in

16 serier och filmer som liknar Familjen Bridgerton

familjen bridgerton dragarbild
Bild: Netflix / Familjen Bridgerton

Längtar du efter fler säsonger av Familjen Bridgerton? Här är 16 liknande serier och filmer att kolla på så länge.
Mer

Älskar du Familjen BridgertonNetflix? Vi har sökt land och rike runt efter liknande serier och filmer att kolla på tills fler säsonger kommer. Här är våra tips!

1. Unga Kvinnor (film)

Unga Kvinnor har en självklar plats på denna listan. Filmen som utspelar sig i 1800-talets Massachusetts handlar om familjen Marchs fyra döttrar. Vi får följa de unga kvinnorna som alla försöker hitta sin egen väg i livet, speglat ur dottern och aspirerande författaren Jo Marchs berättelser. I rollerna ser vi Saorise Ronan, Emma Watson, Timothée Chalamet, Meryl Streep, och Laura Dern. Kan det bli annat än bra?

2. Victoria (serie)

Hittills finns det tre säsonger om dramaserien som handlar om den brittiska drottningen Victorias tidiga liv. Vi får följa henne från att hon tog över tronen som endast 18-åring efter att hennes farbror kung William IV går bort, till hennes giftermål med prins Albert. I rollen som drottning Victoria ser vi Jenna Coleman.

3. The Crown (serie)

Här har vi ännu en serie om det brittiska kungahuset att sätta tänderna i! The Crown handlar om Storbritanniens drottning Elizabeth II och hennes tid på tronen. Serien har blivit väldigt hyllad och genom säsongerna har vi hittills sett tre olika skådespelare axla rollen som ”Queen Lizzie”, nämligen Claire Foy, Olivia Colman och Imelda Staunton.

4. The Tudors (serie)

Den här serien fokuserar på den engelska kungafamiljen Tudor, och speciellt på den unga kungen Henrik VIII, hans sex fruar och många romantiska äventyr. Jonathan Rhys Meyers spelar Henrik VIII, men vi ser även Henry Cavill och Game of Thrones-skådisen Natalie Dormer i rollistan. I fyra säsonger blir vi serverade skandaler och förföriskt drama som gör det omöjligt att sluta titta!

5. The Great (serie)

The Great handlar om Katarina II, även kallad Katarina den stora, som blir tvungen att välja mellan hennes egen lycka och Rysslands framtid när hon gifter sig med en kejsare. I huvudrollen ser vi Elle Fanning som vi känner igen från den populära filmen Som stjärnor i natten från förra året. Vi lovar dig massa fantastiska kläder, dramatiska intriger och ett extremt välskrivet manus. Vad mer kan man behöva?

6. Outlander (serie)

I Outlander får vi följa en före detta sjuksköterska från andra världskriget som har färdats tillbaka till 1700-talet, där hon får uppleva både våldsamma strider och intensiv romantik. Serien är baserad på Diana Gabaldons böcker.

7. Emma (film)

För alla Jane Austen-älskare där ute kommer här en riktig klassiker. Denna dramakomedi handlar om Emma Woodhouse, en ung kvinna med en talang för att blanda sig i andras kärleksliv. I huvudrollen ser vi skådespelerskan Anya Taylor-Joy som alla Netflix-fans säkerligen känner igen från The Queen’s Gambit.

8. The Favourite (film)

Här är ännu en film som utspelar sig i 1700-talets England. Olivia Colman vann en Oscar för sin roll som drottning Anne i denna svarta komedi full av skratt, massa drama och en kärleksaffär som garanterat kommer få dig att tappa andan. Förutom Colman ser vi Rachel Weisz och Emma Stone, som tävlar mot varandra om rollen som drottning Anne’s hovdam.

9. Dickinson (serie)

I Dickinson gestaltar Hailee Steinfeld en festälskande, mer utåtriktad version av poeten Emily Dickinson. Denna roliga, feministiska och härligt överdrivna serie är ett bra val för den som letar efter något liiite mer galet än Familjen Bridgerton. Ett extra plus är det moderna soundtracket med bland andra Drake, Billie Eilish, och A$AP Rocky.

10. Harlots (serie)

Harlots handlar om en bordellägare på 1700-talet som kämpar för att rädda sin verksamhet och att skapa en bättre framtid för sina döttrar. Det är en serie på tre säsonger som är full av saftig romantik och spännande drama.

11. Gossip Girl (serie)

Gossip Girl är succéserien med bland andra Blake Lively och Penn Badgley som vi var helt besatta av när den sändes (och helt ärligt fortfarande är!). Om Familjen Bridgerton utspelade sig på Manhattan och berättarrösten var Kristen Bell istället för Julie Andrews, så hade det nästan kunnat vara samma serie. I sex säsonger fick vi följa de priviligierade ungdomarnas liv liv fyllt av kärlek, bråk, vänskap – där inga hemligheter undkom den hemliga, hänsynslöse bloggerskan. Känns det bekant?

12. Marie Antoinette (film)

Denna film från 2006 av Sofia Coppola kommer garanterat att stilla din hunger för de vackra klänningarna och håruppsättningarna som vi älskar i Familjen Bridgerton. Handlingen cirkulerar kring den franska, ikoniska drottningen Marie Antoinette, spelad av Kirsten Dunst. Drottningen blir inblandad i flera skandaler som till slut leder till den franska revolutionen.

13. Gentleman Jack (serie)

En dramaserie som är baserad på Anne Listers liv och dagböcker. Anne Lister, spelad av Suranne Jones, var godsägare och öppet homosexuell, vilket var en okonventionell livstil för en kvinna år 1832. Denna smarta och fyndiga serie utforskar en kärlekshistoria som inte är berättad lika ofta, och som banade vägen för hbtqia+-personer.

14. The Other Boleyn Girl (film)

Filmen The Other Boleyn Girl från 2008 är en sensuell berättelse om intriger, romantik och svek med Eric Bana i huvudrollen som kung Henrik VIII av England. Natalie Portman och Scarlett Johansson spelar två vackra systrar, som tävlar om den stilige och passionerade kungens hjärta.

15. Downton Abbey (serie)

Denna brittiska serie är det väl inte många som har missat? Om så är fallet så har du hela sex säsonger att frossa i. Serien handlar om den högt uppsatta, brittiska familjen Crawley och deras tjänstemän under tidigt 1900-tal. Serien har en stjärnspäckad rollista med bland andra Maggie Smith, Rose Leslie, Lily James och Paul Giamatti.

16. Sanditon (serie)

Detta brittiska kostymdrama som utspelar sig i England är en dramatisering av Jane Austens sista, ej färdigställda roman. Serien handlar om den impulsiva Charlotte Heywood (Rose Williams) som flyttar till den stilla fiskebyn Sanditon. Där möter hon familjen Parker och efter en bråkig start med sonen Sidney Parker, spelad av hunken Theo James, blir de sedan kära.

Tack Bustle för artikel-inspo!