in

Nu kan du se om du får pengar tillbaka på skatten – så här gör du

skatteåterbäring 2018


Blir det Troppan eller finlandsfärja i sommar? Svaret är bara några klick bort. Från och med i dag (yes, det går!) kan du nämligen se hur mycket skatteåterbäring du kommer att få i år – eller om du tvingas betala restskatt… Mer

Det börjar bli dags för skatteåterbäringen 2018. Skatteverket har börjat att skicka ut årets deklarationer och från och med den 20 mars kan du göra din deklaration. Du har fram till 2 maj på dig att skicka in den!

Om du sedan tidigare har en digital brevlåda kan du redan nu se din deklaration och om du får någon skatteåterbäring! Du ska senast idag har fått ett nytt meddelande med informationen. Om inte behöver du vänta lite till, och sedan se det enligt alternativet nedan.

Skatteåterbäring 2018: Så här kollar du om du får pengar tillbaka på skatten

För att se din deklaration behöver du en e-legitimation eller ett mobilt bank-id. Sedan väljer du något av alternativen nedan:

 • Alternativ 1:
  Klicka här för att komma till Skatteverkets sida för Inkomstdeklaration 1. Logga sedan in på e-tjänsten. I ena hörnet på sidan kommer du då att se hur mycket du får tillbaka eller ska betala.
 • Alternativ 2:
  Ladda ner Skatteverkets app. Både i App-store (för iOS) och i Google Play (för Android) söker du på ”Skatteverket” för att hitta rätt. Välj sedan inkomstdeklaration och logga in med ditt mobila bank-id. Klicka sedan på skatteberäkning för att se hur mycket du ska betala eller få tillbaka.
 • Alternativ 3:
  Sms:a ditt personnummer och din kod för underskrift till 71144. Glöm inte mellanslag mellan personnummer och kod.
  Exempel: ÅÅMMDDNNNN 99999999.Vänta på det sms som du får i retur. Sms:et bekräftar att du har deklarerat. Det kan dröja upp till 10 minuter innan du får det. Spara sms-bekräftelsen.
 • Alternativ 4:
  Ring 020-567 100 (+46 10 494 00 40 om du ringer från utlandet). Följ de inspelade instruktionerna. Du kan få instruktionerna på engelska.Vänta tills du hör ett meddelande läsas upp i telefonen. Meddelandet bekräftar att din deklaration har kommit in. Meddelandet sparas så att du kan ringa och höra det på nytt.


Skatteåterbäring 2018: Då kommer pengarna (om du har tur och får tillbaka på skatten!)

Sista dagen att skicka in din deklaration är den 2 maj. Om du skaffar digital brevlåda här, så kan du få pengar tillbaka redan i april! Så här gör du för att få pengarna då:

 • Skaffa en digital brevlåda senast den 1 mars.
 • Anmäl konto för skatteåterbäring senast den 1 mars.
 • Godkänn din deklaration senast den 28 mars, utan att ändra eller lägga till något.Nu håller vi tummarna för Troppan!