in

Då kommer nya avsnitt av Alexandra Rapaports krimserie ”Veronika”

Veronika med Alexandra Rapaport
Bildkälla: Pressbild Veronika / Skyshowtime

Alexandra Rapaport är aktuell med nya krimserien ”Veronika”, där hon spelar en polis som kämpar med ett tablettmissbruk. Mer

En polis med ett struligt privatliv, olösta mordgåtor och övernaturliga inslag. Ungefär så kan nya psykologiska thrillern Veronika beskrivas. I huvudrollen ser vi Alexandra Rapaport (känd från Morden i Sandhamn och Gåsmamman), som spelar polisen och tvåbarnsmamman Veronika Gren. Hon kämpar med ett tablettmissbruk och tror att hon hallucinerar när hon ser en död pojke på en parkering – men efterhand som fler döda personer dyker upp inser Veronika att de är offer för mordfall och brott som aldrig klarats upp. För att lösa fallen måste hon gräva djupt i sitt förflutna innan det är försent. Serien utspelar sig i en fiktiv småstad där alla känner alla.

– Det fanns en grundidé kring Veronika. Hennes mående, hennes pillermissbruk, en mördare. Det var en smart crime med en annan usp. En usp med det här lite paranormala, med en psykologiskt intressant kvinnoroll, det är en klassisk who-done-it, men också frågan om Veronika håller på att tappa det, integrerat i kriminalgåtan, berättar Alexandra Rapaport för Aftonbladet när hon får frågan om vad hon gillade med idén om Veronika.

När hade Veronika premiär på Sky Showtime?

Serien hade premiär den 22 mars 2024.

Hur många avsnitt består serien av?

Veronika består av åtta avsnitt och det släpps två åt gången varje fredag.

Kommer det en säsong 2?

Med tanke på att allt som Alexandra Rapaport rör vid blir till guld räknar vi kallt med fler säsonger. Om det blir så återstår att se (men vi hoppas!!).

Finns det en trailer?

Vilka skådespelare medverkar i Veronika?

Här är några andra skådisar som syns i serien:

  • Tobias Santelmann (känd från Exit) spelar Veronikas man.
  • Sarah Rhodin spelar Veronikas barn.
  • Eddie Eriksson Dominguez spelar Veronikas barn.
  • Arvin Kananian (känd från Triangle of sadness och Kalifat) spelar Veronikas närmaste kollega.