in

A Life’s Worth – här är allt om nya dramaserien med Edvin Ryding

A Life’s Worth med Edvin Ryding
Foto: Johan Hannu

I ”A Life’s Worth” spelar Edvin Ryding en soldat som gör sin första utlandstjänst i Bosnien 1993. Här är allt om nya dramaserien! Mer

A Life’s Worth är baserad på verkliga händelser och handlar om den första svenska FN-bataljonen i Bosnien i början av 1990-talet. Dramaserien är en berättelse om stark vänskap och kärlek, men också om svåra moraliska ställningstaganden och mänsklig brutalitet. Handlingen kretsar kring fyra unga soldater, varav en spelas av Young Royals-skådisen Edvin Ryding, som gör sin första utlandstjänst. Med sig har de sin officerare, som spelas av Johan Rheborg.

– Det är inte ofta serier av den här typen görs i Sverige och det känns därför extra roligt och som en stor förmån att få medverka i A Life’s Worth. Jag känner även ett stort ansvar då serien bygger på verkliga händelser och berättelsen känns skrämmande aktuell med tanke på vad som nu sker i vårt närområde. Jag har länge drömt om att få göra ett sådant här projekt och nu får jag äntligen kasta mig ut, säger Johan Rheborg i ett pressmeddelande.

A Life’s Worth skådespelare
Foto: Johan Hannu 

Serien, som är baserad på novellen med samma namn, produceras av Yellow Bird. Produktionsbolaget har tidigare producerat The Playlist, Wallander och Millenium.

– A Life’s Worth kan vara en av de svåraste och modigaste tv-serierna vi producerat. En berättelse inspirerad av faktiska händelser, som skildrar en svensk FN-trupp i ett av Europas värsta krig. Det är också en berättelse om vänskap och kärlek i den maktlösa tillvaron. Jag är oerhört glad för det kreativa samarbetet med duktiga upphovspersoner, manusförfattaren Mona Masri, regissör Ahmed Abdullahi och alla fantastiska skådespelare och team, säger producenten Maida Krak i samma pressmeddelande.

När har A Life’s Worth premiär?

Serien har premiär någon gång under 2025. Vi lovar att uppdatera er så snart vi har ett datum!

edvin3
Foto: Johan Hannu 

Hur många avsnitt består serien av?

Serien består av sex avsnitt.

Vilka skådespelare medverkar?

De fyra soldaterna spelas av Edvin Ryding, Erik Enge, Maxwell Cunningham och Toni Prince. Här är fler skådespelare som medverkar i serien:

  • Johan Rheborg 
  • Sandra Stojiljkovic (Tunna Blå Linjen)
  • Johannes Bah Khunke (Turist)
  • Björn Elgerd

Finns det en trailer?

Än så länge finns ingen trailer, men nedan hittar du ett klipp från En del av dig, den nya Netflix-filmen som Edvin Ryding just nu är aktuell med.