in

Den här julfilmen ska du se – enligt ditt stjärntecken

julfilmer stjärntecken
Bildkälla: Tessa Rampersad/Unsplash och Let It Snow/Netflix

Har du svårt att välja julfilm? Låt stjärnorna guida dig! Mer

Äntligen! Snart är julen här och för oss innebär det att mysa i soffan med glögg och pepparkakor framför en julfilm. Men är du osäker på vilken du ska kolla på? Stjärnorna har såklart svaret på det. Här är din julfilm baserat på ditt stjärntecken!

Väduren: Love Actually

Väduren har en förmåga att vara lite överallt hela tiden. Du är ett energiknippe som gillar att vara social och ha många människor runt omkring dig. Din julfilm blir klassikern Love Actually, som följer tio olika händelser på samma gång.

Oxen: Elf

Du är en egensinnig individualist som kan vara väldigt envis, men du värdesätter även relationer högt. I filmen Elf kommer Buddy Hobbs av misstag till Nordpolen, där han senare växer upp. Men han märker att han inte riktigt passar in och bestämmer sig för att åka till New York. Det visar sig att storstadslivet inte är så lätt som Buddy trott, vilket säkert en Oxe som har svårt för förändringar kan relatera till.

Tvillingarna: The Princess Switch

The Princess Switch liknar Lindsay Lohans The Parent Trap. I den här julfilmen spelar Vanessa Hudgens två personer med skilda personligheter (men identiska utseenden) som byter plats med varandra. Tvillingarna är kända för den dubbla personligheten och kan därför vara komplexa att förstå sig på. De kan enkelt anpassa sig i sociala sammanhang, så den här filmen kommer Tvillingarna känna igen sig i.

julfilmer stjärntecken
Bildkälla: The Princess Switch / Netflix

Kräftan: Ensam hemma

På utsidan kan Kräftan verka stark och tuff. Du tar dig gärna an utmaningar och skyddar dina nära och kära. Men under ytan är du en riktig softis. Ensam hemma är den perfekta julfilmen för dig. Kevin McCallister blir först glad över sin egentid när han blir kvarlämnad hemma, men senare blir han istället rädd och när inbrottstjuvar dyker upp gör han allt för att sätta dit dem.

Lejonet: Let It Snow

Lejonet är ett charmigt tecken som gärna står i centrum, men är även väldigt kärleksfull och värderar relationer högt. I Let It Snow får vi se både kärleks- och vänskapsrelationer sättas på sin spets när en snöstorm drar in över en småstad under julafton. Lejonet kommer inte ha tråkigt när hen kollar på den här julfilmen, då handlingen skiftar mellan många olika individer.

Jungfrun: The Noel Diary

I The Noel Diary åker en romanförfattare hem under julen för att rensa ut sitt barndomshem. Där träffar han en kvinna och till en början vill han inte öppna upp sig, men genom en dagbok kommer de senare närmare varandra. Jungfrun kan vara lite hemlighetsfull och är lite av en perfektionist. Drastiska förändringar kan vara stressande, men när den första stressen väl har lagt sig är de bra på att anpassa sig till nya de förutsättningarna. Väldigt likt handlingen i den här filmen!

noel diary
Bildkälla: The Noel Diary / Netflix

Vågen: Love Hard

Du har lätt att blir förälskad, gillar att flirta och vill inte vara singel under högtiderna. I Love Hard matchar en kvinna med en man på en dejtingapp och bestämmer sig för att flyga över hela landet för att träffa honom till jul – bara för att inse att hon har blivit catfished. Men no worries, hon hittar snart en ny!

julfilmer netflix 2023
Bildkälla: Love Hard/Netflix

Skorpionen: Best. Christmas. Ever!

Skorpionen är väldigt passionerad och vi har en känsla av att du redan har sett alla julfilmer som finns? Såklart ska du därmed få ett helt nytt förslag. I Netflix nya julfilm får vi se när Charlotte blir svartsjuk på sin väns perfekta liv under julen. Precis som en skorpion skulle göra, så bestämmer sig Charlotte för att bevisa att vännens liv inte är så perfekt som det verkar.

julfilmer netflix 2023
Bildkälla: Best. Christmas. Ever! / Netflix

Skytten: Holidate

Skytten är ofta på jakt efter nya äventyr och söker efter frihet. De är självständiga och gillar inte att känna sig beroende av andra, vilket gör att de inte alltid är bra på långsiktiga relationer. I Holidate kommer två främlingar överens om att de ska vara tillsammans – men bara under årets högtider. Resten av året är de fria att göra vad de vill.

holidate
Bildkälla: Holidate / Netflix

Stenbocken: Grinchen – Julen är stulen

Förlåt, men Stenbockens julfilm blir Grinchen. Du har en tendens att ha en lite pessimistisk syn på saker och ting. Vi har även en känsla av att du hellre fokuserar på karriären än att ordna upp julmyset hemma. Men när du väl har hittat hem så öppnar du upp dig och är extremt lojal – och även Grinchen visar sig faktiskt ha ett väldigt fint hjärta.

Vattumannen: The Holiday

Vattumannen är romantisk och lojal, men även uppfinningsrik och är bra på att hitta alternativa lösningar om det är något som inte passar. I The Holiday får vi se två kvinnor som bestämmer sig för att byta hem med varandra över julen, för att fly från sina kärleksproblem. De fullföljer den lite galna idén och det visar sig vara just vad de båda behöver.

Fiskarna: Tomten är far till alla barnen

Du kännetecknas ofta av ditt inre känsloliv. Du värdesätter dina relationer högt, men ibland kan din empatiska sida slå över till att bli ett självutplånande beteende och dina relationer kan ta stryk även fast det inte är det du vill. I Tomten är far till alla barnen får vi se Sara som bjuder in sina ex-makar till jul, samt sin nuvarande sambo. Under middagen berättar hon den goda nyheten att hon är gravid, vilket ställer till med lite kaos.