in

4 tips på hur du får din mascara att hålla hela dagen – utan att smula


Vi alla har stått där och noggrant applicerat vår mascara, bara för att några timmar senare upptäcka att hälften ligger smulat under ögonen. Här är fyra tips på hur du får din mascara att hålla hela dagen! Mer

Skippa krämer

Inte på hela ansiktet såklart, pga *återfuktning*. Men om du brukar dra på dagkrämen över hela ansiktet eller vara extra noga med ögonkräm på morgonen kan du skippa det – det skapar nämligen en perfekt grund för att din mascara ska kleta ut och smula sig. Detta gäller krämskuggor också. Satsa på puderskuggor om din mascara envisas med att förflytta sig från fransarna till huden.

Använd blotting paper

Även om resten av din hy är torr har dina ögonlock fortfarande en tendens att vara oljiga. När du rengjort och återfuktat ansiktet, ta ett blotting paper och tryck försiktigt på dina ögonlock och under ögonen för att få bort överflödig olja. Har du inget blotting paper hemma? Testa med en liten bit bakplåtspapper.

Glöm inte primer

Att ha en extra primer för ögonlocken kan kännas onödigt, om man ändå har en primer för hela ansiktet. Men om du brukar ta den primern över ögonen är det ju inte så jobbigt att ta några sekunder till att applicera en ögonprimer istället innan ögonskugga, eyeliner och mascara. En ögonprimer hjälper dels till att få din ögonskugga och eyeliner att hålla längre, men det bidrar också till att förhindra din mascara att lämna fransarna efter ett par timmar.

Kör vattenfast

Om du testat alla mascaror som finns där ute i skönhetsvärlden, och alla smular eller kletar ut sig under dagen kan du testa en vattenfast mascara. Har du problem med att dina fransar inte vill hålla sig böjda under dagen? Även då är en vattenfast mascara att föredra eftersom den har en lättare formula än en vanlig, och inte tynger ner dina fransar lika mycket.