in

11 magiska julfilmer och serier du kan se på Netflix och HBO redan nu

julen
Bildkälla: Falling For Christmas / Netflix

Julen närmar sig med stormsteg! Och vad passar då bättre än att lägga sig på soffan och slötitta på megamysiga filmer? Vi har listat några julfilmer och serier som du kan se redan nu! Mer

Jul-älskare unite! Om du tillhör en av dem som lever för julen har du garanterat redan börjat kolla på julfilmer, kanske pyntat med något juligt hemma i höstmörket och spelat All I want for Christmas You med Mariah Carey sedan… förra gången det var jul. Om du behöver något nytt att kolla på har vi samlat några filmer och serier som garanterat förhöjer julstämningen.

Falling for Christmas (film)

Julen 2022 = Lindsay Lohans stora comeback. Som vi har längtat! I Falling For Christmas spelar hon en rik arvtagerska som efter en skidolycka drabbas av en minnesförlust. Hon blir därför omhändertagen av en änkeman och hans dotter. Det hela utspelar sig i hans mysiga stuga där de alla firar jul ihop.

Du kan se filmen på Netflix.

 En Julig Julberättelse (film)

En Julig Julberättelse är en uppföljare till julklassikern A Christmas Story. Det har gått 39 år sedan originalet hade premiär och Ralphie har blivit vuxen. Han tar med sig sin familj till sitt barndomshem på Cleveland Street för att fira jul – och ge sina egna barn precis en så magisk jul han själv fick när han var barn. I rollerna ser vi bland andra Peter Billingsley, Erinn Hayes och Julianna Layne.

Filmen har premiär på HBO Max den 17 november.

Hjem til jul/Home for Christmas (serie)

Den norska komediserien Hjem til jul har blivit lite av en julklassiker. Serien kretsar kring Johanne som kämpar med att komma över sitt ex samtidigt som hennes familj vägrar sluta tjata om att hon borde träffa någon. Med tjugofyra dagar kvar till julafton bestämmer hon sig för att ge sig ut på jakt efter en partner – allt för att slippa familjens prat. I rollerna ser vi bland andra Ida Elise Broch och Felix Sandman, och både säsong ett och två finns redan på Netflix.

Du kan se serien på Netflix.

A Holiday Harmony (film)

A Holiday Harmony handlar om sångerskan och låtskrivaren Gail som reser över hela USA för att delta i en tävling. Men i Harmony Spring tar det stopp när hon står utan både skjuts och pengar. Det är bara två veckor kvar tills tävlingen börjar, så hur ska hon hinna dit? Det är då hon träffar Jeremy som hjälper henne på travet. I rollerna ser vi bland andra Annelise Cepero, Jeremy Sumpter och Carla Jimenez.

Filmen har premiär på HBO Max den 24 november.

The Holiday (film)

Name a more iconic julfilm (ok, förutom Love Actually)! I The Holiday bestämmer sig två främlingar, Amanda och Iris, för att byta hus med varandra. Den ena bor i ett lyxhus i LA och den andra bor i en megamysig stuga (med mycket julkänsla) i en liten by utanför London. Filmen är kändistät och i rollerna ser vi Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law och Jack Black. För dig som inte vet det vill vi upplysa om att The Holiday måste ses minst en gång varje jul.

Du kan se filmen på Netflix.

Dash & Lily (serie)

Det är jul i New York (goals) när två personer, som är varandras motsatser, börjar skriva små meddelande till varandra i en röd anteckningsbok. Lily, som är väldigt optimistiskt lagd, har nämligen lämnat den i en bokaffär där hon skrivit en liten text till den som råkar hitta boken med ett förslag om att börja skicka boken mellan varandra. Dash, som är mer åt det cyniska hållet, nappar på erbjudandet och skriver ett meddelande tillbaka. Dash & Lily är en serie baserad på en roman skriven av Rachel Cohn och David Levithan.

Du kan se serien på Netflix.

The Knight Before Christmas (film)

Man måste väl ändå älska en romantisk komedi med Vanessa Hudgens? I den här julfilmen spelar hon läraren Brooke som gett upp på kärleken. Men plötsligt dyker tidsresenären och riddaren Sir Cole, som spelas av Josh Whitehouse, upp. Han lever egentligen på medeltiden, men har blivit förtrollad av en trollkarl och hamnat i framtiden. Brooke hjälper honom att passa in och det här blir, som ni kanske kan gissa, början på en stor romans.

Du kan se filmen på Netflix.

Nissar (serie)

Är du inte mycket för romantiska julfilmer? Då kanske den danska serien Nissar är något för dig. Den kretsar kring en familj som reser till en ö i den danska skärgården för att fira jul. Men snabbt märker de att något plågar lokalbefolkningen på ön, och när dottern i familjen hittar en otäck nisse blir det startskottet på en lång kamp mellan liv och död. Vem har sagt att julen måste vara mysig!

Du kan se serien på Netflix.

The Princess Switch (film)

Okej, tillbaka till Vanessa Hudgens. I The Princess Switch möter bagaren Stacy sin dubbelgångare Lady Margaret i sann Föräldrafällan-anda. Karaktärerna, som båda spelas av Vanessa Hudgens, bestämmer sig för att byta liv med varandra och Stacy förälskar sig snabbt i Prins Edward, som spelas av Sam Palladio. Prins Edward är Margarets fästman, men hon börjar på sitt håll förälska sig i Stacys bästa vän Kevin, som spelas av Nick Sagar. Om ni inte tycker att den här filmen verkar tillräckligt rörig finns även The Princess Switch: Switched Again på Netflix, där en tredje dubbelgångare dyker upp!

Du kan se filmen på Netflix.

Ett Julmysterium (film)

Det har gått 100 år sedan en ung pojke hittade en bit av jultomtens magiska juleklockor i en liten stad i Oregon. Sedan dessa har klockorna bringat mycket tur till staden. Men nu har klockorna försvunnit bara några dagar före jul, och en grupp barn måste försöka lösa fallet och rädda julen.

Filmen har premiär på HBO Max den 24 november.

 A Hollywood Christmas (film)

A Hollywood Christmas handlar om en ung filmskapare i Hollywood som gjort sig känd för att regissera julfilmer. Mitt uppe i hennes nya julfilm hotar en filmbolagschef med att stoppa produktionen. Samtidigt som hon försöker rädda filmen, börjar hon få känslor för sin nya fiende.

Filmen har premiär på HBO Max den 1 december.