in

Här är nattkrämerna som passar just din hudtyp

nydragarbild

Nu kan det vara bra att investera i en nattkräm som reparerar din hy medan du sover. Men hur vet man egentligen vad man ska leta efter? Här är en mini-guide! Mer

koplankar 1024x37 1

Om du tillbringar vintern i torra, kalla, Sverige kan det definitivt vara en bra idé att investera i en nattkräm som reparerar din hy medan du sover. Men hur vet du vilken som passar just dig? Dermatologen Dr. Debra Jaliman berättar för Hellogiggles att det gäller att kolla efter ingredienser som passar din hud – och här är vad du ska leta efter!

Är du osäker på vilken hudtyp du har: kolla här!

Torr hy

Om du har torr hud får du lätt rynkor runt ögonen och munnen. Huden kan kännas matt och lätt flagna. Kolla efter produkter som innehåller hyaluronsyra, glycerin och ceramider och undvik produkter som innehåller retinol. De kan torka ut din hud ännu mer.

Nattkräm för torr hy

En nattkräm från Idun Minerals med glycerin passar för dig med torr hy. Läs mer och köp här.

Nattkräm för torr hy

En nattkräm med hyaluronsyra från bareMinerals. Läs mer och köp här.

Fet hy

Fet hud kan vara lite glansig och det kan även vara lätt få finnar, pormaskar och röda upphöjda utslag som gör ont om du har den här hudtypen. Kolla efter produkter som innehåller retinol och salicylsyra för att bekämpa utbrott och produkter med niacinamid för att ta bort rodnad.

Nattkräm för fet hud

En nattkräm med retinol från Rodial. Läs mer och köp här.

Nattkräm för fet hud

Lägg även till en retinololja från Pixi. Använd efter rengöring och innan återfuktning. Läs mer och köp här.

Känslig hy

En känslig hy har ytliga blodkärl och ser ofta lite genomskinlig ut. Använd produkter med ingredienser som låser in fukt, som till exempel ceramider, glycerin och hyaluronsyra. För känslig hy ska du helst välja parfymfria produkter eller produkter med så lite parfym som möjligt.

Nattkräm för känslig hud

En återfuktad nattkräm från Exuciance som innehåller glycerin. Läs mer och köp här.

Nattkräm för känslig hud

En vegansk nattkräm med hyaluronsyra från L300. Läs mer och köp här.