in

13 julfilmer och program som visas på TV under julhelgen

film
Bildkälla: La La Land

Julhelgen är alltid fullproppad med härliga filmer och mysiga julprogram. Här är julens program och filmer du inte får missa. Mer

Fredagen den 24 december

Julvärd 2021

15.00, SVT1

Luta dig tillbaka! Nu väntar några timmar av mys, Kalle Ankas Jul och Kan du vissla Johanna. Årets julvärd är Tareq Taylor.

Elf

16.00, TV3

I den här filmen, med Will Ferrell i huvudrollen, får vi följa karaktären Buddy. Buddy växte upp på ett barnhem, men hamnade sedan av misstag i tomtens säck och fördes till Nordpolen. Nu är han vuxen, och Jultomten bestämmer sig för att ta med Buddy till New York för att han ska få träffa sin riktiga pappa.

Grinchen – Julen är stulen

16.55, Kanal 5

Den här klassiska julfilmen utspelar sig i ett magiskt land som ligger inuti en snöflinga. Befolkningen där älskar julen, men precis utanför landet bort Grinchen. Och Grinchen hatar exakt allt med högtiden.

Karl-Bertil Jonssons julafton

19.05, SVT1

Det finns inget mysigare julprogram? Följ med Karl-Bertil Jonsson när han extraknäcker på posten under julhelgen. Hans stora idol är Robin Hood, vilket kanske ger en hint av vad som kommer att hända.

Bridget Jones dagbok

21.00, Kanal 5

Bridget Jones dagbok är den enda julfilmen som behövs! Bridget Jones är 32 år och vaknar på nyårsdagens morgon med en ordentlig bakfylla. Hon bestämmer sig för att det är dags att ta tag i sitt liv, och under de kommande veckorna följer en del turbulens – både för hennes kärleksliv och för karriären. I rollerna ser vi Renée Zellweger, Colin Firth och Hugh Grant.

En underbar jävla jul

21.55, SVT1

I den här filmen får vi följa paret Simon och Oscar, när de flyttar ihop med deras nära vän Cissi. Hon är gravid i nionde månaden, och tillsammans ska de bilda en familj. I rollerna ser vi bland andra Maria Lundqvist, Helena Bergström och Robert Gustafsson.


Lördagen den 25 december

Ensam hemma

16.30, TV3

I den här 90-talsklassikern blir åttaårige Kevin av misstag lämnad ensam hemma över julhelgen. Detta uppmärksammas snabbt av ett par inbrottstjuvar som bestämmer sig för att slå till. Men det ska bli mycket svårare än vad de tänkt sig.

Harry Potter och de vises sten

18.00, Kanal 5

Vad sägs om en lite nostalgitripp tillbaka till första Harry Potter-filmen? I den får vi följa Harry när han börjar på Hogwarts, lär känna Hermione och Ron och får lära sig mer om sin bakgrund och sina föräldrar.

Bäst i test

20.00, SVT1

På juldagen är det dags för Bäst i test julspecial! Vem hittar en satsumas i julstrumpan först? Vem kan få iväg julmusten längst? I det här programmet bjuder programledarna Babben Larsson och David Sundin på roliga och utmanande tester (och en del tillbakablickar).

The Holiday

21.00, TV3

Två kvinnor får kontakt med varandra via internet och bestämmer sig för att byta hem med varandra över julhelgen. De har båda nyligen gått igenom jobbiga uppbrott med sina före detta pojkvänner. Den ena bor i England och den andra i USA och i rollerna ser vi Cameron DiazKate WinsletJude Law och Jack Black.

Notting Hill

21.00, Kanal 5

I Notting Hill bor William Thacker, och hans liv ska ta en spännande vändning när hans bokhandel får besök av filmstjärnan Anna Scott. I rollerna ser vi Julia Roberts och Hugh Grant.

Bodyguard

23.55, TV3

I Bodyguard ser vi Whitney Houston i rollen som världskänd sångerska. Men det kommer med ett pris – hon lever med ett mordhot och tvingas ha en livvakt nära till hands hela tiden. Därför anställer hon Frank Farmer, som spelas av Kevin Costner.


Söndagen den 26 december

La La Land

21.00, TV3

I den här musikalen blir jazzpianisten Sebastian och skådespelaren Emma kära i varandra, samtidigt som båda försöker slå igenom i deras respektive karriärer. I rollerna ser vi Ryan Gosling och Emma Stone.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.