in

10 saker du kanske inte visste om Johanna Nordström

Johanna Nordström cm
Bildkälla: Magnus Ragnvid/TV4

Hon har precis varit aktuell som domare i Talang, hon har fyllt Globen flera gånger och hon har en av Sveriges mest lyssnade poddar – här är 10 saker du kanske inte visste om Johanna Nordström! Mer

Johanna Nordström har en av Sveriges mest lyssnade poddar, och hon har gjort allt från sketcher på Instagram till att fylla Globen flera gånger. Du känner säkert till att hon är en del av Talang-juryn, men visste du att hon pratar i sömnen och att hon tidigare har gjort innehåll för VeckoRevyn? Här är 10 saker du kanske inte visste om komikern!

1. Nummer 19 är en speciell siffra för Johanna Nordström

Johanna Nordström fyller år den 19 november 1995, vilket innebär att hon är född i stjärntecknet skorpionen. Hennes pojkvän Adam Smedberg är född den 19 mars 1998 och i hennes podcast Ursäkta berättar hon att 19 är ett speciellt datum, då paret dessutom blev tillsammans den 19 december.

2. Hon har spelat handboll

Under sina tonår spelade Johanna Nordström handboll, hon gick till och med handbollsinriktning på gymnasiet.

3. Johannas bakgrund: Föräldrar, syskon och uppväxt

Johanna Nordström är uppvuxen i Västerås, med en familj som består av mamma Anette, pappa Anders och storasyster Emelie. Johanna hade dessutom en bror som tragiskt gick bort året innan hon föddes, vilket hon berättat om i sin podd.

4. Hon blev årets kvinna 2023

Johanna Nordström blev utsedd till årets kvinna 2023 av Expressen, som varje år delar ut utmärkelsen på internationella kvinnodagen.

– Jag hade nog önskat att jag hade haft någon som mig när jag var ung. Någon som kanske inte ber om ursäkt för den de är. Någon som inte passar in i idealet, och ändå inte behöver gömma sig, säger Johanna Nordström enligt Aftonbladet.

5. Johanna Nordström har gjort innehåll till VeckoRevyn

Johanna Nordström jobbade tidigare under sin karriär som videoredaktör på Bonnier Magazines & Brands, och gjorde humoristiska videor till VeckoRevyn, ofta tillsammans med komikern Torbjörn Averås Skorup.

6. Hon har sjungit i Masked singer – dolde sig bakom draken

Johanna Nordström var med i underhållningsprogrammet Masked Singer under programmets första säsong. Där var hon utklädd till draken. En dräkt som ställde till det för komikern, eftersom hon inte kunde röra sig i den.

7. Hon har varit med i Bäst i test

I säsong 5 av underhållningsprogrammet Bäst i test, var komikern en del av den fasta panelen, som även bestod av Olof Wretling, Arantxa Alvarez och Morgan Alling. Hon kom dessvärre sist av alla tävlande efter den totala poängställningen för säsongen var klar, men bjöd på en hel del skratt!

8. Johanna pratar i sömnen

I hennes podd har hon berättat att hon pratar i sömnen. På hennes Instagram har hon delat en story där hon spelat in sitt prat under natten.

9. Johanna Nordström vann pris på årets QX-gala

I början av 2023 hölls den årliga QX-galan och Johanna Nordström kammade hem priset för Årets duo tillsammans med poddkollegan, Edvin Törnblom.

johanna nordström längd
Bildkälla: TV4/Pillan Thelaus

10. Hennes stora idol är Martin Beck

På sociala medier har Johanna gjort sketcher och hyllningar till karaktären Martin Beck, som är huvudpersonen i Beck-filmerna. Hon har flera gånger skojat om att hon borde få en roll i filmerna. När Johanna var gäst i Hellenius Hörna fick hon äntligen chansen att träffa mannen som spelar Martin Beck, Peter Haber.

Källor: Expressen, Måbra, Ursäkta Podcast.