in

I dina händer blir Netflix-serie – här är alla skådespelare som medverkar

I dina händer Netflix
Bildkälla: Netflix

Malin Persson Giolitos roman I dina händer blir tv-serien – och gillade du Störst av allt kommer det här garanterat vara något för dig. Mer

Snart har det gått fyra år sedan den första svenska Netflix-serien, Störst av allt, hade premiär. Sedan dess har flera svenska serier gjort succé på streamingtjänsten – så som Snabba Cash, Kärlek & AnarkiClark och Young Royals. Nu vill Netflix se mer av den varan och satsar på flera svenska produktioner framöver. En av dem är I dina händer, som precis som Störst av allt är baserad på en roman skriven av Malin Persson Giolito.

– Netflix tar historier om unga på stort allvar och de är inte rädda för att skildra svåra ämnen. Det är därför Netflix var mitt absoluta förstahandsval för att göra tv-serie av I dina händer och jag är så stolt för att det också kommer att bli min debut som manusförfattare. Jag trodde att ingenting i min karriär skulle kunna toppa Netflix filmatisering av Störst av allt. Men jag börjar misstänka att det här är ännu större, säger Malin Persson Giolito i ett pressmeddelande.

Vad är det för handling i serien?

Boken börjar med att en fjortonårig pojke ligger skottskadad på en lekplats, och bakom honom står hans bästa vän med en pistol i handen. Vad är det som har hänt? Och vem bär ansvaret när ett barn begår ett fruktansvärt brott? I dina händer är en roman om vad som händer med de barn som samhället inte lyckas fånga upp – och om social utsatthet, fattigdom och gängvåld.

Malin Persson Giolito har även skrivit manus till serien tillsammans med Alex Haridi och Amanda Högberg, där Alex Haridi är huvudförfattare. Anna Zackrisson ska regissera serien, och Frida Asp och Fatima Varhos ska producera. De har tidigare producerat Netflix-succéer som Störst av alltKärlek & Anarki och Den osannolika mördaren.

När har I dina händer premiär på Netflix?

Namnlöst 1
Bild från inspelningen av I dina händer. Bildkälla: Netflix

I dina händer kommer ha premiär på Netflix någon gång under 2024. Ett exakt datum är ännu inte satt, men vi lovar att hålla er uppdaterade så snart vi vet mer.

Här är alla skådespelare och karaktärer i I dina händer

I huvudrollerna som de fjortonåriga bästa vännerna Billy och Dogge ser vi Yasir Hassan och Olle Strand. I rollen som Billys mamma ser vi Yusra Warsama, och Ane Dahl Torp och Henrik Norlén spelar Dogges föräldrar. Här är alla skådespelare som är klara för serien:

  • Yasir Hassan i rollen som Billy
  • Olle Strand i rollen som Dogge
  • Yusra Warsama i rollen som Billys mamma Leila
  • Ane Dahl Torp i rollen som Dogges mamma Jill
  • Henrik Norlén i rollen som Dogges pappa Teo
  • Ardalan Esmaili i rollen som den lokala polisen Farid
  • Mahmut Suvakci i rollen som Sudden
  • Solomon Njie i rollen som Mehdi
  • Abdirahman Mohamed i rollen som Tusse, Billys lillebror

– Det är en dynamisk blandning av nya talanger och erfarna skådespelare. Vi påbörjade inspelningen för två veckor sedan och jag är otroligt imponerad av dem alla. De är så starka och orädda i skildringen av den här sårbara berättelsen. Jag ser fram emot att göra den här resan med dem, säger regissören Anna Zackrisson i ett pressmeddelande.

Finns det en trailer?

Inte än, men vi lovar att uppdatera er så snart det finns en. Har du fortfarande inte sett Störst av allt hittar du trailern här nedan.

Köp I dina händer som ljudbok, pocket eller e-bok

Om du fortfarande inte har läst I dina händer rekommenderar vi dig att göra det innan serien kommer. Här hittar du den i bokform hos Adlibris och här hittar du den som ljudbok hos Nextory.

Är det en serie eller film?

I dina händer är ett spänningsdrama och görs som tv-serie. Exakt hur många avsnitt serien kommer att bestå av är i nuläget oklart.


Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.