in

14 magiska julfilmer och serier du kan se på Netflix

netflix julfilmer serier
Bildkälla: Home for Christmas / Netflix

It’s the most wonderful time of the year – snart i alla fall! Och vad passar då bättre än att lägga sig på soffan och slötitta på megamysiga filmer? Vi har listat Netflix nya julfilmer och serier som du kan se redan nu! Mer

Nya filmer och serier på Netflix julen 2020

28 oktober

Holidate (film)

Holidate är en romantisk komedi med Emma Roberts och Luke Bracey i huvudrollerna. Deras karaktärer hatar julen, eftersom de båda är singlar och därmed alltid får sitta vid barnbordet under julfirandet med släkten. Därför kommer de på den briljanta idén att vara varandras dejt på julens alla fester. Men kommer det utvecklas till något mer än bara några låtsasdejter?

5 november

Operation Christmas Drop (film)

Operation Christmas Drop är en romantisk komedi som utspelar sig på en amerikansk flygbas. De som arbetar där har som tradition att varje jul lämna gåvor och förnödenheter till öar som ligger i närheten. Men traditionen har börjat få amerikanska politiker att fundera över om de på flygbasen har alldeles för mycket tid över och om det är dags att lägga ner hela stationen. Därför skickas Erica, som spelas av Kat Graham, dit för att undersöka läget – och där träffar hon piloten Andrew, som spelas av Alexander Ludwig.

Überweihcnachten (serie)

I den här tyska miniserien får vi följa Bastian när han åker hem till sin familj över jul. Men det blir långt ifrån en fridfull sådan för där hemma väntar en hel del överraskningar. Förutom att hans bror har börjat dejta hans ex är det också något som inte riktigt stämmer med hans föräldrar.

10 november

Dash & Lily (serie)

Dash & Lily utspelar sig runt juletid i New york och i serien får vi följa två personer, som heter just Dash och Lily, när de skriver meddelande till varandra i en röd anteckningsbok som skickas fram och tillbaka över hela staden. Snart inser de att de har mer gemensamt än vad de tror.

13 november

Jingle Jangle: A Christmas Journey (film)

Om du tycker att en julfilm inte är en julfilm utan otrolig julmusik är det här filmen för dig! I musikalen Jingle Jangle: A Christmas Journey står bland andra John Legend och Usher för musiken och handlingen utspelar sig i byn Cobbleton. Vi får följa leksaksmakaren Jeronicus Jangle, som spelas av Forest Whitaker, när han hittar på nya kreativa leksaksuppfinningar. När hans assistent snor hans bästa idé vänds hans värld upp och ner – men snart kommer hjälp från oväntat håll.

18 november

Holiday Home Makeover with Mr. Christmas (serie)

I Holiday Home Makeover with Mr. Christmas får vi följa inredningsdesigner Benjamin ”Mr Christmas” Bradley när han och hans team försöker sprida julstämning hemma hos familjer som kanske behöver det lite extra mycket.

19 november

The Princess Switch: Switched Again (film)

För dig som älskade The Princess Switch med Vanessa Hudgens har vi riktigt goda nyheter! Nu kommer uppföljaren nämligen till Netflix. Om du tyckte första filmen var rörig – där bagaren Stacy möter sin dubbelgångare Lady Margret och de bestämmer sig för att byta liv med varandra – ska det snart bli ännu rörigare. För i The Princess Switch: Switched Again dyker en tredje look-alike upp – partyprinsessan Fiona.

jul film serie netflix 2020

22 november

Dolly Parton’s Christmas on the Square (film)

Kan ens något gå fel när Dolly Parton är med? Tror inte det! I den här musikalen får vi följa en rik och otrevlig kvinna, som spelas av Mamma Mia-skådisen Christine Baranski. Hon äger en massa mark som hon bestämt sig för att sälja av, vilket innebär att alla invånare som bor på den måste flytta ut från sina hem innan julafton. Men kan magi och musik få henne att ändra sig? 

25 november

The Christmas Chronicles: Part two (film)

Det har gått två är sedan händelserna i första delen av The Christmas chronicles, och mycket har hänt sedan syskonen Kate (som spelas av Darby Camp) och Teddy Pierce (som spelas av Judah Lewis) räddade julen senast. Men nu riskerar både Nordpolen och julen återigen att förstöras – och det finns bara ett syskonpar som kan göra något åt det.

27 november

Sugar Rush Christmas, säsong 2 (serie)

Nu kommer säsong två av Sugar Rush Christmas till Netflix! Hur juligt är det inte att se på när de tävlande bakar olika julgodis? För dig som följer Sugar Rush är det här exakt samma sak, fast en juligare version då.

1 december

The Holiday Movies That Made Us (dokumentär)

I The Holiday Movies That Made Us får vi följa med bakom kulisserna på några av våra mest älskade julfilmer. I två delar får vi ta del av berättelserna bakom filmerna Elf och The Nightmare Before Christmas.

3 december

Just Another Christmas (film)

När Jorge vaknar på julaftons morgon minns han ingenting från året som precis har gått. Men snart inser han att han har fastnat i en loop, där han varje julafton måste ordna upp allt han ställt till med under det gångna året.

18 december

Hjem til jul, säsong 2 (serie)

Nu kommer uppföljaren till förra årets julsuccé – norska serien Hjem til jul. I den får vi följa Johanne, som spelas av Ida Elise Broch, i hennes jakt på kärleken. I förra säsongen dejtade hon Jonas (som spelas av Felix Sandman) en vända, men hur går det med hennes dejtande nu? Minns ni slutet på förra säsongen? Okej, spoiler alert det knackade på Johannes dörr men vi fick aldrig se vem som stod där. Men snart får vi svar!

Här hittar du alla nya filmer och serier på Netflix.