in

Då kommer nya Hunger Games-filmen

hunger
Bildkälla: Hunger Games

Hunter Schafer, Viola Davis och Peter Dinklage är bara några av namnen som är klara för nya Hunger Games. Här är allt vi vet om filmen som snart har premiär! Mer

koplankar

Det har gått sju år sedan den sista filmen i Hunger Games-trilogin hade premiär – men om du trodde att det var slutet för Hungerspelen trodde du fel. En prequel är nämligen på g, och handlingen kommer precis som de andra filmerna baseras på böcker skrivna av Suzanne Collins. Den nya filmen bygger på boken Balladen om sångfåglar och ormar (The Ballad of Songbirds and Snakes) som kom ut i maj 2020, vars handling utspelar sig 64 år innan trilogin om Hungerspelen. Katniss Everdeen, som spelas av Jennifer Lawrence, kommer alltså inte medverka i den nya filmen.

I boken får vi följa Coriolanus Snow, som i originalfilmerna spelas av Donald Sutherland, innan han blev ensamhärskare över Panem. Den utspelar sig precis efter det att ett förödande krig ägt rum, samtidigt som det är dags för de tionde Hungerspelen. Filmregisören Francis Lawrence, som regisserat The Hunger Games: Catching Fire och både del ett och två av The Hunger Games: Mockingjay, ska även regissera den nya filmen, vars rollista innehåller en hel del välkända namn.

När har nya Hunger Games-filmen premiär?

Filmen kommer ha premiär i november 2023.

Vilka skådespelare medverkar i filmen?

Hunter Schafer, Josh Andrés Rivera och Peter Dinklage är bara några av namnen som hittills är klara för den nya Hunger Games-filmen. I rollen som en ung Coriolanus Snow ser vi Tom Blyth, och i rollen som Lucy Gray Baird i Distrikt 12 hittar vi Rachel Zegler. Viola Davis kommer spela Dr. Volumnia Gaul, chef över de tionde Hungerspelen.

Nya Hunger Games skådespelare
Bildkälla: Hunter Schafer i Euphoria

Rollista till Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes:

  • Tom Blyth (Scott and Sid)
  • Hunter Schafer (Euphoria)
  • Josh Andrés Rivera (West Side Story)
  • Peter Dinklage (Game of Thrones)
  • Viola Davis (How to Get Away with Murder)
  • Rachel Zegler (West Side Story)

Finns det en trailer?

Ja! Den hittar du här nedan!

Här hittar du boken Balladen om sångfåglar och ormar (The Ballad of Songbirds and Snakes)

Balladen om sångfåglar och ormar (The Ballad of Songbirds and Snakes)

För dig som vill veta lite mer om handlingen finns boken. Du kan lyssna på Balladen om sångfåglar och ormar (The Ballad of Songbirds and Snakes) som ljudbok hos Storytel. Läs mer och köp här.