in

Får du skatteåterbäring 2020? Här är datumen att ha koll på!

Får du skatteåterbäring 2020?
Bild: John Tuesday/Unsplash

Blir det Barcelona eller finlandsfärja i sommar? Här är allt du behöver göra för att få reda på om du får skatteåterbäring och få pengarna snabbt! Mer



Nyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här!

Det börjar bli dags för skatteåterbäringen 2020. Nu är det hög tid att skaffa en digital brevlåda och invänta att deklarationen trillar in. Nedan guidar vi dig till skatteåterbäringen och deklarationen 2020, samt alla datum du behöver ha koll på!

Hur mycket skatteåterbäring får man? Så här kollar du utbetalningen!

För att se din deklaration behöver du ha en digital brevlåda, exempelvis Kivra eller Min Myndighetspost samt en e-legitimation eller ett mobilt bank-id. Sedan väljer du något av alternativen nedan:

 • Alternativ 1: Klicka här för att komma till Skatteverkets sida för Inkomstdeklaration 1. Logga sedan in på e-tjänsten. I ena hörnet på sidan kommer du då att se hur mycket du får tillbaka eller ska betala.
 • Alternativ 2: Ladda ner Skatteverkets app. Både i App-store (för iOS) och i Google Play (för Android) söker du på ”Skatteverket” för att hitta rätt. Välj sedan inkomstdeklaration och logga in med ditt mobila bank-id. Klicka sedan på skatteberäkning för att se hur mycket du ska betala eller få tillbaka.
 • Alternativ 3: Sms:a ditt personnummer och din kod för underskrift till 71144. Glöm inte mellanslag mellan personnummer och kod.
  Exempel: ÅÅMMDDNNNN 99999999. Vänta på det sms som du får i retur. Sms:et bekräftar att du har deklarerat. Det kan dröja upp till 10 minuter innan du får det. Spara sms-bekräftelsen.
 • Alternativ 4: Ring 020-567 100 (+46 8 764 92 40 om du ringer från utlandet). Följ de inspelade instruktionerna. Du kan få instruktionerna på engelska.Vänta tills du hör ett meddelande läsas upp i telefonen. Meddelandet bekräftar att din deklaration har kommit in. Meddelandet sparas så att du kan ringa och höra det på nytt.

När får man skatteåterbäringen 2020? Här är alla viktiga datum!

Sista dagen att skicka in din deklaration är den 31 mars om du vill ha skatteåterbäringen redan i april. Om du skaffar digital brevlåda så kan du få pengar tillbaka redan i april! Så här gör du för att få pengarna då:

 • 27 februari: Skaffa en digital brevlåda här.
 • 27 februari: Anmäl konto för skatteåterbäring.
 • 17 mars: Nu kan du deklarera! Skicka in deklarationen utan att ändra eller lägga till något.
 • 31 mars: Senaste datumet att godkänn din deklaration. Nu håller vi tummarna för Barcelona!
 • 7-9 april: skatteåterbäringen kommer!