in

10 saker du kanske inte visste om Tone Sekelius

Tone Sekelius
Tone Sekelius / Paradise 2022. Fotograf: Patricia Stone

Hon har sjungit och dansat sig in i våra hjärtan, men vad vet vi egentligen om Tone Sekelius? Vi har samlat 10 saker du kanske inte visste om stjärnan. Mer

Sångerska, videobloggare, influencer och programledare – Tone Sekelius har slagit igenom stort de senaste åren och blivit en favorit för många. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Här är några saker du kanske inte visste!

Tone Sekelius är stjärntecknet kräftan

Tone Sekelius föddes den 16 juli 1997, vilket betyder att hon är stjärntecknet kräftan. Hon föddes i Växjö men bor idag i Stockholm.

Hon började sin karriär på Youtube

Tone började sin karriär på Youtube 2015, där hon främst la upp sminkvideor. Idag har hon över 300 000 prenumeranter på sin kanal där hon fortfarande lägger upp innehåll titt som tätt.

Tone Sekelius har varit med i Melodifestivalen

Inte bara en, utan två gånger har vi kunnat se Tone Sekelius framträda i Melodifestivalen. Under våren 2022 tävlade hon med låten My Way och 2023 ställde hon upp med bidraget Rythm of My Show.

Tone Sekelius har en syster

Hon har en syster vid namn Rebecka Sekelius, som medverkat på Tone Sekelius Youtube-kanal.

Hon har varit programledare för Paradise

När Paradise Hotel lades ner, ersattes programmet av Paradise, som Tone Sekelius programledde.

Tone Sekelius vann årets look på ELLE-galan 2018

2018 vann Tone Sekelius Årets look på ELLE-galan, men det är inte den enda gången hon uppmärksammat för sin stil. Hennes klänning i Melodifestivalen 2022 blev rejält omtalad eftersom den krävde hela 42 meter tyg.

Tone Sekelius familj och ursprung

Hennes föräldrar heter Csilla Székely och Josef Sekelius. Tone Sekelius har rumänska rötter, mer specifikt är hennes familj från Transylvanien och hon pratar flytande ungerska.

Tone Sekelius har släppt en dokumentärfilm

Under 2021 publicerade hon en Youtube-video på hennes egna kanal med titeln ”Jag är trans”. Efter det släppte hon också dokumentärfilmen Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone. Dokumentären handlar om hennes liv och erfarenheter, och om hur det känns att ha tvivlat på sin könsidentitet. 

Har Tone Sekelius en partner?

Just nu finns det inga indikationer på att Tone Sekelius har någon partner. Om så skulle vara fallet har hon inte sagt något om det i offentligheten!

Hon är med i Let’s Dance 2023

I Let’s Dance 2023 får vi se Tone Sekelius på dansgolvet tillsammans med danspartnern Hugo Gustavsson. Under 2022 var hon dessutom med och sjöng öppningsnumret för programmet, som var ett hyllningsnummer till alla som kämpar för att bli accepterade. Kolla in hennes vlogg från det här nedan!

Källor: Modette, Hänt