in

Då har den sjätte säsongen av Outlander premiär – och allt vi vet om säsong 7

Outlander recension
Bildkälla: Outlander / Starz

Redan innan säsong 6 haft premiär står det klart att Outlander får en sjunde säsong. Här är allt vi vet om vad som väntar framöver. Mer

Första avsnittet av Outlander hade premiär 2014 och serien har beskrivit som Skottlands svar på Game of Thrones. Handlingen kretsar kring Claire (som spelas av Caitriona Balfe) som efter att ha gått in i en stencirkel reser tillbaka i tiden – ända till 1743 där hon kidnappas av klanen McKenzie. Just nu är produktionen bakom Outlander i full gång med att spela in den sjätte säsongen, och i våras stod det klart att serien även får en säsong 7.

När kommer Outlander säsong 6?

Om du är ett Outlander-fan såg du antagligen fram emot att få plöja igenom den sjätte säsongen redan under våren 2021. På grund av pandemin har inspelningen fått vänta och premiären skjutits upp, men nu är väntan snart över! Tidigare i år meddelade nämligen tv-bolaget Starz, genom ett inlägg på Instagram, att inspelningen är i gång och enligt deras twitterkonto kan vi se fram emot ett premiärdatum någon gång i början av 2022.

Outlander budget
Bildkälla: Outlander / Starz

Outlander är löst baserad på bokserien med samma namn, skriven av Diana Gabaldon. Säsong 6 kommer bestå av 12 avsnitt och handling kommer baseras på den sjätte boken. Hittills består bokserien av nio böcker, där den senaste gavs ut i år. Därför är det inte orimligt att tänka sig att vi kan förvänta oss några säsonger till framöver.

När har Outlander säsong 7 premiär?

I våras bekräftade produktionen att en sjunde säsong är beställd, men när den kommer ha premiär återstår att se. Tidigare har det gått ganska lång tid mellan säsongerna, och om säsong 6 har premiär i början av 2022 kanske vi får vänta ända till 2023 innan vi får se de nya avsnitten. Däremot vet vi att den sjunde säsongen kommer bestå av 12 avsnitt och löst baseras på bokseriens sjunde bok. Vi lovar att uppdatera er så snart vi har ett premiärdatum!

Finns Outlander på Netflix?

Svar ja! Men inte alla säsonger, utan bara de fyra första. Däremot finns samtliga säsonger på Viaplay och HBO. Men var den sjätte säsongen kommer att visas återstår att se.

Har du fortfarande inte sett Outlander? Här nedan hittar du trailern till första säsongen.