in

Allt vi vet om den sjunde säsongen av Outlander

Outlander recension
Bildkälla: Outlander / Starz

Snart kommer den sjunde säsongen av Outlander – här är att vi vet om den. Mer

Första avsnittet av Outlander hade premiär 2014 och serien har beskrivit som Skottlands svar på Game of Thrones. Handlingen kretsar kring Claire (som spelas av Caitriona Balfe) som efter att ha gått in i en stencirkel reser tillbaka i tiden – ända till 1743 där hon kidnappas av klanen McKenzie. Nu har äntligen sjätte säsongen haft premiär, och i våras stod det klart att serien även får en sjunde säsong.

Outlander är baserad på bokserien med samma namn, skriven av Diana Gabaldon. Säsong 6 består av 8 avsnitt och handlingen baseras på den sjätte boken. Hittills består bokserien av nio böcker, där den senaste gavs ut i år. Därför är det inte orimligt att tänka sig att vi kan förvänta oss några säsonger till framöver!

Outlander budget
Bildkälla: Outlander / Starz

När har Outlander säsong 7 premiär?

I våras bekräftade produktionen att en sjunde säsong är beställd, men när den kommer ha premiär återstår att se. Tidigare har det gått ganska lång tid mellan säsongerna, och då säsong 6 hade premiär i början av 2022 kanske vi får vänta ända till 2023 innan vi får se de nya avsnitten. Däremot vet vi att den sjunde säsongen kommer bestå av 16 avsnitt och löst baseras på bokseriens sjunde bok. Vi lovar att uppdatera er så snart vi har ett premiärdatum!

Vad handlar Outlander säsong 6 om?

I sjätte säsongen får vi följa kärleksparet Claire och Jamie. Deras liv kantas av konflikter, men de fortsätter göra allt de kan för att vara tillsammans. Säsongen börjar där den femte slutar, där familjerna Fraser och MacKenzies är i sorg och försöker bearbeta allt de förlorat de senaste året.

Finns Outlander på Netflix?

Svar ja! Men inte alla säsonger, utan bara de fyra första. Däremot finns samtliga säsonger på Viaplay och HBO Max. På Viaplay visas de första avsnitten av säsong 6 just nu. Har du fortfarande inte sett Outlander? Här nedan hittar du trailern till första säsongen.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.