in

Blir det en säsong 3 av Exit? Här är allt vi vet

exit nrk dragarbild
Exit på Sveriges Television. Bild: Fremantle

Den norska NRK-serien Exit slog ner som en bomb och blev snabbt serien på allas läppar. Men blir det en säsong 3? Här är exakt allt vi vet! Mer

Vem hade kunnat tro att Norge skulle leverera ännu en svensk tittarsuccé efter Skam? Den första säsongen av ”Exit” levererade höga tittarsiffror såväl i Norge som i Sverige, och under oktober 2019 sågs serien av 1,3 miljoner norrmän. Och då ska vi komma ihåg att det bara bor lite över 5 miljoner människor i Norge. Så blir det en tredje säsong av NRK:s mest streamade dramaserie? Här är allt vi vet!

Vad handlar Exit om?

Serien Exit är baserad på verkliga intervjuer med Norges största finansmän. Det hela började med ett möte med fyra män och deras tre timmar långa samtal om livet. En av dem är steriliserad vilket han inte berättat för sin fru, den tredje berättar att han är som lyckligast utan sin familj och den tredje köper droger och nöjen istället för att ta livet av sig som han funderade på att göra. Det här inspelade samtalet kompletterades med fler intervjuer och det resulterade i en tv-serie. Exit är alltså baserad på verkliga historier och händelser bland finansvärldens toppskikt i Norge, och enligt regissören Øystein Karlsen är 70 procent av alla händelser i första säsongen sanna historier, berättar han i en intervju i SVT.

Många satte kanske kaffet i halsen redan under det första avsnittet av säsong 1. I dramaserien, som är gjord av norska NRK (den norska motsvarigheten till Public service), får vi följa fyra finansmän i Oslo och deras oerhört flådiga liv som mångmiljardärer. Deras tillvaro innehåller stora mängder pengar, sexköp, droger och alkohol – samtidigt som de är småbarnsföräldrar och äkta makar. De arbetar hårt för att visa upp den perfekta fasaden, men i det dolda gömmer sig en annan sida. Huvudpersonerna är uttråkade och söker ständigt nya kickar i form av droger, prostituerade och våld, och den ena händelsen är sjukare än den andra. Miljonärerna kan i princip köpa vad de vill, men kan man verkligen köpa allt för pengar?

exit säsong1 nrk
Säsong 1 av Exit på Sveriges Television. Bild: NRK

Var kan jag streama NRK-serien Exit säsong 1 och 2?

I Norge kan du se serien på NRK, men i Sverige hittar du avsnitten på SVT Play. De nya avsnitten släpps på lördagar klockan 02.00 på SVT Play och i skrivande stund har 3 av säsongens 8 avsnitt släppts.

Trailer till Exit säsong 2

Det första avsnitten av den andra säsongen sändes den 6 mars. Är du nyfiken på vad säsong 2 har att bjuda på? Spana in trailern här.

Finns Exit på Viaplay?

Nej, i nuläget finns inte någon av säsongerna på Viaplay. Det går dock att streama både den första och andra säsongen gratis på SVT Play.

Vilka är skådespelare i Exit-serien?

Visst känner du igen skådespelaren i rollen som Adam Veile? Där ser vi svenska Simon J. Berger, som bland annat haft en roll i Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar och i Jönssonligan från 2015. Pål Sverre Hagen spelar William Bergvik, och var också med i filmen Kon-Tiki från 2012. I rollen som Henrik Krantz ser vi skådespelaren Tobias Santelmann, som några kanske känner igen som kronprinsen i serien Atlantic Crossing. I rollen som Hermine Veile ser vi den norska skådespelerskan Agnes Kittelsen, som för övrigt är gift med Lars Winnerbäck. Hon har även spelat Malin i serien Dag och haft en roll i filmen Max Manus. Skådespelaren Jan Øigarden spelar Jeppe Schøitt och han var även med i 22 July, filmatiseringen av terroratacken på Utøya. I både säsongerna får vi se ännu ett välbekant ansikte i form av Rolf Lassgård i rollen som Michael Beskow.

exit säsong 2
Säsong 2 av Exit på Sveriges Television. Bild: Fremantle

Blir det en säsong 3 av Exit?

Älskar du också Exit? Då kanske du hoppas på en tredje säsong av dramaserien. I nuläget är en tredje säsong inte planerad, men det betyder inte att det är uteslutet. I en intervju med norska VG säger producenten Petter Testmann-Koch att de vill göra en tredje säsong, men att manusförfattaren ska få vila upp sig och att det handlar om tid och tillgänglighet för vissa av nyckelpersonerna. Vi håller tummarna!

exit säsong2
Exit säsong 2 på Sveriges Television. Bild: Fremantle

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.