in

Marcus Berggren återvänder till Bäst i test

bästitest
Foto: Oliver Martin Henriquez /SVT

Inspelningen är i gång! SVT:s Bäst i test gör sig redo för säsong 7 – här är allt vi vet om programmet. Mer

koplankar

Sedan första avsnittet av Bäst i test på SVT hade premiär under våren 2017 har programmet vunnit Kristallen-pris för både ”Årets program” och ”Årets underhållningsprogram”. Bäst i test är baserat på brittiska Taskmaster, och i den svenska versionen är det Babben Larsson och David Sundin som håller i trådarna. Babben Larsson är programledare och David Sundin agerar domare när deltagarna ska genomföra en rad tester.

När kommer Bäst i test säsong 7?

Exakt när den sjunde säsongen har premiär vet vi inte, men inspelningen är just nu i full gång.

Vilka deltagare är med i Bäst i test säsong 7?

Förutom att en ny gäst medverkar varje vecka, består programmet av en fast panel. Programmet går ut på att panelen och gästen tävlar i olika moment för att samla poäng. I förra säsongen bestod panelen av Anis Don Demina, Sofia Dalén, Sussie Eriksson och Marcus Berggren. Nu står det klart att den sistnämnda återvänder till nästa säsong – på gott och ont! Men om han medverkar som deltagare i panelen eller som gäst vet vi inte än.

Vem är gäst i Bäst i test?

Här är alla gäster som medverkade i förra säsongen, kanske kommer någon göra comeback?

 • Johanna Nordström
 • Tareq Taylor
 • Fredde Granberg
 • Vanna Rosenberg
 • Lotta Engberg
 • Annika Lantz
 • Petrina Solange
 • Danny Saucedo
 • Erik ”Jerka” Johansson
Bäst i test säsong 5 stream
Bildkälla: SVT

När hade en ny säsong av Bäst i test premiär 2022?

Under 2022 visades den sjätte säsongen av Bäst i test på SVT och den hade premiär fredagen den 4 mars på SVT. I säsongspremiären var Erik ”Jerka” Johansson gäst, och i programmet fick han bland annat tävla i att hitta den i publiken som var mest lik honom själv.

Vilka tester är med i Bäst i test?

Så vad går testerna i programmet ut på? Det kan handla om allt från att äta en glass på så kort tid som möjligt till att få en frukt att se ut som en annan frukt. Här är några moment du kan testa själv hemma!

1. Kasta och fånga

Kasta och fånga går ut på att du ska kasta ett föremål och sedan själv försöka fånga det i luften. Vinner gör den som lyckas kasta längst. Du behöver:

 • En rockring eller annan markering i marken där den som tävlar ska stå.
 • Ett föremål som går bra att kasta.

Ställ dig i ringen eller markeringen och håll i föremålet. Kasta det så långt som möjligt och fånga det innan det nuddar marken. Den som kan kasta längst vinner. Bestäm en tid som alla deltagarna får göra testet, så att det inte pågår hur länge som helst.

2. Följ ledtrådarna och skapa ett ord

Om du har mycket fantasi kan du bygga ihop en egen liten runda till dina vänner. Varje ledtråd kan exempelvis bestå av en bokstav och en plats, som i videon nedan. Sedan ska alla deltagare sätta ihop ett ord med bokstäverna de fått. Snabbast vinner!

3. Den mest fantastiska dominoeffekten

För att genomföra testet Den mest fantastiska dominoeffekten krävs också en stor dos fantasi. I klippet nedan kan du få lite inspiration, bäst dominoeffekt vinner!

Stream: Var kan jag se alla säsonger av Bäst i test?

På SVT Play kan du se senaste säsongen och även julspecialen som sändes 2021. Anledningen till att du inte kan se fler säsonger är för att SVT har begränsade rättigheter till alla sina program.

Bäst i test : 199 tester för hemmabruk

bastbok

Vill du köpa din egen Bäst i test-bok, fullproppad med tester att prova hemma? Du hittar den hos Adlibris. Läs mer och köp här.

Bäst i test 2: 201 ½ tester för hemmabruk

bastitestbok

I juni kommer nästa bok med ytterligare tester. Finns på Adlibris. Läs mer och köp här.

Allt om Bäst i test säsong 1

Första säsongen av Bäst i test sändes 2017. Då bestod den fasta panelen av Claes MalmbergPia JohanssonKodjo Akolor och Bianca Kronlöf. Säsongens gäster var Kalle Zackari WahlströmEva RöseParisa Amiri och Marko Lehtosalo.

Allt om säsong 2

Programmets andra säsong sändes 2018 och den fasta panelen bestod av Ola ForssmedMarika CarlssonErik Ekstrand och Ellen Bergström. Claes Malmberg, Clara HenryAnn WestinEmma KnyckareAl PitcherNisse HallbergMoa Lundqvist och Thomas Petersson gästade programmet.

Allt om Bäst i test säsong 3

I den tredje säsongen, som sändes 2019, bestod den fasta panelen av Anders JanssonAnnika AnderssonNassim Al Fakir och Clara Henry. Per AnderssonKristina ”Keyyo” PetrushinaEmma Molin, Måns NathanaelsonFab Freddie, Marika Carlsson och Oscar Zia gästade programmet.

Allt om säsong 4

Säsong fyra sändes 2020 och då bestod den fasta panelen av Anders ”Ankan” JohanssonCarin da SilvaKristoffer Appelquist och Kristina ”Keyyo” Petrushina. Johan GlansJosefin JohanssonPeter Apelgren, Nassim Al Fakir, Farah AbadiKayo ShekoniLina HedlundÖzz Nûjen och Henrik Dorsin var gäster i programmet.

Allt om säsong 5: Vilka var deltagare i Bäst i test 2021?

I den senaste säsongen, som gick av stapeln förra året, bestod den fasta panelen av Olof WretlingArantxa AlvarezMorgan Alling och Johanna Nordström. Gäster var Jesper RönndahlChristine Meltzer, Anis Don Demina, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Fredrik LindströmNiklas AnderssonPernilla Wahlgren, David Batra och Nour El Refai.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.