in

Så sminkar du dig som tjejerna i Euphoria – steg för steg

euphoria smink tutorial produkter

Strass, glitter, gult, grönt och rosa – ungefär så ser tjejerna i Euphorias smink ut. Låter som en dröm, eller hur? Här guidar vi dig till hur du gör för att copy-pasta beautyvärldens just nu mest omtalade looks! Mer

Tv-serien Euphoria är på allas (ja, ALLAS) läppar just nu. Förutom att ämnet (tonåringar som festar, super, knarkar, ligger) engagerar, så har karaktärernas smink fått otroligt mycket uppmärksamhet. Det är make up-artisten Doniella Davy som ligger bakom de numera ikoniska looksen som har fått beautyjunkies att gå från fem nyanser av brunt och contouring till färg och glitter (äntligen, tbh!).

Sugen på att hoppa på ”se ut som tjejerna i Euphoria”-tåget? Vi guidar dig till hur du gör och vilka produkter du behöver!

Färgexplosion á la Jules

Skärmavbild 2019 08 26 kl 12 49 32

Karaktären Jules är känd för sitt ljusrosa hår, färgstarka ögonskuggor och eyeliner-detaljer. För att skapa looken ovan behöver du en lätt foundation, bryngel och pigmentrika ögonskuggor.

Så gör du:

 1. Applicera ett tunt lager foundation, CC-cream eller färgad dagkräm.
 2. Applicera en primer på hela ögonlocken för att minska risken för att ögonskuggan creasar sig och glider runt.
 3. Använd en fast och platt borste för att applicera den rosa/orangea ögonskuggan från ögats innerkant och mot mitten av ögonlocket. Gå en bit upp över globlinjen.
 4. Ta en ljusare rosa färg och applicera där du slutade med den förra färgen, jobba in den så att det blir en fin övergång.
 5. Ta den gröna skuggan och applicera med en fast och platt borste. Även den ska gå en bit över globlinjen och dras ut en bit från ögats ytterkant. Gör en cateye-aktig form.
 6. Applicera den gula skuggan i nedre delen av ögats innerkant med en rund och fast, liten borste. Dra färgen en liten bit längs ögats nederkant och blenda ut den lite, men se till att färgen är fortsatt stark.
 7. Borsta ögonbrynen uppåt med en genomskinlig bryngel.

Glitter och strass som Maddie

Skärmavbild 2019 08 26 kl 13 02 58

Cheerleader-Maddie är skolans populäraste tjej och blandar roliga färger med en stor dos glitter. För en copy paste av looken ovan behöver du lila eyeliner, strass, glittrigt läppglans och en riktigt volymgivande mascara.

Så gör du:

 1. Måla eyeliner med en vass vinge med en lila kajal eller eyeliner.
 2. Använd ögonfranslimm för att applicera glitterstenar eller strass längs med eyelinern.
 3. Böj fransarna och måla på flera lager mascara.
 4. Blanda ett läppglans med lösglitter och applicera på läpparna.

Rues glittertårar och hårda kajal

Skärmavbild 2019 08 26 kl 12 47 11

Huvudpersonen Rue har hoodie, stort hår och gympadojor – och när hon har smink så är det kajal, kajal, kajal och glitter som gäller. För att få till looken ovan behöver du därför just det: kajal och glitter!

 1. Måla tjockt med kajal längs med nedre ögonlocket och på vattenlinjen.
 2. Använd en flytande ögonskugga med mycket glitter i en upp och ned-vänd triangel nedanför kajalen och ner mot kinderna.

Markerade bryn och gröna 60-talslock som Kat

slack imgs 2 1564667071

I Euphoria är Kat tjejen som har chockers, perfekt smokey eye eller 60-talsaktiga och färgglada ögonlock. Looken ovan fixar du genom att använda olika gröna skuggor, massvis av mascara, bryngel och hallonfärgat läppstift.

Så gör du:

 1. Använd en platt och fast borste och applicera en krämögonskugga i klargrönt längst hela ögonlocket och en bit upp över globlinjen. Här ska du inte sudda kanterna, utan låt de vara skarpa!
 2. Applicera en skimmrig ljusgrön skugga längs hela locket för att få krämskuggan att sitta bättre.
 3. Använd grönt glitter eller en grön glitterskugga på inre delen av ögonlocket.
 4. Ta en mörkgrön och glittrig ögonskugga och applicera den med hjälp av en tunn borste längs nedre fransraden.
 5. Använd vattenfast kajal eller eyeliner för att måla nedre vattenlinjen.
 6. Borsta brynen upprepade gånger med en färgad ögonbrynsgel.
 7. Böj fransarna och måla flera lager mascara.
 8. Applicera läppstift och sudda ut kanterna lite utåt, så att det inte ser för tillrättalagt ut.

Cassies turkosa old Hollywood-look

Skärmavbild 2019 08 26 kl 12 56 35

Allt är inget, ungefär så kan Cassies skönhetslooks i Euphoria beskrivas. En av de bästa hon haft är minst sagt allt, och den ser du här ovan. För att kirra den behöver du turkost smink och ett orange-rött läppstift!

Så gör du:

 1. Applicera en turkos eyeliner eller krämskugga med en platt och fast pensel över hela ögonlocket och dra färgen så att den slutar ungefär dit ögonbrynet slutar. Gör en cateye-liknande form.
 2. Applicera turkost glitter med fingrarna eller en fast borste, använd ett glitterlim för att få limmet att fästa.
 3. Fäst glitter på nedre fransraden.
 4. Måla svart kajal på vattenlinjen.
 5. Måla läpparna i en stark orange-röd färg.