in

Då börjar Bäst i test 2023

bäst i test
Bäst i test på SVT. Foto: Oliver Martin Henriquez

SVT:s Bäst i test är snart tillbaka med en sjunde säsong! Här är premiärdatum, vilka deltagare som medverkar och allt du vill veta om vårens program. Mer

koplankar

Sedan första avsnittet av Bäst i test på SVT hade premiär under våren 2017 har programmet vunnit Kristallen-pris för både ”Årets program” och ”Årets underhållningsprogram”. Bäst i test är baserat på brittiska Taskmaster, och i den svenska versionen är det Babben Larsson och David Sundin som håller i trådarna. Babben Larsson är programledare och David Sundin agerar domare när deltagarna ska genomföra en rad tester.

När börjar Bäst i test 2023?

Den sjunde säsongen har premiär på SVT den 24 februari 2023.

Var kan jag se programmet?

Du kan se Bäst i test på SVT och SVT Play.

Vilka deltagare är med i Bäst i test säsong 7?

Förutom att en ny gäst medverkar varje vecka, består programmet av en fast panel. Programmet går ut på att panelen och gästen tävlar i olika moment för att samla poäng.

I år kommer den fasta panelen bestå av:

 • Linnea Wikblad, radioprofil.
 • Marko ”Markoolio” Lehtosalo, artist.
 • Henrik Nyblom, komiker.
 • Nikki Amini, medieprofil och tidigare idoljurymedlem.

Linnea Wikblad

Om du lyssnar på Morgonpasset i P3 känner du garanterat till Linnea Wikblad. Hon är journalist, programledare och dessutom driver hon instagramkontot @killmaterskan där hon delar med sig av sin matlagning.

Linnea Wikblad Bäst i test
Foto: Oliver Martin Henriquez /Baluba

Marko ”Markoolio” Lehtosalo

Marko Lehtosalo, mer känd under artistnamnet Markoolio, har varit en del av musiksverige längre tid än vad de flesta av oss kan minnas. Förutom att arbeta som sångare och musiker, har han även varit programledare i radio och TV.

Deltagare bäst i test
Foto: Oliver Martin Henriquez /Baluba

Henrik Nyblom

Henrik Nyblom är komiker, och driver podden Puss och Kram tillsammans med Magnus Betnér. Hösten 2022 var Henrik Nyblom reporter i underhållningsprogrammet Parlamentet.

Bäst i test öppet arkiv
Foto: Oliver Martin Henriquez /Baluba

Nikki Amini

Nikki Amini är kanske mest känd för sin medverkan i Idol där hon fram till 2020 var en jurymedlemmarna. Från början är hon marknadsförare och numera kan du höra henne som programledare i NRJ Morgon.

Bäst i test alla säsonger stream
Foto: Oliver Martin Henriquez /Baluba

Vem är gäst i Bäst i test?

Här är alla gäster som tävlar mot panelen i årets säsong:

 • Carina Berg, programledare.
 • Edvin Törnblom, medieprofil.
 • Janne Andersson, förbundskapen för det svenska herrlandslaget i fotboll.
 • Amie Bramme Sey, programledare.
 • Måns Möller, komiker.
 • Anne Lundberg, programledare.
 • Johar Bendjelloul, journalist.
 • Evelyn Mok, komiker.

5 saker du inte visste om programmet

Här är några fakta om Bäst i test som du kanske inte har koll på.

 1. Visste du att huset där testen spelas in ligger på Ekerö och att en familj bor där till vardags? Tänk att bo i Bäst i test-huset!
 2. Det är redaktionen, med David Sundin i spetsen, som kommer på ungefär hälften av testen. De brukar även utbyta test med den engelska motsvarigheten Taskmaster.
 3. William Spetz ska ha fått frågan om att medverka i programmet flera gånger men tackar alltid nej. I en intervju med VeckoRevyn berättar producent Karl Sundin att ”det har blivit en fin tradition” att alltid fråga honom ändå!
 4. Det finns tydligen ett test som aldrig har visats som heter ”Sminka David”. Enligt produktionen kommer vi aldrig få se det, men vem vet vad nästa säsong har att bjuda på?
 5. Den fasta panelen spelar in programmet under sex dagar i huset och fem dagar i studion.

Vilka tester är med i Bäst i test?

Så vad går testerna i programmet ut på? Det kan handla om allt från att äta en glass på så kort tid som möjligt till att få en frukt att se ut som en annan frukt. Här är några moment du kan testa själv hemma!

