in

Ny Hunger games-film på gång – då har den premiär

Sunrise on the reaping
Bildkälla: Jennifer Lawrence som Katniss i Hunger games

Kan du inte få nog av Hunger games-universumet? Då har vi goda nyheter! Mer

Hunger games-världen expanderar – nu står det klart att vi kan se fram emot ännu en bok och film. Precis som den senaste filmen rör det sig om en prequel, och handlingen är inspirerad av nutidens desinformation och propaganda, men också av filosofi från 1700-talet. Bokens titeln, som vi får anta även blir filmens titel, är ”Sunrise on the Reaping” och utspelar sig 24 år före den första Hunger games-romanen och 40 år efter den senaste boken ”The Ballad Of Songbirds And Snakes”.

hg

När har ”Sunrise on the Reaping” premiär?

Boken, som precis som tidigare Hunger games-böcker är skriven av Suzanne Collins, kommer den 18 mars 2025. Men vi kommer få vänta något längre på filmen, den har nämligen biopremiär den 20 november 2026. ”Sunrise on the Reaping” regisseras av  Francis Lawrence, som även regisserat alla utom den första filmen.

Finns det en trailer?

Än så länge finns ingen trailer, men nedan hittar du trailern till den senaste filmen (som också är en prequel).

Vilka skådespelare medverkar i nya Hunger games?

Med tanke på att nya filmen utspelar sig drygt 20 år före den allra första filmen, får vi anta att Jennifer Lawrence inte kommer medverka i rollen som Katniss Everdeen. Vilka skådespelare vi kommer få se i filmen återstår att se.