in

Får Exit en fjärde säsong? Här är allt vi vet!

exit nrk dragarbild
Exit på Sveriges Television. Bild: Fremantle

Den tredje säsongen av succéserien Exit har haft premiär på NRK, men kan vi förvänta oss ytterligare en säsong? Här är allt vi vet! Mer

Den första säsongen av Exit levererade höga tittarsiffror både i Norge och Sverige. Under oktober 2019 sågs serien av 1,3 miljoner norrmän (och då ska vi komma ihåg att det bara bor lite över 5 miljoner människor i Norge) och där med blev den NRK:s mest streamade dramaserie, skriver SVT. Serien är inne på sin tredje säsong, men kommer det mer?

Vad handlar Exit om?

Exit är baserad på verkliga intervjuer med Norges största finansmän, och i researcharbetet har produktionen haft långa intervjuer med fyra män. En av dem är steriliserad vilket han inte berättat för sin fru, den andra är som lyckligast utan sin familj och den tredje köper droger och nöjen istället för att ta livet av sig. Serien är alltså baserad på verkliga historier och händelser bland finansvärldens toppskikt i Norge, och enligt regissören Øystein Karlsen är 70 procent av alla händelser i första säsongen sanna historier, berättar han i en intervju i SVT.

Många satte kanske kaffet i halsen redan under det första avsnittet av säsong 1. I dramaserien får vi följa fyra finansmän i Oslo och deras oerhört flådiga liv som mångmiljardärer. Deras tillvaro innehåller stora mängder pengar, sexköp, droger och alkohol – samtidigt som de är småbarnsföräldrar och äkta makar. De arbetar hårt för att visa upp den perfekta fasaden, men i det dolda gömmer sig en annan sida. Huvudpersonerna är uttråkade och söker ständigt nya kickar i form av droger, prostituerade och våld, och den ena händelsen är sjukare än den andra. Miljonärerna kan i princip köpa vad de vill, men kan man verkligen köpa allt för pengar?

exit säsong1 nrk
Säsong 1 av Exit på Sveriges Television. Bild: NRK

När hade Exit säsong 3 premiär?

Den tredje säsongen hade premiär den 2 mars på NRK i Norge, och serien kom till Sverige och SVT den 21 april 2023.

exit säsong2
Exit säsong 2 på Sveriges Television. Bild: Fremantle

Vad händer i säsong 3?

Alla fyra huvudkaraktärerna från tidigare säsonger är med i serien, och i den här säsongen står kryptovaluta i fokus.

– Det är centralt i killarnas liv och arbete den här gången. Det är lätt att få tillgång till svarta pengar genom krypto, något som passar bra in i vår handling, säger Petter Testmann-Koch, producent på seriens produktionsbolag Fremantle, till VG.

Finns det en trailer till säsong 3?

Du hittar en klipp om säsong tre här nedan.

Kommer Exit säsong 4?

Men du som ser framemot ytterligare en säsong lär bli besviken. Den tredje säsongen är nämligen seriens sista.

Vilka är skådespelare i serien?

Visst känner du igen skådespelaren i rollen som Adam Veile? Där ser vi svenska Simon J. Berger, som bland annat haft en roll i Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar och i Jönssonligan från 2015. Pål Sverre Hagen spelar William Bergvik, och var också med i filmen Kon-Tiki från 2012. I rollen som Henrik Krantz ser vi skådespelaren Tobias Santelmann, som några kanske känner igen som kronprinsen i serien Atlantic Crossing. I rollen som Hermine Veile ser vi den norska skådespelerskan Agnes Kittelsen, som för övrigt är gift med Lars Winnerbäck. Hon har även spelat Malin i serien Dag och haft en roll i filmen Max Manus. Skådespelaren Jan Øigarden spelar Jeppe Schøitt och han var även med i 22 July, filmatiseringen av terroratacken på Utøya. I både säsongerna får vi se ännu ett välbekant ansikte i form av Rolf Lassgård i rollen som Michael Beskow.

Här är fler skådespelare som medverkar i serien:

  • Ellen Helinder
  • Ine Marie Wilmann
  • Frank Kjosås
  • Anders Baasmo Christiansen
  • Catharina Vu
  • Ravdeep Singh Baja
  • Sonja Wanda
exit säsong 2
Säsong 2 av Exit på Sveriges Television. Bild: Fremantle

Stream: var kan man se Exit säsong 1 och 2?

Just nu kan du se både första och andra säsongen av Exit på SVT play.

Artikel av: Cecilia Arvidsson och Elvira Reer