in

Så sminkar du dig som en Mob wife – steg för steg

dragar 1

Sugen på sotade ögon och intensivt läppstift? Här är den enda sminkguiden till Mob wife-stilen du behöver! Mer

koplankar

Säg hejdå till Clean girl-eran, nu är det Mob wife-stilen som gäller! På med pälsrocken (obs fuskpälsen!), djurprintskläderna och dina största, flashigaste smycken – ju större desto bättre. Själva namnet Mob wife kommer från maffiafru, och estetiken känns lite stökig men ändå glamourös. Trenden verkar ha tagit fart den 6 januari 2024 när Tiktok-användaren Kayla Trivieri delade en video om stilen (som sedan dess har visats över en miljon gånger!). Så hur nailar man looken? Här är vår bästa sminkguide!

Så sminkar du dig som en Mob wife

Här är allt du behöver i sminkväg, och längre ner i artikeln guidar vi dig steg för steg!

 1. Primer för ögonlocken
 2. Ögonskugga i kalla toner
 3. Svart kajal och mascara
 4. Primer till ansikte
 5. Foundation
 6. Concealer
 7. Puder
 8. Bronzer
 9. Rouge
 10. Läppstift
 11. Settingspray

Steg 1: primer för ögonlocken

Börja med att sminka ögonen. För Mob wife-looken vill vi åstadkomma dramatiska, sotiga ögon. Då är det viktigt att förbereda ögonlocken med en bra primer som får färgpigmenten att poppa och sitta på plats hela dagen. Denna från MILI ger en slät, matt och jämn bas.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

puder

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lyko).

Steg 2: kall ögonskugga

När man lägger en sotning finns det risk för att produkten faller på andra delar av ansiktet. Det vill vi undvika! Vi börjar därför med att sminka ögonen så att vi kan torka bort eventuella sminkrester, innan vi går vidare till bas och concealer. För Mob wife-looken passar en ögonskuggspalett med både kalla och neutrala toner, men du kan även komplettera med varma toner om du känner att det passar din hudton bättre.

Börja med att applicera skuggan på själva ögonlocket. Använd gärna en platt borste för att få en jämn och fin bas. Tänk på att det är lättare att bygga upp pigmenten så börja hellre med mindre produkt och applicera mer efterhand.

Fokusera på yttre delen av ögat och jobba dig inåt. När du känner dig nöjd med form och intensitet kan du börja sudda ut ögonskuggan. Detta gör vi för att undvika skarpa kanter och ge ögonen en mjukare effekt. Använd gärna en ”blending brush” för snyggast resultat!

@feliciaaveklew

Testar ”Mob Wife” Makeup 👀 skulle personligen kalla det ”A smokey eye” fast lite mer messy? Jag älskar denna looken iaf 💃🏼🖤 Vad tycker du? #mobwifeaesthetic #mobwifemakeup #makeuptutorial #messymakeup #lowdcosmetics

♬ GOTH – drea

Vi använder oss av den här paletten från Anastacia Beverly Hills då den har de där kalla tonerna vi vill åt. Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

ögon

Klicka här för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Steg 3: kajal och mascara

För att skapa en riktigt dramatisk ögonsminkning markerar vi ögonen med en svart kajalpenna. Lägg gärna i vattenlinjen, det vill säga på ögats insida. Detta gör vi för att skapa en tydlig och markerad linje. Applicera sedan rikligt med mascara.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

kajal 1

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lyko).

Steg 4: primer till ansikte

När du är klar med sotningen är det viktigt att tänka på basen i din makeup. Det gäller såväl hudvård som kosmetiska produkter. En primer hjälper till att hålla sminket på plats hela dagen samtidigt som det bidrar med återfuktande egenskaper. Här är en riktig storfavorit från NYX som både är prisvärd och innehåller vårdande egenskaper!

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

plump

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lyko).

Steg 5: bas

Att hitta rätt nyans på din bas är avgörande för en perfekt makeup-look. Det är även viktigt att produkten passar din hudtyp så ta reda på om du är en torris eller om du har oljig eller kombinerad hud.

När det kommer till applicering finns det olika metoder. Vissa föredrar att värma upp produkten mellan fingrarna och sedan applicera direkt på ansiktet, medan andra använder en svamp eller borste. Det är helt upp till dig vad du väljer, men kom ihåg att en svamp ger en lättare täckning än en borste, då den suger upp överflödig produkt.

