in

Bästa tipsen för att dina naglar ska bli så starka som möjligt

starka naglar

Man smörjer in kroppen, har en hudvårdsrutin för ansiktet med hur många steg som helst och flera produkter som ska göra ens hår mjukt och glansigt. Men naglarna då? Dem är det ibland lätt att glömma bort. Här är några grymma tips för att dina naglar ska bli så starka som möjligt! Mer

Använd nagelolja dagligen

Det bästa och smidigaste sättet för att bekämpa naglar som lätt bryts av och skivar sig är nagelolja. Tänk på hur många gånger om dagen du tvättar händerna. Föreställ dig att du skulle göra det med ditt hår, men utan att använda balsam. Ditt hår hade antagligen varit torrt, frissigt och haft mängder av delade toppar. Alltså, precis som du använder balsam i ditt hår ska du också använda en mjukgörande nagelolja för dina naglar och nagelband. Kika efter en som innehåller jojobaolja eller E-vitamin. Molekylerna i dem är nämligen så små att de kan tränga igenom både gel och nagellack, och in i din nagel. Undvik kokosolja eller nageloljor som innehåller mineraloljor, de kan inte tränga igenom utan kommer bara lägga sig ovanpå din hud.

Som om inte nagelolja vore bra nog så hjälper den även till att få din manikyr att hålla längre. Att tvätta händerna ofta och andra dagliga aktiviteter kan få nagellacket att bli skört, men om du oljar in naglarna fortsätter produkten att vara flexibel.

Ställ en nagelolja på ditt nattduksbord, så kan du skapa en vana av att smörja in dina naglar och nagelband varje kväll innan du lägger dig.

Nageloljor1. Nagelolja från Lyx som ökar flexibiliteten på hårda och sköra naglar samt förstärker mjuka. Läs mer och köp här.
2. Nagelolja med vitamin E från CND som hjälper mot torra naglar som ofta spricker eller skivar sig. Läs mer och köp här.
3.Nagelolja från Dr. Hauscchka som bygger naglarnas styrka och elasticitet. Läs mer och köp här.

En rundad form bryts inte av lika lätt

Vissa nagelformer är starkare än andra, och det har att göra med hur du kommer i kontakt med saker. Fyrkantiga former och de populära stiletto-naglarna bryts av lättare eftersom de har spetsiga kanter och då kan gå av lättare. Runda och ovala former gör att fingret istället absorberar stötarna lättare när du slår dina fingertoppar mot något.

Skydda naglarna när det behövs

Dina naglar ska inte behöva utstå mer än nödvändigt. Diskar du ofta för hand? Se till att köpa ett par handskar du kan använda, så dina naglar inte absorberar mer vätska än de behöver. Ska du plantera om alla dina växter och ha händerna i jord hela dagen? Använd ett par handskar då med. Likadant om du jobbar mycket med händerna, införskaffa dig ett par tunna bomullsvantar du kan använda.

Använd ett stärkande lack

Det finns hur många under– och överlack som helst på marknaden som verkar stärkande. Även om du inte alltid vill ha färg på dina naglar kan det vara bra att se till att alltid ha ett (eller två) lager med stärkande lack. Då skyddar du naglarna från yttre faktorer samtidigt.

Klipp inte

Dina naglar består av en massa lager. Om du då klipper av dina naglar är det som om att alla lager huggs av och *poff* delar på sig. Då finns det alltså en massa lager som kan skiva sig och hålla på. Inte så roligt, va? Så istället för att klippa av dina naglar – fila dem istället! Och dra inte filen fram och tillbaka, som en såg, på naglarna (det ger samma effekt som att klippa). Fila istället in mot mitten från respektive sida. Kika på filmen nedan så ser du bättre.