in

12 julfilmer och program som visas på TV under julhelgen

dragarbild holiday julfilm
Bildkälla: The Holiday

Julhelgen är alltid fullproppad med härliga filmer och mysiga julprogram. Här är julens program och filmer du inte får missa. Mer

Onsdagen den 23 december

Ensam hemma

14.15, TV3

Den 23 december visar TV3 en riktig julklassiker! Kevin (som spelas av Macaulay Culkin) blir av misstag lämnad ensam hemma när hans familj lämnar landet för att fira jul i Paris – och det dröjer inte länge förrän några inbrottstjuvar upptäcker att åttaåringen är ensam hemma.

Torsdagen den 24 december

Julvärd 2020

14.55, SVT1

Årets julvärd är Lars Lerin! Fem minuter i tre presenterar han julaftons program, och direkt efter det börjar Kalle Ankas jul.

Karl-Bertil Jonssons julafton

19.05, SVT1

Det finns inget mysigare julprogram? Följ med Karl-Bertil när han extraknäcker på posten under julhelgen.

The Holiday

22.15, SVT1

Två kvinnor får kontakt med varandra via internet och bestämmer sig för att byta hem med varandra över julhelgen. De har båda nyligen gått igenom jobbiga uppbrott med sina före detta pojkvänner. Den ena bor i England och den andra i USA och i rollerna ser vi Cameron DiazKate WinsletJude Law och Jack Black.

Välkommen till familjen

21.00, TV3

Välkommen till familjen är en romantisk komedi med bland andra Sarah Jessica Parker och Diane Keaton i rollerna. När en kvinna besöker sin pojkväns familj under julhelgen får hon ett minst sagt kyligt mottagande.

Fredagen den 25 december

Lerins sommarö

09.40, SVT1

Lars och Junior får besök på sin sommarö. Några av gästerna är lärlingen och cosplay-fantasten James Andersson, ståuppkomikern Marika Carlsson och journalisten Janne Josefsson.

Mamma Mia!

12.30, Kanal 5

Efter att Sophie har läst sin mammas gamla dagbok försöker hon reda ut vem av tre olika män som är hennes pappa. Därför bjuder hon in alla tre sitt bröllop. Mamma Mia! är filmversionen av musikalen med samma namn.

På spåret

20.00, SVT1

Det är dags för ännu ett avsnitt av Sveriges svåraste frågeprogram, På spåret! Den här fredagen möter Marianne Ahrne och Anders Ankan Johansson duon Dilan Apak och Moa Lundqvist.

Vår tid är nu – 1951

21.00, SVT1

På juldagen har bonussäsongen av Vår tid är nu premiär. Året är 1951 och familjen Löwander förbereder öppnandet av en sommarrestaurang på Gällnö i Stockholms skärgård. I rollerna ser vi bland andra Hedda Stiernstedt, Suzanne Reuter och Charlie Gustafsson.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

21.00, TV4

Efter ett långt liv hamnar Allan Karlsson på ett ålderdomshem, men hans hälsa är fortfarande på topp och snart bestämmer han sig för att fly från sin vardag.

Lördagen den 26 december

Grinchen – julen är stulen

10.15, Kanal 5

I det magiska landet Whoville bor Who:erna, ett folk som älskar julen. Men utanför bor Grinchen, obehaglig varelse som hatar julen.

Hatar du också julen? Här kan du ta reda på om du är en jul-Grinch.

Hundraettåringen som smet från notan och försvann

21.30, TV4

Allan Karlsson och hans vänner är rastlösa på Bali, men snart ska saker och ting ta fart igen.