in

Bekräftat: det kommer en fjärde Hunger Games-bok

ny novell till hunger games

Författaren Suzanne Collins bekräftar att en ny bok i Hunger Games-serien är på gång! Boken kommer heta ”The Ballad of songbirds and snakes” och utspelar sig på den tionde årsdagen av hungerspelen. Mer

koplankar 1024x37 1

Den nya boken utspelar sig 64 år innan föregående böcker och vår kära Katniss Everdeen är inte född än. I ett pressmeddelande skriver författaren till trilogin, Suzanne Collins, att boken börjar med morgonen på den tionde årsdagen av hungerspelen.  Boken heter ”The Ballad of songbirds and snakes” och kommer att publiceras i print, digitalt och som ljudbok. Den 19 maj nästa år har USA, England, Irland, Canada, Nya Zeeland och Australien tillgång till boken. Hittills har inget datum för Sverige-lansering kommunicerats.

I ett pressmeddelande skriver Collins:

”I denna bok vill jag utforska naturtillståndet, vilka vi är och vilka perspektiv som är nödvändiga för vår överlevnad. Återuppbyggnadsperioden, 10 år efter kriget, och som vantligtvis kallas för ”Den mörka tiden”, är en perfekt grogrund för karaktärerna att utforska precis de här frågorna på och definiera sin syn på mänskligheten”.

Den nya novellen blir en utökning till trilogin The hunger games, Mockingjay och Catching fire. Böckerna har enligt Forbes sålt miljontals exemplar och är publicerad i 54 olika länder. Böckerna blev såsmåning om till fyra filmer.

Så, nu är det dags att läsa om böckerna och se filmerna en gång till!

Första delen av serien-The hunger games- Läs mer och köp här.

Hungerspelen bok 1

Andra delen av serien-Mockingjay-Läs mer och köp här. (För tillfället slut på svenska)

Mockingjay del 2 av hunger games

Sista boken i serien-Revolt på svensk översättning- Läs mer och köp här.

Revolt-bok 3 i hunger games

Vill du istället ha hela triologin i pockets och på engelska? Dåså, läs mer och köp här.

Hungerspelen triologin
hunger games