göra med speciella heatless curls-hårband eller med saker som du har hemma som strumpor eller träningstights!

kan man gora heatless curls med torrt har?
Bild: Olga Lioncat/Pexels

Heatless curls: Fördelar med att locka håret utan värme

Heatless curls-trenden är ett bra alternativ för dig som inte vill exponera håret för värme men som samtidigt vill ha vackra lockar. Här är några fördelar:

  • Du sparar tid på morgonen då det bara tar några minuter att ta ut lockarna från hårbandet.
  • Du sliter mindre på håret genom att låta bli värmeprodukterna som både skadar och torkar ut håret. Med heatless curls-metoden får du lockar samtidigt som håret bevarar sin naturliga fukt.
  • Genom att du sover med håret uppsatt undviker du att vakna med tovor som du måste reda ut på morgonen (vilket bland annat sliter på topparna!).
  • Det finns mängder av olika sätt att göra heatless curls på och du kan variera fritt mellan storlekarna på lockarna.
  • Är du på resande fot? Heatless curls passar perfekt när du reser då hårbandet inte tar mycket plats i väskan och du behöver inte oroa dig för att hitta eluttag.

Vad är nackeldarna med metoden? Jo, det kan ta några försök innan du får till lockarna som du vill ha dem, så du kanske får räkna med en liten inlärningsprocess. Vissa uppsättningar kan vara jobbigare att sova med än andra då de kan bli lite buckliga. Du har heller inte samma kontroll på hur resultatet blir som när du lockar håret med en locktång.

Hur gör man heatless curls?

Det finns många sätt att göra heatless curls på, både när det gäller vilket verktyg du ska använda (från de lite proffsigare hårbanden, till tights och strumpor) och hur du ska göra lockarna för att få det resultatet som du vill ha. Känner du för stora hollywoodlockar eller är du mer inne på beach waves?

Så gör du heatless curls med hårband

Ett vanligt sätt att göra heatless curls är med hårband och följa The Headband Method.

  1. Börja med att ha rent och fuktigt hår (omkring 80 procent torrt), om du vill göra lockarna med torrt hår går det också bra. Då kan du istället spreja håret med vatten i slutet av processen.
  2. Placera hårbandet mitt på huvudet och sätt fast bandet med en hårklämma. Du flätar en sida av håret i taget, så för enkelhetens skull kan du sätta upp den andra halvan med en mjuk scrunchie.
  3. Nu ska du fläta in håret i hårbandet och det kan du göra på olika sätt. Du börjar högst upp med att linda håret närmast ansiktet över hårbandet och sedan tillbaka till sin sida. Gör samma sak med håret bakom hårbandet på samma rad och linda det runt bandet. Här kan du välja att linda alla hårsektioner åt samma håll eller göra ett sicksack-mönster (alltså linda det bakre håret åt motsatt håll från det främre). Upprepa med samma teknik för resen av håret.
  4. När du satt upp hela håret kan du säkra topparna med en scrunchie.
  5. På morgonen efter tar du försiktigt ut lockarna.

Kom ihåg: ju mindre sektioner av hår du tar = ju tightare lockar.

Tutorial för heatless curls: Här är en bra instruktionsvideo

Gör heatless curls och heatless waves med hårband

Lockar utan värme från Lenoites

Få runda och fina lockar med HeatlessWaves i silke.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

heatless curls headband lyko

HeatlessWaves® in Mulberry Silk från Lenoites. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Volymlockar från Sephora

Ett set med ett heatless waves-hårband i satin, scrunchies och en hårklämma.

Läs mer om produkten här (länk till Sephora).

heatless curls short hair

Heatless Curling från Sephora. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Sephora).

Heatless curls set från invisibobble

Locka håret över vatten med det här kittet med en boudin och två scrunchies.

Läs mer om produkten här (länk till Sephora).

heatless curls set

Handle with curl – Heatless curling set från invisibobble. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Sephora).

Hur gör man heatless curls med kort hår?

Kan man göra heatless curls om man har kort hår? Självklart! Se den här videon:

Kan man göra heatless curls med saker man har hemma? Socks curls, Robe tie curls och Leggings curls

Vill du prova göra heatless curls med strumpor, tights eller ett badrocksskärp? Kolla in den här videon där flera olika metoder testas!