in

Nu är det dags för sista delen av Tinder Swipe night

tinder sverige app
Bildkälla: Pratik Gupta / Unsplash

Mellan den 26 och 27 september är det dags för sista delen av Tinders interaktiva seriedär du som användare ställs inför olika moraliska dilemman – samtidigt som jorden håller på att gå under. Mer

Nu går sista Swipe night av stapeln. Lördagen den 26 september klockan 10 startar den tredje och sista delen av Tinders interaktiva serie. Har du helt missat vad Swipe night handlar om? Okej, då tar vi först en snabb genomgång.

I Swipe night ställs du inför olika moraliska dilemman. Jorden är på väg träffas av en asteroid, och du har bara några få sekunder på dig att ta väldigt svåra beslut. Vill du rädda en människa eller en valp? Berättar du för din kompis att hens partner varit otrogen? Och väljer du snacks över ett första hjälpen-kit? Valen du gör kan komma att påverka vem du matchar med i framtiden, då du kan välja om du vill att valen ska synas i din profil eller inte. För min del går alla som inte räddade valpen bort från och med nu!

Swipe night har varit i live i appen två gånger tidigare. Första gången mellan den 12 och 13 september, och andra gången mellan den 19 och 20 september. I helgen utspelar sig det sista avsnittet från och med lördagen den 26 september klockan 10.00, fram till söndagen den 27 september klockan 23.59. Även om du deltagit i de tidigare avsnitten, kan du alltid hoppa på den sista rundan!

Vilka val har användare gjort i Tinder Swipe night i tidigare avsnitt?

I första avsnittet valde en majoritet, 53 procent, av svenskarna att rädda en valp istället för en människa. 71 procent av svenskarna valde att öppna en dörr och hjälpa en främling (globalt sett var det bara 23 procent som gjorde detta!). 61 procent berättade för sin kompis att hens partner varit otrogen. I andra avsnittet valde 20 procent cheetos över ett första hjälpen-kit, inklusive Johanna Nordström.

Vill du testa Tinder Swipe Night? Ladda ner appen, skapa ett konto och kör!


Fler nyheter på Tinder Sverige 2020

Tinder har lanserat en hel del nyheter det senaste året, vi listar några – och allt du behöver veta om dem!

Nu blir Tinder mer inkluderande för HBTQIA+-personer

Bättre sent än aldrig blir Tinder nu mer inkluderande för HBTQIA+-personer. Från och med juli kommer medlemmar i Sverige nämligen kunna dela mer information, och välja mellan fler alternativ, som rör sexuell läggning och könsidentitet. Tidigare har Tinder-användare i Sverige bara kunnat välja mellan två kön, något som varit begränsande för de som identifierar sig utanför det binära könssystemet. Det blir nu även möjligt för användare att välja fler alternativ för att beskriva sin sexuella läggning.

– Alla förtjänar att bli och känna sig sedda och det startar med möjligheten att fullt ut kunna vara och visa vem du är. Därför introducerar vi Orientation och More Gender, säger Elie Seidman, VD för Tinder, i ett pressmeddelande.

tinder ny

Hur fungerar ”Orientation” och ”More Gender” på Tinder?

För att göra appen mer inkluderande handlar det alltså om två nya funktioner som lanseras samtidigt i Sverige. Med funktionen ”More Gender” kan medlemmar själva ange det begrepp som stämmer bäst överens med sin könsidentitet. Med funktionen ”Orientation” kan användare välja upp till tre av nio alternativ för att beskriva sin sexuella läggning. Några alternativ som finns i appen är asexuell, lesbisk, pansexuell och queer. Medlemmar kan också själva välja om de vill visa sin könsidentitet och/eller sexuella läggning i profilen. 

Känner du dig osäker på vad HBTQIA+-begreppen betyder? Läs vår ordlista här.

Båda funktionerna har sedan en tid tillbaka funnits i andra delar av världen. Bland annat introducerades ”More Gender” i USA, Storbritannien och Kanada (för att nämna några platser) redan under 2016. Funktionen ”Orientation” introducerades bland annat i Indien, USA och Australien förra året. Samtidigt lanserades också ”Traveler Alert” 2019, en funktion som varnar medlemmar om de befinner sig i länder som har diskriminerande lagar för HBTQIA+-personer.

För att ta fram och förankra de nya inkluderande uppdateringarna i Sverige har Tinder under våren samarbetat med RFSL. 

– Att alla, oavsett könsidentitet eller sexuell läggning, ska kunna hitta en partner känns självklart. Vi välkomnar Tinders engagemang och det känns roligt att RFSL har varit med i samarbetet, säger Deidre Palacios, förbundsordförande RFSL, i ett pressmeddelande.

Vill du ta del av fler nyheter från Tinder? Fortsätt skrolla!

Tinder lanserar ”Fun Facts”, vad är det?

Visst kan det kännas svårt att skicka det där första meddelandet efter att du matchat med en ny person? Eller för den delen hålla igång snacket på Tinder innan det är dags att ses IRL? Med Tinder ”Fun Facts” kan du svara på olika påståenden om dig själv och på så sätt låta din ny matchning lära känna dig lite bättre. I appen finns många påståenden att välja mellan, och du bestämmer själv vilka du vill besvara. Här är några exempel på frågor:

 • ”Om jag hade en superkraft skulle det vara…”
 • ”Varför har ingen uppfunnit…”
 • ”Att dejta mig är lite som att…”
 • ”Den största förändringen som har skett i mitt liv…”
 • ”Jag pratar med mitt husdjur om…”
tinder fun facts

Så får du Tinder ”Fun Facts” att synas i din profil

 1. Gå in i appen och klicka på din profilikon uppe i det högra hörnet.
 2. Klicka på ”Lägg till media”.
 3. Klicka på ”Fun Facts”
 4. Välj dina ”Fun Facts” och i vilken ordning de ska publiceras.
 5. Glöm inte att klicka på ”Bekräfta” när du känner dig klar.

Vad är nya ”Photo Verification” på Tinder?

Med nya ”Photo Verification” är det från och med nu slut på fejkkonton! Genom att ta en serie selfies kan du få en blå markör i din profil som garanterar andra användare att du faktiskt är den du utger dig för att vara. Och visst vill du också hellre swipe:a höger på någon med en verifierad profil?

Hur får jag en blå markör i min Tinder-profil?

Vill du också ha en blå markör på din profil som visar att ditt konto inte är fejk? Gör så här:

 1. Gå in i appen och klicka på din profilikon uppe i högra hörnet.
 2. Klicka på den grå markeringen som du hittar efter ditt namn och din ålder.
 3. Välj ”Nästa” för att påbörja din verifiering.
 4. Ta två selfies och skicka in för granskning.
 5. Klart!

I samband med coronakrisen blev även ”Tinder passport”, som låter dig hitta matchningar runt om i hela världen, tillgängligt för alla. Men sedan slutet av april behöver du återigen ha betalversionen av Tinder för att använda passport-funktionen. Känns den ändå som någonting för dig? I så fall kan du läsa mer om Tinder passport här.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white