in

Malin Persson Giolitos nya roman I dina händer blir tv-serie

störst
Bildkälla: Störst av allt / Netflix

Gillade du Netflix-serien Störst av allt? Då har vi goda nyheter – nu blir Malin Persson Giolitos nya roman I dina händer tv-serie. Mer

Tre år har gått sedan den första svenska Netflix-serien, Störst av allt, hade premiär. Sedan dess har flera svenska serier gjort succé på streamingtjänsten – så som Snabba Cash, Kärlek & AnarkiClark och Young Royals. Nu står det klart att Netflix vill se mer av den varan och satsar på flera svenska produktioner framöver. En av dem är I dina händer, som precis som Störst av allt är baserad på en roman skriven av Malin Persson Giolito.

– Netflix tar historier om unga på stort allvar och de är inte rädda för att skildra svåra ämnen. Det är därför Netflix var mitt absoluta förstahandsval för att göra tv-serie av I dina händer och jag är så stolt för att det också kommer att bli min debut som manusförfattare. Jag trodde att ingenting i min karriär skulle kunna toppa Netflix filmatisering av Störst av allt. Men jag börjar misstänka att det här är ännu större, säger Malin Persson Giolito i ett pressmeddelande.

Vad handlar I dina händer om?

Serien är baserad på boken med samma namn, som gavs ut i februari i år. Den börjar med att en fjortonårig pojke ligger skottskadad på en lekplats, och bakom honom står hans bästa vän med en pistol i handen. Vad är det som har hänt? Och vem bär ansvaret när ett barn begår ett fruktansvärt brott? I dina händer är en roman om vad som händer med de barn som samhället inte lyckas fånga upp, social utsatthet, fattigdom och gängvåld.

Malin Persson Giolito har även skrivit manus till serien tillsammans med Alex Haridi och Amanda Högberg, där Alex Haridi är huvudförfattare. Anna Zackrisson ska regissera serien, och Frida Asp och Fatima Varhos ska producera. De har tidigare producerat Netflix-succéer som Störst av alltKärlek & Anarki och Den osannolika mördaren.

När har serien premiär på Netflix?

I dina händer kommer ha premiär på Netflix någon gång under 2024. Ett exakt datum är ännu inte satt, men vi lovar att hålla er uppdaterade.

Köp I dina händer som bok

I dina händer bok

Blir du sugen på att läsa spänningsromanen I dina händer? Läs mer och köp här.

Vilka skådespelare är med i I dina händer?

Vilka som kommer medverka i serien är ännu inte klart, men vi hoppas på att se en hel del nya talanger precis som vi fick i Störst av allt.

Finns det en trailer?

Inte än, men vi lovar att uppdatera er så snart det finns en. Har du fortfarande inte sett Störst av allt hittar du trailern här nedan.Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.