in

17 julfilmer som visas på TV under julhelgen

jul
Bildkälla: The Holiday

Tv-tablån är alltid fullproppad med mysiga och juliga filmer under julhelgen. Här är några du inte får missa! Mer

Fredagen den 23 december

 • Min pappa Marianne (SVT1)
 • Kärleken checkar in (TV3)
 • Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott (TV3)
 • Harry Potter och de vises sten (TV3)
 • Grinchen – julen är stulen (Kanal 5)
 • Notting Hill (Kanal 5)

Min pappa Marianne (SVT1, 22.05)

I Min pappa Marianne återvänder Hanna hem till Alingsås efter att ha brutit med sin pojkvän. Men när hennes pappa berättar att han egentligen vill vara Marianne vänds hennes värld upp och ner. I rollerna ser vi Rolf Lassgård och Hedda Stiernstedt.

Kärleken checkar in (TV3, 09.30)

Kärleken checkar in är en klassisk romcom med Jennifer Lopez i huvudrollen. Den handlar om en framgångsrik politiker och en städerska som blir förälskade, efter att han misstagit henne för en gäst på hotellet där han bor (och hon jobbar!).

Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott (TV3, 15.00)

Fantastiska vidunder är en prequel till Harry Potter och hans världar. Grindelwalds brott är en uppföljare till Fantastiska vidunder och var man hittar dem och i den här filmen har Grindelwald lyckats undkomma arresten, och kämpar nu för att uppfostra renblodiga trollkarlar som ska styra över alla varelser. Men Albus Dumbledore är fast besluten att stoppa honom.

Harry Potter och de vises sten (TV3, 17.55)

Back to basic! Precis efter Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott visas den första Harry Potter-filmen på TV3. Det är i den första filmen som Harry får reda på att han har magiska krafter, börjar på internatet Hogwarts och lär känna Hermione och Ron.

Grinchen – julen är stulen (Kanal 5, 11.20)

Grinchen – julen är stulen är en klassisk julfilm för alla som hatar julen! Den handlar om ett folk som bor inuti en snökula (och fullkomligt dyrkar julen!). Men precis utanför kulan bor den julhatande Grinchen.

Notting Hill (Kanal 5, 15.40)

I Notting Hill får vi följa William Thacker som äger en bokhandel. En dag vänds allt upp och ner när filmstjärnan Anna Scott kommer in i hans butik. Snart korsas deras vägar igen och resten är, som man säger, historia! I rollerna ser vi Julia Roberts och Hugh Grant.

Lördagen den 24 december

 • Kan du vissla Johanna? (SVT1)
 • Elf (TV3)
 • Ensam hemma (TV3)
 • Harry Potter och hemligheternas kammare (TV3)
 • Bridesmaids (Kanal 5)

Kan du vissla Johanna? (SVT1, 16.20)

I Kan du vissla Johanna? är Berra, 7 år, på jakt efter en morfar. Han har hört så mycket bra om att ha just en morfar, och känner därför för att fixa en egen. Och hans bästa kompis Ulf vet precis var man kan få tag på en – nämligen på ålderdomshemmet.

Elf (TV3, 13.20)

Elf handlar om Buddy, som redan som liten bebis av misstag hamnar i tomtens säck och landar på Nordpolen. Där växer han upp bland alla tomtenissar i tomtelandet, men som vuxen får han följa med Jultomten till New York för att träffa sin riktiga pappa.

Ensam hemma (TV3, 15.25)

I Ensam hemma lämnas Kevin, 8 år, ensam hemma när hans familj åker utomlands för att fira jul (av misstag OBS!). När några inbrottstjuvar märker att han är själv hemma, tänker de att huset blir ett lätt byte – men spoiler alert de har fel.

Harry Potter och hemligheternas kammare (TV3, 17.45)

På julafton sänds den andra filmen från Harry Potter-universumet. I Harry Potter och hemligheternas kammare återvänder trollkarlarna till Hogwarts efter sommarlovet, där nya mysterium och äventyr väntar.

Bridesmaids (Kanal 5, 20.00)

När Annies bästa vän ska gifta sig blir hon, inte helt oväntat, brudtärna och får därmed huvudansvaret över resten av bröllopets tärnor. Det vankas möhippa och allt annat som hör bröllop till, och trots att Annie är pank arrangerar hon kostsamma evenemang – allt för att överglänsa en annan vän till bruden.

Söndag 25 december:

 • Harry Potter och fången från Azkaban (TV3)
 • Möhippan (TV3)
 • Sagan om de två tornen (Kanal 5)

Harry Potter och fången från Azkaban (TV3, 18.10)

Harry Potter är inne på sitt tredje Hogwarts-år när det är dags för Sirius Black att göra entré. Det ryktas om att han är en farlig fånge som rymt från fängelset Azkaban, och snart ska det visa sig att han har starka band till Harry.

Möhippan (TV3, 00.10)

När Becky ska gifta sig utser hon sina gamla high school-vänner Regan, Gena och Katie till brudtärnor. I rollerna ser vi Kirsten Dunst, Rebel Wilson, Isla Fisher och Lizzy Caplan.

Sagan om de två tornen (Kanal 5, 20.00)

I den andra Sagan om ringen-filmen har medlemmarna i Ringens brödraskap splittrats och valt att gå skilda vägar. Men samtidigt kämpar alla vidare på var sitt håll med att försöka förstöra Härskarringen och förgöra Sauron.

Måndagen den 26 december:

 • En värsting till syster (TV3)
 • Harry Potter och den flammande bägaren (TV3)
 • The Holiday (Kanal 5)

En värsting till syster (TV3, 15.40)

När Nattklubbsartisten Deloris råkar bli vittne till ett mord, bestämmer polisen att hon behöver gömmas på ett säkert ställe – nämligen på ett kloster. I rollerna ser vi Whoopi Goldberg, Kathy Najimy och Maggie Smith.

Harry Potter och den flammande bägaren (TV3, 18.00)

Som du kanske redan har märkt är vi inne i ett Harry Potter-maraton! Det är det fjärde skolåret för Harry och hans vänner, och Hogwarts förbereder sig på en trekamp mellan tre europeiska skolor.

The Holiday (Kanal 5, 17.25)

I The Holiday bestämmer sig två främlingar för att byta hem med varandra över jul. Den ena bor i en mysig stuga utanför London, och den andra bor i ett lyxhus med pool i LA. I rollerna ser vi Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law och Jack Black.