in

Allt om hudvårdstrenden CBD-olja – och produkterna som gör jobbet

cbd

Varför är CBD-olja så poppis egentligen? Här är allt du vill veta om hudvårdsingrediensen. Mer

CBD-olja syns allt oftare i innehållsförteckningen på våra hudvårdsprodukter. Den sägs ge huden fukt, vilket i sin tur gör den elastisk och lämnar huden med ett slätare intryck. Varför har den då blivit en snackis? Jo, kanske mest för att oljan utvinns från cannabisplantor. Är det verkligen lagligt då? Vi reder ut alla frågor och funderingar kring den nya superprodukten.

Vad är CBD?

CBD är en förkortning av cannabidiol, och själva oljan utvinns från hampaväxtens blad och deras blommande grenspetsar. Du kanske känner igen hampfröolja? Det finns också i hampaväxten men utvinns ur fröna och har länge varit en vårdande produkt inom hudvård. Alltså är det två olika oljor som utvinns från samma planta och som har helt olika egenskaper. Till skillnad från hampfröolja kan CBD-olja framställas syntetiskt. Det är oftast den syntetiska oljan som du stöter på i CBD-produkter som du köper i Sverige, eftersom oljan från plantan kan innehålla det olagliga ämnet THC.

Är CBD-olja lagligt i Sverige?

Varför diskussionen kring om CBD-olja är lagligt eller inte är just på grund av ämnet THC. THC utvinns också från hampaväxen men är till skillnad från CBD-olja olagligt i Sverige. Detta på grund av att det är ett narkotikaklassat ämne. Men om CBD-oljan framställs syntetiskt, alltså det som används inom hudvård, finns det ingen THC i den.

Fungerar verkligen CBD-olja och vilka effekter ger det?

Som med all hudvård behöver man testa sig fram för att hitta det som passar bäst för sitt ansikte och sin hudtyp. CBD-olja upplevs av många ha lugnande egenskaper på huden, vilket kan dämpa irritationer och plitor i huden. Hampaväxtens frön innehåller näringsrika fettsyror som hjälper huden att bli mjukare och mer elastisk vilket kan ge ett slätare intryck.

Är det farligt att använda?

CBD-olja är inte farligt att inkludera i sin hudvårdsrutin, men man ska sakta inkludera den i sin morgon- och kvällsrutin för att inte chocka huden med ett nytt aktivt ämne. Det är även individuellt vilka hudvårdsingredienser som passar ens hudtyp, därför är det alltid bäst att testa sig fram försiktigt.

Bästa CBD-produkterna

Känner du dig sugen på att testa CBD-olja i din hudvårdsrutin? Här listar vi våra favoriter, allt från budget till lyx.

Serum med CBD-olja

cbd1

Lugnande och närande serum från Babor. Läs mer och köp här.

Kräm med CBD

cdbp

En lugnande dagcreme som med fördel används tillsammans med oljan här ovanför, från Babor. Läs mer och köp här.

Serum för nybörjare

cbd2

Här hittar du ett mildare och lite billigare CBD-serum från Revolution Skincare som är perfekt för nybörjare. Läs mer och köp här.

Nattmask med CBD

mantle

En återfuktande ansiktsmask som du applicerar innan du går och lägger dig. Mantles mask lovar lugnande effekter. Läs mer och köp här.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.