in

Bäst i test: torrschampon som passar alla hårfärger

Torrschampo som passar alla
Bild: Katy Anne/Unsplash

Ett bra torrschampo kan verkligen vara räddaren i nöden och perfekt om du försöker hålla ner tvättandet av ditt hår. Men vilket torrschampo ska man välja? Här kommer torrschampon för alla hårfärger! Mer

koplankar 1024x37 1

Det är inte varje dag som man har tid, ork eller ens behöver tvätta håret. Då är torrschampot räddaren för att liva upp håret. Här listar vi våra favoriter för både ljust och mörkt hår.

Våra torrschampo-favoriter (från vitt till svart hår)

När man köper torrschampo kan det vara bra att ha i bakhuvudet att allitd köpa ett som passar med ens hårfärg. Har du mörkt hår borde du ha ett torrschampo med mörka pigment så att du undviker att få vita fläckar i håret. Här kommer torrschampona som vi gillar bäst för olika hårfärger!

Torrschampo för ljust hår

Torrschampo för ljust hår från Vision haircare

Torrschampot innehåller silverpigment för blont hår och tar bort gula toner samt ger håret volym från Vision Beauty. Läs mer och köp här.

Torrschampo för ljust hår från Moroccanoil

Ett torrschampo för ljust hår som gör håret fräscht och väldoftande från Moroccanoil. Läs mer och köp här.

Torrschampo för ljust hår från Nior

Ett volymbyggande torrschampo för blondiner som ger håret textur från Noir. Läs mer och köp här.

Torrschampo för ljusbrunt hår

Torrschampo for ljusbrunt hår från Batiste

Ett torrschampo för ljusbrunt hår som omedelbart fräschar upp håret och gör att det känns rent, från Batiste. Läs mer och köp här.

Torrschampo för brunt hår från Lernberger Stafsing

Ett torrschampo som ger volym och struktur och passar ljusbrunt till mellanbrunt hår, från Lernberger Stafsing. Läs mer och köp här.

Torrschampo från Löwengrip för brunt hår

Torrschampo som vårdar håret och ger en len känsla, passar för brunetter och mörkhåriga från Löwengrip. Läs mer och köp här.

Torrschampo för mörkt hår

Torrschampo för mörkt hår från Batiste

Ett budget-torrschampo för mörkt hår som omedelbart rengör håret och ger en nytvättad känsla från Batiste. Läs mer och köp här.

Torrschampo för mörkt hår från Björn Axén

Ett torrschampo med bruna pigment som ger volym och fräschar upp håret från Björn Axén. Läs mer och köp här.

Torrschampo för svart hår från Lyko

Ett torrschampo för svart hår som ger naturlig volym och reducerar den feta känslan som håret får mellan tvättarna från Lyko. Läs mer och köp här.

Torrschampo för alla hårfärger

Torrschampo för alla hårfäger från Living proof

Ett torrschampo som passar alla hårtyper, lämnar inga rester och gör håret rent från Living proof. Läs mer och köp här.

Torrschampo för alla hårfärger från amika

Ett torrschampo som friskar upp håret, gör det mjukt och fungerar för alla hårtyper från Amika. Läs mer och köp här.

Torrschampo för alla hårfärger från Unite

Ett torrschampo som gör att håret känns renare och inte lämnar synligt pulver i håret. Passar för hår med hårförlängning, från Unite. Läs mer och köp här.

Vilket torrschampo ska man använda om man har rött hår?

Ett bra torrschampo för rött hår kan vara extra svårt att hitta då de flesta märkena är inriktade mot blont och brunt hår. Prova att använda ett torrschampo som fungerar för alla hårfärger och som inte lämnar rester i håret.

3 misstag som man bör undvika när man använder torrschampo

  1. Att använda torrschampo för ofta – Du kan använda torrschampo i en dag eller två men sen är det dags att ställa tillbaka den i badrumshyllan. Håret kan se tråkigt, matt och torrt ut om torrschampo används för länge.
  2. Att spraya torrschampo i hela håret – Ett big no-no! Torrschampo gör ingen nytta i längderna då torrschampot är till för att ta bort överskottet på olja i hårbotten. Håret kommer se tristare ut om du sprayar i längderna och dessutom så slösar du på produkten.
  3. Att applicera torrschampot fel – Att applicera torrschampo i håret är inte svårt om man vet hur man ska göra. Spraya inte närmare än 20 centimeter ifrån håret. Här visar Michlenn Bocoboc på sin Youtube-kanal hur man använder torrschampo på rätt sätt.

Hur fungerar torrschampo?

Precis som namnet intygar så är torrschampo = ett torrt schampo. Det fungerar som ett sätt att hålla håret fräscht och lätt mellan tvättarna (då det skadar håret att tvättas varje dag) och ger en nytvättad känsla. En perfekt qick-fix helt enkelt! Oftast kommer torrschampo i sprayflaska men det finns också i pulverform.