in

Så undviker du fula luftbubblor i nagellacket


När man ska måla naglarna gör många fel redan från början; de skakar istället för att rulla flaskan försiktigt fram och tillbaka mellan handflatorna. Att måla naglarna för att sedan se att de är fulla med bubblor är inte så kul, vi listar därför 9 tips på hur du undviker bubblor i nagellacket! Mer


Det finns tre sorters bubblor du kan råka ut för (men också undvika) att när du målar dina naglar:

Luftbubblor

Luftbubblor uppstår när du skakar flaskan innan du applicerar nagellacket. Om du skakar flaskan får du mängder med luftbubblor i flaskan som du sedan får med på penseln och in i lacket. Ett tjockare lack gör även att bubblorna från skakandet stannar längre i flaskan än om lacket är tunnare, eftersom bubblorna stiger långsammare i en tjockare vätska.

Det är också vanligt att få in luftbubblor i lacket vid appliceringen. Jobbar man med många och korta penseldrag jobbar man samtidigt in luft i ytan för varje penseldrag. Så försök att applicera med långa och så få penseldrag som möjligt. Börja gärna applicera nagellacket i mitten, för att sedan dra ett penseldrag på vänster och sedan höger sida. Börja gärna längst ner vid nagelbandet och pensla sedan över hela nagellängden vid varje penseldrag.

Kemikaliebubblor

Kemikaliebubblor bildas av de lösningsmedel som nagellacket består av och som avdunstar när nagellacket torkar. Avdunstningen i sig är ju inget märkligt, problemet är när ytan på lacket torkar fortare än resten av lacket. Då kan små bubblor bildas när lösningsmedlet i det underliggande lagret dunstar och sedan inte kan tränga igenom det yttersta skiktet. Den till synes perfekta manikyren blir då plötsligt bubblig och ful. Detta kan man undvika genom att använda bra baslack och överlack.

Holobubblor

Målar man naglarna med holografiska nagellack så är det inte ovanligt att få problem med bubblor. Det är ganska vanligt och man brukar kalla det för holosjuka. För att undvika att nagellacket bildar bubblor kan du använda ett baslack som kallas aqua fix. Det finns bland annat på MakeUp Store och i NfuOHs sortiment.

Så undviker du bubblor i nagellacket:

  1. Rulla flaskan mellan händerna innan lackning, skaka ej
  2. Applicera nagellack med få och långa penseldrag
  3. Använd ett bra baslack
  4. Låt de olika lagren torka ordentligt mellan varandra om du har problem med bubblor som dyker upp i efterhand
  5. Använd ett bra topplack
  6. Prova att byta topplack till annat märke
  7. Undvik tjocka nagellack
  8. Testa att skölja händerna i kallvatten och torka torrt innan du lackar naglarna (varma händer ökar risken för bubblor)
  9. Om du målar med ett hololack, skaffa då gärna ett aqua fix-baslack