in

18 saker du kan göra hemma i karantän

Corona: Saker att göra hemma
Bild: Retha Ferguson/Pexels & Valeria Ushakova/Pexels

Har du slut på idéer på vad man kan göra i karantän? Här är några tips! Mer

1. Rensa datorn och telefonen

När gick du igenom och rensade telefonen senast? Rensa ut fotona som du tagit på de där Power Point-slidesen som kändes så viktiga på föreläsningarna (som man sedan aldrig kollat på…), apparna som aldrig används och annat som bara ligger och tar utrymme på telefonen (nej, du behöver inte spara tusen screenshots heller!) Datorn kan också må bra av att rensas och organiseras lite.

2. Ring och prata med mormor och farmor

I dessa tider är det klokt att höra av sig till sina mor- och farföräldrar som kanske känner sig ensamma just nu. Ring och fråga hur de mår, om du kan hjälpa till med någonting (på distans!) eller bara småprata lite.

3. Läs en bok

Saker att göra hemma i karantän - läsa en bok
Bild: Nathan Dumlao/Unsplash

Ta fram den där boken som bara står i bokhyllan och väntar på att bli läst! Koka en kopp te eller häll upp ett glas rödvin, tänd doftljus och kryp ner under en filt i soffan. Finns det något mysigare?

4. Kolla om dina favoritserier

Serier som Vänner, Gossip girl, Sex and the city och Grey’s Anatomy tåls att se om och om igen! Så poppa en stor påse popcorn och slå på favoritserien.

5. Kör ett svettigt träningspass i vardagsrummet

Självklart går det att få till ett ordentligt träningspass utan varken löpband, hantlar eller maskiner! Både Instagram och Youtube är fullproppade med träningsvideos som du kan ta inspiration från. Prova till exempel det här helkroppspasset från Pamela Reif. Men träna inte om du känner dig sjuk!

6. Spela gamla favoritspel

Ta fram spelkonsolen och spela en klassiker som Super Smash Bros eller Mario Kart, som också passar perfekt att spela tillsammans med någon! Om inte den typen av spel är din grej så finns alltid det säkra kortet: The Sims!

7. Rensa garderoben

Städa ur garderoben, släng bort gamla och utnötta kläder och ge bort de där plaggen som du aldrig använder. Tvätta smutsiga kläder, stryk det som behöver strykas och häng upp och vik in kläderna snyggt!

8. Baka någonting gott

Saker att göra hemma i karantän - baka
Bild: Holly Stratton/Unsplash

Allting blir bättre med lite sötsaker, am I right? Baka en stor kladdkaka eller utmana dig själv med något svårare recept, som exempelvis macarons. Finns det något recept som du alltid velat prova men aldrig bakat? Nu är det dags!

9. Städa lägenheten

Att städa är väl inte det allra roligaste kanske, men det är så skönt att ha en ren och glänsande lägenhet när man är klar! Lyssna på en peppig spellista eller din favoritpodd medan du städar så ska du se att det faktiskt kan vara ganska rogivande ändå.

10. Ring din BFF på Facetime

Att sitta hemma kan lätt kännas ensamt. Så passa på att ringa till bästisen på Facetime och prata om allt mellan himmel och jord.

11. Lär dig någonting nytt

Har du alltid velat lära dig jonglera? Lösa en Rubiks kub? Moon walka? Nu har du tillfälle att lära dig! Och allt du behöver göra för att komma igång är att logga in på Youtube för där finns typ… allt.

Här är en video för nybörjare som visar hur man lär sig jonglera:

12. Ha hemmaspa

Ansiktsmasker, hårinpackningar och manikyr? Ja tack! Passa på att ta hand om dig och rå om dig själv i dessa tider med hemmaspa. På med lermasken, skrubba kroppen och fixa naglarna medan du lyssnar på din favoritmusik. Eller varför inte lyxa till det och tappa upp ett varmt bad med badsalt eller en badbomb?

13. Meditera eller prova yoga

Saker att göra hemma i karantän när man har tråkigt - yoga
Bild: Elly Fairytale/Pexels

Rulla ut yogamattan och kör ett avslappnande yogapass eller meditera en stund. Gör ditt eget pass till lugn musik eller slå på en video där du följer en instruktör (återigen, Youtube är din bästa vän!).

14. Ha ett Disney-maraton

När såg du senast Mulan, Pocahontas eller Djungelboken? Slå på en gammal klassiker och sjung med till musiken (ja, låtarna sitter fortfarande fastklistrade i huvudet på något sätt!). Riktig nostalgi kan utlovas.

15. Rensa i köket

När rensade du senast skafferiet eller kylskåpet? Typ hundra år sen? Nu är det dags! Kylen skulle må bra av att städas ur och det finns säkert livsmedel i skafferiet som snart nått sitt bäst före-datum som det är dags att äta upp.

När du rensar kan du snygga till det lite också! I den här videon kommer massvis med inspiration:

16. Organisera i badrumsskåpet och bland sminket

När du ändå är i rensnings-mode kan du ju fortsätta in i badrummet! Badrumsskåpet och sminkväskan skulle nog behöva städas ur lite. Kolla också om bäst före-datumet på ditt smink och dina hudvårdsprodukter gått ut!

17. Måla, pyssla eller rita

Saker att göra hemma i karantän - måla och rita

Att måla, rita och pyssla kan verkligen vara såå mysigt och riktigt avkopplande! Ta fram penslarna och akvarellfärgen och låt kreativiteten flöda (eller följ en tutorial på… you know it; Youtube).

18. Ta tag i ”Att göra-listan”

Du vet vilken vi menar, den där listan som är full med saker som man ska ta tag i… någon gång. Passa på att ta hand om den där hemförsäkringen, inkomstdeklarationen eller högen med oöppnad post. Visst, det är jättetråkigt men det kommer kännas så bra efteråt!