Här kommer en grym foundation som ger medium täckning och ett härligt glow! Läs mer om produkten här (länk till Skincity).

laura

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Skincity).

Steg 6: concealer

Det där med concealer kan vara en riktig utmaning. Återigen, tänk på vad du har för hudtyp och anpassa produkten efter dina behov. Det är även viktigt att anpassa din concealer efter din ålder. Om du har mer mogen hud är det viktigt att concealern inte lägger sig i fina linjer.

 • Om du har torr hud ska du välja en concealer med återfuktande egenskaper
 • Om du har kombination/oljig hud ska du välja en som ger en matt finish
 • Om du har normal hud kan du välja någon som ger den täckning du är ute efter

När du sedan ska applicera concealern vill du fokusera på partier som behöver lite extra kärlek. Exempelvis röda partier runt näsan, små blemmor och mörka ringar under ögonen. För att ljusa upp mörka partier rekommenderas en tunnflytande concealer med ljusreflekterande partiklar. Vill du däremot att din concealer ska täcka blemmor är det bättre om den är krämig.

Denna concealern från IT Cosmetics ger en full täckning som håller hela dagen. Den innehåller även vårdande egenskaper vilket vi älskar! Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

concealer 1

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lyko).

Steg 7: puder

För att fixera din makeup är det nu dags för ett puder. Ett transparent löspuder är bäst enligt oss, då det ger en jämn täckning och är enkelt att applicera. Dessutom påverkar ett transparent puder inte sminkets färg. Börja med att applicera pudret med en puderpuff som du trycker mot huden. Använd sedan en puderborste för att få bort överflödigt produkt. Då får du en jämn och snygg finish.

Här är ett grymt löspuder som alltid håller vad det lovar! Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

puder1

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lyko).

Steg 8: bronzer

Nu har vi kommit till det steg då vi vill värma upp huden, framhäva ansiktsformen och ge den ett härligt lyster. Att välja rätt bronzer beror mycket på personlig preferens. Vill du ha en varm ton som drar åt det orangea hållet eller vill du ha en mer kall ton som drar mer åt det olivgröna hållet?

Ta reda på vad du har för underton i din egna hud!

 • Har du gröna vener ska du satsa på en varm bronzer
 • Har du blåa ska du satsa på en kall
 • Har du inslag av båda ska du ha en neutral

När du applicerar bronzer blir det allra snyggast om du fokuserar på utvalda punkter, istället för att applicera över hela ansiktet. Tänk på de ställen solen naturligt ger dig färg, exempelvis kinder, panna, näsa, tinningar och utmed hårfästet. Använd gärna en sned, fluffig borste för en mer precis applicering.

Här kommer en favorit från Milani. Den ger ett silkeslent resultat som smälter in i huden! Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

bronzer 1

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lyko).

Steg 9: rouge

Dags för rouge! Här har du möjlighet att fräscha upp din bas och lägga till en vacker rodnad på kinderna. När du väljer nyans är det viktigt att överväga om du föredrar varma eller kalla färger. Om du föredrar varma färger är persikorosa, korallfärgat och orange passande val för dig. Om du trivs bäst i kalla färger är istället babyrosa, cerise och vinrött passande. Utforska olika nyanser för att hitta en ton du trivs i och som kompletterar din hudton.

Här är ett fint krämrouge från Pixi! Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

pixi 5

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lyko).

Steg 10: läppar

Näst sista steget: läppar! Här kan du gärna gå för en mörkröd nyans. Det är helt perfekt för Mob wife-stilen!

Detta läppstift från Mac, aka Monica Gellers läppstift i vänner, är en varm plommonröd färg med en strålande finish. Supersnygg! Läs mer om produkten här (länk till Bangerhead).

läpp

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Bangerhead).

Steg 11. Settingspray

Sist men inte minst, settingspray! Vi vill ju att sminket vi ägnat halva dagen åt… (skämt å sido), ska sitta hela dagen. Dessutom vill vi undvika att se kakiga och torra ut. Den här settingsprayen från Urban Decay är en uppdaterad version av deras klassiska ”All nighter”, men istället för att ge en matt finish ger denna ett härligt glow. Den bidrar även med återfuktande egenskaper som ger en hälsosam glöd. Perfekt enligt oss!

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

all

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).