in

Har du testat lash lift? Här är allt du behöver veta om franstrenden

Vad är ett lash lift? vad kostar lash lift?
Källa: Drew Graham / Unsplash

Sugen på att testa lash lift? Här är allt du behöver veta om ögonfranstrenden! Mer

koplankar 1024x37 1

Vad är lash lift?

Ett lash lift innebär att man lyfter och färgar fransarna så att hela fransen syns och ser fylligare ut. När fransarna böjs uppåt ser ögonen mer öppna ut och ger ett piggare intryck. 

Vad är bäst – lash lift eller ögonfransförlängning?

Vid ett lash lift, till skillnad från ögonfransförlängning, används bara de egna fransarna. Då slipper du riskera att fransarna faller av och blir ojämna. Men resultatet blir inte heller lika uppenbart med lash lift, så är du ute efter en riktig wow-effekt så är kanske ögonfransförlängning alternativet du ska välja!

Hur länge håller lash lift?

Ett lash lift håller sex till åtta veckor. Du bör inte använda smink de första 24 timmarna, men sedan går det bra med icke-vattenfast mascara. Att använda mascara ofta kan dock göra så att fransarna tappar volym tidigare.

Hur går ett lash lift till?

Först bestäms vilken form som passar dina fransar. Har du kortare fransar behöver du exempelvis mer raka fransar som pekar uppåt medan längre fransar behöver mer kurva. Sedan placeras fransarna på en silikonplatta som innehåller ett serum och produkter som bidrar till att skapa formen och färgen på fransarna. Efter en timme på silikonplattan är fransarna klara! 

Vem kan göra Lash Lift? 

Är lash lift något för alla? Här är några saker att hålla koll på om du funderar på att göra en fransbehandling.

  • För dig med känslig hud: Det är sällan som lyftet ger någon reaktion på huden, men dubbelkolla alltid med salongen du går till. Det brukar inte vara någon fara för personer med känslig hud.
  • För dig som är vegan: Oftast är behandlingen helt vegansk men fråga innan för att vara säker. 
  • För dig med sköra fransar: Kvaliteten på fransarna kan spela roll. Har du sköra fransar bör du boosta fransarna med serum innan behandling. 

Vad kostar ett lash lift och var kan man göra det? 

Priset för ett lash lift kan variera mycket på marknaden. Det finns personer som gör behandlingar hemma, sedan finns det salonger som satsat fullt ut på lash lift. En behandling brukar kosta mellan 600 till 1400 kronor, beroende på stad och behandlingsställe. Oavsett var du väljer att göra ditt lash lift – se till att behandlarna har utbildning, läs recensioner på internet innan du bokar tid och undersök om företaget verkar seriöst.

Lash Lift Stockholm kostar ett lash lift 950 kronor. Salongens grundare heter Stéphanie Sunnfors och hon var av de första att börja med Lash Lift i Stockholm. Hon kom i kontakt med behandlingstekniken i Barcelona för lite mer än tre år sedan.

– Jag fick tips av en kompis att gå och testa Lash Lift och blev så nöjd. Så jag började fundera på varför det inte kommit till Sverige för jag visste att det skulle gå hem.

Stéphanie började söka information om lash lift och hittade ett engelskt företag. Hon åkte till London och utbildade sig. Väl hemma i Sverige började hon göra behandlingar på vänner och familj vid sidan av sina högskolestudier. Men trenden spreds snabbt, främst genom rekommendationer men också genom sociala medier. Stéphanie har sedan 2016 jobbat heltid med lash lift. Du hittar till Lash Lift Stockholm här.

Vad är lash lift?
Bild: Lash lift Stockholm

Lash lift i Stockholm:

Lash lift i Göteborg:

Lash lift i Malmö:

Därför ska du inte göra lash lift hemma

Om du är vill testa lash lift får du bäst resultat om du besöker en salong och låter de som är utbildade genomföra behandlingen på dig. Men om du vill boosta fransarna, utan att göra det allt för krångligt finns det andra sätt. Varför inte satsa på riktigt bra lösfransar eller ett serum som får fransarna att växa?

Serum från Xlash

lash lift ögonfrans

Vill du ha längre och fylligare ögonfransar? Det här serumet från Xlash utlovar resultat redan inom 30 dagar. Läs mer och köp här.

Ögonfransserum från Bjuwti

lash lift serum 1

Ett serum från Bjuwti som ger tätare, längre och fylligare ögonfransar samtidigt som det stimulerar fransarnas naturliga tillväxt. Läs mer och köp här.

Serum från Nanolash

lash lift

Ett serum från Nanolash som utlovar resultat redan efter två till tre veckors användning. Läs mer och köp här.

Ögonfransar från Make up store

ögon fransar lashlift

Ögonfransar från Make up store i olika former och längder. Här finns alltså något både för när du är ute efter en naturlig look och en mer sminkad. Läs mer och köp här.

Ögonfransar från Ardell

fransar lash

Är du ute efter en mer dramatisk look? Då är de här fransarna från Ardell något för dig. Läs mer och köp här.

Artikel av: Amanda Almius, Moa Malmqvist, Frida Olheden och Hedvig Spångmark.