in

Här är the girl version av romarriket-trenden

girl version romarriket
Bildkälla: TikTok

Hur ofta tänker du på romarriket? Nej, det gör aldrig vi heller. Men det verkar vara en universell grej för alla män, enligt en Tiktok-trend. Med vad är egentligen kvinnors motsvarighet? Mer

Fråga din pojkvän, din pappa eller din killkompis hur ofta han tänker på romarriket. Han kommer förmodligen ha ett svar redo. Svaren vi har fått är bland annat ”Typ var tredje vecka, men det är lite olika. Ibland kan det hända varje vecka” och ”Men typ två gånger i veckan”. Av nyfikenhet frågar vi oss då – varför? En del svarar att arkitekturen är häftig, en del att de tänker på krigen eller att civilisationen ser ut som den gör i dag tack vare en tidsperiod för 2 000 år sedan.

Det här är något som svenska influencern Saskia Cort började analysera för ett år sedan, efter en frågestund där en av hennes följare skrev att hennes pojkvän tänker på romarriket. Men nu har det alltså spridit sig och blivit viralt. På TikTok får vi upp mängder med klipp när tjejer frågar sina pojkvänner ”Hur ofta tänker du på romarriket?” och det har även snappats upp av amerikanska medier.  

What is The Girl Version of The Roman Empire?

Det verkar inte vara så populärt bland tjejer att tänka på romarriket. Det har lett till att personer i stället börjar ställa sig frågan ”What is the girl version of The Roman Empire?” på TikTok. Vi har samlat några svar från den nya TikTok-trenden och berättar sakerna som tjejer diskuterar är vår motsvarighet till romarriket!

Tom Holland Lip Sync Battle

Ett ikoniskt performance av Tom Holland från Lip Sync Battle 2017. Han överträffade alla förväntningar och bjöd på en show när han mimade till Rihannas låt ”Umbrella”. Vi kanske inte tänker på det här varje dag, men det är en grej som kan poppa upp i huvudet ungefär en gång varannan vecka – alltså precis lika ofta som män tänker på romarriket!

Har du mot förmodan missat klippet med Tom Holland? Här är det!

Harry Styles som Danny Zuko

Under en av Harry Styles 169 konserter under turnén ”Love On Tour” var han utklädd till Danny Zuko från Grease. Det var konserten som inföll under Halloween 2022, eller ”Harryween” som fansen kallar det. Han passade även på att sjunga ”Hopelessly Devoted to You”. Det är något som vi sent kommer att glömma.

@ashleysdaydream

#stitch with @emmy i can’t believe we live in a world where harry was danny zuko for Halloween and KILLED TJIS COVER #harrystyles #harrystylesvids

♬ original sound – ashley⭐️🏠🍓

Princess Diana

Diana, prinsessa av Wales, var folkets prinsessa och älskad av många. Diana engagerade sig i flera välgörenhetsprojekt och på TikTok menar personer att prinsessan Diana hade större påverkan på världen än vad romarriket hade.

Din före detta bästa vän

Behöver vi ens förklara? Det är en annan typ av smärta när man går igenom ett breakup med en nära vän. Det behöver inte ha skett något dramatiskt, utan att ni helt enkelt sakta slutade att umgås. Såklart att man ofta tänker på den personen, för den hade en viktig roll i ens liv.

Titanic

Om vi hade fått frågan hur ofta vi tänker på Titanic hade vi sagt… ofta. Den verkliga händelsen absolut, men framför allt filmen från 1997. Och mer specifikt att det faktiskt fanns plats för Jack Dawson på dörren bredvid Rose DeWitt Bukater. Behövde han verkligen drunkna?

Dagen då Zayn lämnade One Direction

25 mars 2015. Vi kommer exakt ihåg vad vi gjorde när vi möttes av nyheten att Zayn Malik skulle lämna One Direction. Det är något som fortfarande dyker upp i tankarna lite oväntat när vi sitter på tunnelbanan eller när vi häller upp flingorna på morgonen.

@moeblackx

cvs parking lots have never felt the same 💔‼️ #romanempire #onedirection

♬ original sound – worsethanrevenge

”Why did you drop out of Yale?”

OBS! Spoiler Gilmore Girls.

Vi är säkra på att ni som har sett Gilmore Girls tänker på den här scenen lite för ofta. När Rory träffar Jess och berättar att hon tänker ge upp på sin dröm som hon har haft sedan barnsben. Jess som då blir helt förbryllad över Rorys beslut och säger ”What are you doing? Living at your grandparent’s place, being in the DAR, no Yale. WHY did you drop out of Yale?”

Astrologi

Hur kan vi förstå och relatera varandra om det inte skulle vara för stjärntecken, horoskop och astrologi?

Romantiken

Om det är en tidsperiod som vi ägnar tid åt är det romantiken. Vi tänker även gärna på bland annat Jane Austens Pride and Prejudice samt serien Bridgerton. Vi kan ibland drömma oss bort till den tiden – bortsett från att kvinnor hade absolut noll rättigheter.