in

Nu kan du äntligen göra egna chrome-naglar hemma – och det är så enkelt!

chrome dragare

Vem vill inte ha en metallicblank yta på sina naglar? Vi vill! Och nu kan vi få det hemma med hjälp av IsaDoras nyhet chrome-puder. Mer

En av de största nageltrenderna det senaste året har utan tvekan varit chrome-naglar. Hittills har man egentligen bara kunnat göra det på salonger (vilket man tyvärr kanske inte har varken råd eller möjlighet till), men som med alla stora trender var det bara en tidsfråga innan chrome-naglar skulle kunna gå att göra hemma utan uv-lampa.

IsaDora släppte i dagarna en egen chrome-nagel kollektion som består av ett chrome-puder, samt ett vattenbaserat topplack. IsaDora skriver själva att deras chrome-puder måste användas tillsammans med just det topplacket för en långvarig och hållbar kromfinish. Topplacket är vattenbaserat, och använder man ett vanligt topplack kommer spegeleffekten att försvinna då lösningsmedlet smälter genom kromytan och löser upp spegeleffekten.

Hur gör man då? Man målar först naglarna som vanligt med underlack och sedan med ett vanligt färgat lack. Beroende på vilket färg man har på lacket så ändras också effekten av chrome-pudret, så det är bara leka och testa sig fram! När man målat på sitt färgade lack ska man låta det torka i ett par minuter, så att det torkat så mycket så det går att peta på utan att det förstörs, men så det ändå har en lite kladdig yta (så kallat ”touch dry”). Sedan dunkar man ut lite chrome-puder (observera att det är väldigt pigmenterat, så du behöver inte mycket!), tryck på puder på fingertoppen och gnugga runt tills nageln är täckt med pudret. Var inte för försiktig när du gnuggar, utan tryck på lite (det är ju dock en balansgång, eftersom lacket under kan förstöras om du trycker för hårt). Efter det ska du måla på topplacket! Enklast är att göra en hand i taget, så inte nagellacket hinner torka på ena handen. När allting är helt torkat är det bara att tvätta bort det pudret som kommit utanför med vatten.

Jag har redan hunnit testa detta och kan intyga att det faktiskt är jätteenkelt, och att det blir hur snyggt som helst.

[adSpace placement=”auto”]

Idag, torsdag, kommer chrome-pudret till Kicks, nästa vecka kommer det även till Åhléns och senare till H&M.

Här nedan kan du se IsaDoras egen tutorial.

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss