in

21 julfilmer som visas på TV under julhelgen

love actually
Bildkälla: Love Actually

Tv-tablån är alltid fullproppad med mysiga och juliga filmer under julhelgen. Här är några du inte får missa! Mer

Det är sen gammalt att julen är till för att slöa framför tv:n och titta på alla mysiga julfilmer tillsammans. Vare sig du vill ha en tecknad film, en klassisk rom-com eller en actionfilm finns det något för dig!

Lördagen den 23 december

 • Love Actually (SVT1)
 • Jingle Bell Princess (TV3)
 • Harry Potter och hemligheternas kammare (TV3)
 • You Light Up My Christmas (TV3)
 • Harry Potter och fången från Azkaban (TV3)
 • Dr. Seuss’ The Grinch (Kanal 5)
 • My Southern Family Christmas (Kanal 5)

Love Actually (SVT1, 22.35)

I rom-com julfilmen Love Actually får vi följa flera olika par under december. Den har blivit en riktigt klassiker och favorit. Kanske är det tack vare Hugh Grants fantastiska dans eller ögonblicket då Mark dyker upp på Juliets trappa med en kärleksförklaring.

Jingle Bell Princess (TV3, 07.40)

I Jingle Bell Princess blir en europeisk prinsessa strandsatt i en liten stad i USA precis vid jul. Hon dras in i två tvillingflickor och deras änkepappa Sams liv, utan att berätta för dem att hon är en prinsessa.

Harry Potter och hemligheternas kammare (TV3, 09.20)

På morgonen dagen innan julafton sänds den andra filmen från Harry Potter-universumet (den första kan du se den 22 december klockan 09.45). I Harry Potter och hemligheternas kammare återvänder Harry till Hogwarts efter sommarlovet, där nya mysterium och äventyr väntar.

You Light Up My Christmas (TV3, 12.50)

I den här romantiska komedin återvänder Emma till sin hemstad, som är byggd omkring hennes familjs julljusfabrik. Men hon upptäcker att ljusen har blivit alldeles för svaga och måste kämpa för att få stan att lysa igen.

Harry Potter och fången från Azkaban (TV3, 18.10)

Harry Potter är inne på sitt tredje Hogwarts-år när det är dags för Sirius Black att göra entré. Det ryktas om att han är en farlig fånge som rymt från fängelset Azkaban, och snart ska det visa sig att han har starka band till Harry.

Dr. Seuss’ The Grinch (Kanal 5, 11.35)

I den här animerade versionen av Grinchen – julen är stulen så bestämmer sig Grinchen för att förstöra julen för invånarna i Vemdalen. Han menar nämligen att det är det enda sättet han kan få lugn och ro.

My Southern Family Christmas (Kanal 5, 15.45)

I My Southern Family Christmas reser journalisten Campbell till en stad för att skriva om julfirandet, men stadens tomte är ingen mindre än hennes biologiska pappa som hon har förlorat kontakten med. I rollerna ser vi bland annat Jaicy Elliot, Moira Kelly och Ryan Rottman.

Söndagen den 24 december

 • Kan du vissla Johanna? (SVT1)
 • En underbar jävla jul (SVT2)
 • Jack Frost (TV3)
 • Harry Potter och den flammande bägaren (TV3)
 • Tomten är far till alla barnen (TV4)
 • Jag kommer hem igen till jul (TV4)
 • Ett päron till farsa firar jul (Kanal 5)

Kan du vissla Johanna? (SVT1, 16.20)

I Kan du vissla Johanna? är Berra, 7 år, på jakt efter en morfar. Han har hört så mycket bra om att ha just en morfar, och känner därför för att fixa en egen. Och hans bästa kompis Ulf vet precis var man kan få tag på en – nämligen på ålderdomshemmet.

En underbar jävla jul (SVT2, 19.45)

En varm julkomedi som handlar om det unga paret Simon och Oscar som bjuder in sina familjer till en julmiddag, men dagen bjuder på en hel del överraskningar. Deras nära vän Cissi är nämligen gravid, men är det Simon eller Oscar som är pappan?

