in

Let’s Dance 2022! Här är alla deltagare i årets säsong

Lets Dance 2022
Bildkälla:Magnus Ragnvid / TV4

Sjuttonde säsongen av Let’s Dance är i gång! Här är allt du behöver veta om årets tävlande. Mer

Sjuttonde säsongen av Let’s Dance är igång! Tillsammans med programledarna David Lindgren och Petre Mede får vi följa tio par när de tar sig an olika danser, så som vals, samba och tango. Juryn består av Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger. Tony Irving, som har varit med sedan starten 2006, berättar i TV4:s pressmeddelande att den nya säsongen är fullspäckad med nya utmaningar och modiga deltagare. 

 – Vi kommer vi få se en riktigt tuff, rolig tävling där vi följer samtliga deltagare på sin egen personliga resa för att uppnå målet att ta hem den kända pokalen: glasskon. De som lyssnar kommer gå långt, de som inte lyssnar kommer åka hem fort! Vi ses på dansgolvet!

Let’s Dance 2022: här är alla deltagare

Årets tio par består av allt från tv-profiler till äventyrare. Några av dansarna känner vi igen sedan tidigare, men även några nykomlingar har tillkommit till gruppen.

Marie Mandelmann

Först ut är lantbrukaren och tv-personligheten Marie Mandelmann. Hon är känd från Mandelmanns gård på TV4 och dansar med Jonathan Näslund.

Let's Dance 2022 deltagare Marie Mandelmann
Bildkälla: Magnus Ragnvid / TV4

Aron Anderson

Aron Anderson är 34 år och ett välkänt ansikte som äventyrare och Paralympics-idrottare. Aron dansar med Jasmine Takács

Let's Dance 2022 deltagare Aron Andersson
Bildkälla: Magnus Ragnvid / TV4

Eric Saade

Melloproffset Eric Saade ställer i år upp i Let’s Dance med dansaren Katja Luján Engelholm. Han är mest känd som popsångare och låtskrivare, och han tog hem Melodifestivalen 2011 med bidraget ”Popular”.

Let's Dance 2022 deltagare Eric Saade
Bildkälla: Magnus Ragnvid / TV4

Mouna Esmaeilzadeh

Mouna Esmaeilzadeh, känd som Doktor Mouna, är läkare, hjärnforskare och entreprenör. Hon syns ofta i Nyhetsmorgon, och vi får även följa henne i Svenska Powerkvinnor. Mouna dansar med Tobias Wallin.

Let's Dance 2022 deltagare Mouna Esmaeilzadeh
Bildkälla: Magnus Ragnvid / TV4

Lisa Ajax

Lisa Ajax vann Idol 2014 som den yngsta vinnaren någonsin och dansar i årets Let’s Dance med Tobias Bader. Som popsångerska har hon deltagit i Melodifestivalen fyra gånger, senast 2022 med låten ”Tror du att jag bryr mig”. 

Let's Dance 2022 deltagare Lisa Ajax
Bildkälla: Magnus Ragnvid / TV4

Filip Dikmen

Filip Dikmen är komiker, influerare och juridikstudent. Han programledde Big Brother 2021, och i Let’s Dance dansar han med Linn Hegdal.

Let's Dance 2022 deltagare Filip Dikmen
Bildkälla: Magnus Ragnvid / TV4

Henrik Fexeus

Henrik Fexeus är författare och just nu aktuell med den första delen av bokserien BOX som han skrivit tillsammans med Camilla Läckberg. Henrik dansar med Malin Watson

Let's Dance 2022 deltagare Henrik Fexeus
Bildkälla: Magnus Ragnvid / TV4

Cecilia von der Esch

Cecilia von der Esch är skådespelare, författare och influerare. Du känner bland annat igen henne från rollen som Cindy i ICA-reklamerna och som Jennifer i I rymden finns inga känslor. Cecilia dansar med Hugo Gustafsson.

Let's Dance 2022 deltagare Cecilia von der Esch
Bildkälla: Magnus Ragnvid / TV4

Markus Granseth

Markus Granseth är programledare och tv-producent och dansar med Cecilia Ehrling Danermark. Han är mest känd för de yngre tittarna då han syns i Bolibompa och Julkalenderns lucköppning.

Let's Dance 2022 deltagare Markus Granseth
Bildkälla: Magnus Ragnvid / TV4

Mia Parnevik

Mia Parnevik har vi fått följa i realityserien Parneviks på TV3. Mia tävlar i årets Let’s Dance med Tobias Karlsson. En av hennes döttrar, Penny Parnevik, kom på femteplats i Let’s Dance 2020.

Let's Dance 2022 deltagare Mia Parnevik
Bildkälla: Magnus Ragnvid / TV4

Datum: När har Let’s dance premiär?

Let’s Dance hade premiär lördagen den 19 mars på TV4. Programmet går även att se på TV4 Play och C More.

Deltagare: Vem vann Let’s Dance 2021?

I den sextonade upplagan av Let’s Dance tävlade bland andra Carola Häggqvist och Kristina ”Keyyo” Petrushina. I finalen var det Filip Lamprecht och hans danspartner Linn Hegdal som slog Anis Don Demina och Katja Luján Engelholm.

Vem vann finalen 2020?

Let’s Dance 2020 var starkt präglad av den pågående coronapandemin. Deltagaren och läkaren Mikeal ”Soldoktorn” Sandström hoppade självmant av för att fokusera på sitt yrke och Anders Jansson fick lämna på grund av sjukdom.Till slut var det John Lundvik och dansaren Linn Hegdal som tog hem glasskon.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.