1. Kasta och fånga

Kasta och fånga går ut på att du ska kasta ett föremål och sedan själv försöka fånga det i luften. Vinner gör den som lyckas kasta längst. Du behöver:

 • En rockring eller annan markering i marken där den som tävlar ska stå.
 • Ett föremål som går bra att kasta.

Ställ dig i ringen eller markeringen och håll i föremålet. Kasta det så långt som möjligt och fånga det innan det nuddar marken. Den som kan kasta längst vinner. Bestäm en tid som alla deltagarna får göra testet, så att det inte pågår hur länge som helst.

2. Följ ledtrådarna och skapa ett ord

Om du har mycket fantasi kan du bygga ihop en egen liten runda till dina vänner. Varje ledtråd kan exempelvis bestå av en bokstav och en plats. Sedan ska alla deltagare sätta ihop ett ord med bokstäverna de fått. Snabbast vinner!

3. Den mest fantastiska dominoeffekten

För att genomföra testet Den mest fantastiska dominoeffekten krävs också en stor dos fantasi. I klippet nedan kan du få lite inspiration, bäst dominoeffekt vinner!

När börjar Bäst i test säsong 8?

Vi kan räkna med att en ny säsong kommer i början av 2024.

Stream: Var kan jag se alla säsonger av Bäst i test?

Dessvärre finns inte de gamla säsongerna på SVT Play. Däremot kan du just nu se Bäst i test julspecial, och även andra länders version av programmet.

Finns programmet på Öppet arkiv?

Nej! Anledningen till att du inte kan se fler säsonger är för att SVT har begränsade rättigheter till alla sina program.

Allt om Bäst i test säsong 1

Första säsongen av Bäst i test sändes 2017. Då bestod den fasta panelen av Claes MalmbergPia JohanssonKodjo Akolor och Bianca Kronlöf. Säsongens gäster var Kalle Zackari WahlströmEva RöseParisa Amiri och Marko Lehtosalo.

Allt om säsong 2

Programmets andra säsong sändes 2018 och den fasta panelen bestod av Ola ForssmedMarika CarlssonErik Ekstrand och Ellen Bergström. Claes Malmberg, Clara HenryAnn WestinEmma KnyckareAl PitcherNisse HallbergMoa Lundqvist och Thomas Petersson gästade programmet.

Allt om Bäst i test säsong 3

I den tredje säsongen, som sändes 2019, bestod den fasta panelen av Anders JanssonAnnika AnderssonNassim Al Fakir och Clara Henry. Per AnderssonKristina ”Keyyo” PetrushinaEmma Molin, Måns NathanaelsonFab Freddie, Marika Carlsson och Oscar Zia gästade programmet.

Bäst i test säsong 5 stream
Bildkälla: SVT

Allt om säsong 4

Säsong fyra sändes 2020 och då bestod den fasta panelen av Anders ”Ankan” JohanssonCarin da SilvaKristoffer Appelquist och Kristina ”Keyyo” Petrushina. Johan GlansJosefin JohanssonPeter Apelgren, Nassim Al Fakir, Farah AbadiKayo ShekoniLina HedlundÖzz Nûjen och Henrik Dorsin var gäster i programmet.

Allt om säsong 5: Vilka var deltagare i Bäst i test 2021?

I säsong 5 bestod den fasta panelen av Olof WretlingArantxa AlvarezMorgan Alling och Johanna Nordström. Gäster var Jesper RönndahlChristine Meltzer, Anis Don Demina, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Fredrik LindströmNiklas AnderssonPernilla Wahlgren, David Batra och Nour El Refai.

Allt om säsong 6

I den sjätte säsongen gästade Johanna Nordström, Tareq Taylor, Fredde Granberg, Vanna Rosenberg,  Lotta Engberg, Annika Lantz, Petrina Solange, Danny Saucedo, Nassim Al Fakir och Erik ”Jerka” Johansson programmet. I den fasta panelen ingick Sussie Eriksson, Sofia Dalén, Anis Don Demina och Marcus Berggren.

Bäst i test : 199 tester för hemmabruk

Vill du köpa din egen Bäst i test-bok, fullproppad med tester att prova hemma?

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Adlibris).

bäst i test deltagare

Klicka på bilden för att komma direkt till boken (länk till Adlibris).

Bäst i test 2: 201 ½ tester för hemmabruk

Om du redan har den första boken, kanske du är på jakt efter nya tester att prova hemma? Då kan du köpa Bäst i test 2.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Adlibris).

när börjar bäst i test

Klicka på bilden för att komma direkt till boken (länk till Adlibris).

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.