in

Så gör du Tiktok-sminkningen Doe eyes

Doe eyes tutorial
Bildkälla: Siyan Li / Unsplash

Vill du också den testa doe eyes – ögonsminkningen som dominerar Tiktok-flödet just nu? Här är den enda guiden du behöver. Mer

koplankar

Ögonsminkningen Doe eyes syns överallt på Tiktok just nu. Den beskrivs lite som motsatsen till Cat eyes då den istället för att ge ett intensivt intryck ger en mjukare och piggare blick. Och det bästa av allt är att den är enkel att lyckas med (även för oss som inte har en master i makeup!). Så här gör du den virala ögonsminkningen i sex steg:

  1. Applicera ögonskugga på hela locket.
  2. Använd en highlighter i ögonvrån.
  3. Lägg en eyeliner längst med hela fransraden.
  4. Använd ljus kajal längst med ögats vattenlinje.
  5. Böj ögonfransarna.
  6. Avsluta med mascara.

Vill du ha en mer detaljerad beskrivning? Fortsätt skrolla!

1. Ögonskugga

Steg nummer ett är att applicera en ljus ögonskugga över HELA ögonlocket. Alltså inte bara längst ut, som du kanske hade gjort om du sminkade Cat eyes. Gör cirkulerande rörelser över ögonlocket och en liten bit över ögongloben.

Ljus ögonskugga från Nars

Högpigmentead ögonskugga från Nars i färgen Blondie. Den har en jordnära ton och en matt finish, och ger ett jämnt resultat. Den kan också byggas på med flera lager om du vill åt ett mer intensivt resultat. Den kan appliceras både torr och fuktad beroende på vad du föredrar.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Doe eyes tutorial

Klicka på bilden för att komma direkt till ögonskuggan (länk till Lyko).

2. Highlighter

Om du vill att ögonen ska ge ett ännu öppnare intryck ska du använda highlighter i ögonvrån. Var försiktig så du inte tar för mycket! Highlighter syns bättre i vissa ljus och sämre i andra, därför kan det ibland vara lite klurigt att veta hur mycket man ska ta. Ofta ger det stor effekt även om du bara använder lite. En ljusare ögonskugga går också bra om du inte har en highlighter!

Highligter från Catrice

Krämiga highlighters i puderkonsistens från Catrice, som ger en fin glow och kommer i tre olika nyanser för dig som vill ha lite variation. Paletten kommer från deras Disney-kollektion och just den här är inspirerad av Maleficent.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Doe eyes meaning

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

3. Eyeliner

Nu till det mest kritiska momentet! Det här är på ett sätt svårare än att sminka Cat eyes, eftersom du ska lägga en eyeliner längst med hela fransraden (men du slipper i och för sig göra en vinge!). Tack och lov finns det en genväg att ta! Om du tycker det är svårt med en flytande eyeliner går det bra att använda en mjuk kajal. Den är mer förlåtande om du känner dig ostadig på handen. Låt eyeliner sluta strax utanför franslinjen.

Flytande eyeliner från Inglot

One Move Liquid Eyeliner från Inglot gör det, precis som namnet avslöjar, enklare att måla en fin linje i bara ett drag. Spetsen är flexibel och själva formulan har en mjuk matt finish. Den är vattentät, torkar snabbt och smetar inte ut. Den finns i tre olika färger och nedan hittar du den i svart.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Look Fantastic).

Doe eyes vs siren eyes

Klicka på bilden för att komma direkt till eyelinern (länk till Look Fantastic).

4. Ljus kajal

Där svart kajal längst med ögats vattenlinje ger en intensiv look, ger en ljus eyeliner på samma ställe ett piggare intryck. Lägg en ljus kajal längst med ögats vattenlinje som det fjärde steget i den här ögonsminkningen!

Ljus kajal från Isadora

En prisvärd inliner kajal från Isadora, som är rikt pigmenterad och passar perfekt till den inre kanten på det övre och undre ögonlocket. Den är vattenresistent och oparfymerad och kan rekommenderas till de med känsliga ögon.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Nordic Feel).

doe eyes smink

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Nordic Feel).

5. Böj ögonfransarna

Att böja ögonfransarna är ett säkert kort om du vill åt en piggare look. Var försiktig när du gör det så att du inte smetar ut ögonskuggan eller kajalen. Eftersom fransarna blir mindre flexibla när du har mascara är det viktigt att du böjer dem innan du applicerar mascara. Annars riskerar de att brytas!

Ögonfransböjare från Make Up Store

En ögonfransböjare från Make Up Store, som har ett stadigt handtag och är gjord av metall. Enkel att använda och ger fransarna en fin form på nolltid.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

ögonsminkning doe eyes

Klicka på bilden för att komma direkt till ögonfransböjaren (länk till Lyko).

6. Mascara

Det sista steget är mascaran! Satsa på en som har en oljeliknande formula och som ger långa fransar utan att klumpa. Använd på både den övre och nedre fransraden.

Brun mascara från Loreal Paris

Mascara från Loreal Paris i en mörkbrun nyans som ger ett mjukt intryck. Den har en balsamliknande formula med oljor som ger fylliga och mjuka fransar, utan att klumpa.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Doe eyes tutorial

Klicka på bilden för att komma direkt till mascaran (länk till Lyko).

Tutorial: Doe eyes vs Siren eyes – vad är skillnaden?

En annan stor Tiktok-trend just nu är så kallade Siren eyes. Det är en slags blandning mellan Smokey eye och Cat eyes, men den här ögonsminkningen gåt ut på att måla en eyelinervinge efter ögats form och i ögonvrån för att förlänga själva ögat ytterligare. I videon nedan hittar du en beskrivning av både Siren eyes och Doe eyes.