Jack Frost (Kanal 5, 13.30)

I Jack Frost har Charlies pappa gått bort i en bilolycka. Men ett år senare återvänder han – som en snögubbe. Han får då möjligheten att skapa den magiska jul som Charlie alltid har drömt om.

Harry Potter och den flammande bägaren (TV3, 17.50)

Som du kanske redan har märkt är vi inne i ett Harry Potter-maraton! Det är det fjärde skolåret för Harry och hans vänner, och Hogwarts förbereder sig på en trekamp mellan tre europeiska skolor.

Tomten är far till alla barnen (TV4, 21.00)

Sara och Janne bjuder in till ett stort julfirande på julafton. Alla Saras tre tidigare makar dyker upp med deras respektive och barn, vilket resulterar i en hel del drama och kaos.

Jag kommer hem till jul (TV4, 23.20)

När en världskändis dyker upp i sin hemstad och uppträder på sin brors årliga julkonsert väcks många känslor, och begravda famijlehemligheter kommer fram. I rollerna ser vi bland annat Johannes Bah Kuhnke, Jennie Silfverhjelm, Anja Lundqvist och Peter Jöback.

Ett päron till farsa firar jul (Kanal 5, 18.10)

Ett päron till farsa firar jul är den tredje filmen om familjen Griswold. De tvingas stanna hemma, efter att semesterplanerna blir misslyckade. Men de försöker ändå att få ett perfekt julfirande, vilket verkar vara lättare sagt än gjort.

Måndagen den 25 december:

 • Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (SVT1)
 • Julspelet (SVT1)
 • Harry Potter och Fenixorden (TV3)
 • Elf (Kanal 5)

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (SVT1, 16.10)

Den här långfilmen är baserad på den klassiska julsagan om Karl-Bertil Jonsson, som sänds på SVT varje julafton. Karl-Bertil arbetar extra som brevbärare under julen och får en idé om att dela ut paketen på ett lite mer rättvist sätt!

Julspelet (SVT1, 22.30)

Varje år tävlar två lågstadieskolor om vilka som kan sätta upp det bästa julspelet. Läraren Paul drar en vit lögn och säger att hans ex ska komma från Hollywood och göra om julspelet till en film, vilket leder till lite kaos. I rollerna ser vi bland andra Martin Freeman, Ashley Jensen och Pam Ferris.

Harry Potter och Fenixorden (Kanal 5, 18.15)

Vi har nått den femte Harry Potter-filmen! Harry brottas med mardrömmar om sitt tidigare skolår, samtidigt som han blir utpekad som en lögnare av både vänner och ovänner.

Elf (Kanal 5, 13.55)

Elf handlar om Buddy, som redan som liten bebis av misstag hamnar i tomtens säck och landar på Nordpolen. Där växer han upp bland alla tomtenissar i tomtelandet, men som vuxen får han följa med Jultomten till New York för att träffa sin riktiga pappa.

Tisdagen den 26 december:

 • Harry Potter och Halvblodsprinsen (TV3)
 • Knight and Day (TV3)
 • Polarexpressen (Kanal 5)

Harry Potter och Halvblodprinsen (TV3, 17.50)

Under Harrys sjätte skolår blir det allt tydligare att trollkarlsvärlden går mot en mörk tid. Tillsammans med Dumbledore försöker Harry lista ut vad de egentligen står inför.

Knight and Day (TV3, 21.00)

När June möter Roy på en flygplats så tror hon att det är the love of her life. Men det visar sig att hennes kärlekssaga inte varar så länge, eftersom att Roy är en spion på flykt. I huvudrollerna ser vi Cameron Diaz och Tom Cruise.

Polarexpressen (Kanal 5, 13.35)

I Polarexpressen har en liten pojke slutat tro på julen, men han får sitt livs äventyr natten till jul. För utanför sitt fönster ser han ett tåg som ska till Nordpolen och konduktörer ber honom stiga på.