in

Singelmammor har lättare att hitta kärleken än kvinnor utan barn

Singelmammor har lättare att hitta kärleken
Källa: Jessica Rockowitz / Unsplash

Ensamstående mammor är en populär grupp att dejta, de har till och med lättare att hitta en partner än kvinnor utan barn. Det visar ny forskning från Norge. Mer

En studie från Universitetet i Bergen i Norge visar att attityderna kring ensamstående mammor har förändrats. Tidigare har många trott att ensamstående mammor inte är en attraktiv grupp att dejta – men nu verkar tiderna ha förändrats. 2 404 singlar deltog i studien som visar att singelmammor har lättare att träffa en partner än vad kvinnor utan barn har.

– Detta ändrar uppfattningen om att det är lätt för män att hitta en ny partner om de har barn, men att det är svårt för kvinnor, säger Eilin K Erevik, docent vid institutet för socialpsykologi i Bergen, till NRK.

Erevik menar att studien pekar på att kvinnor med barn generellt sätt letar efter en potentiell partner, vilket kvinnor utan barn kanske inte alltid gör. Hon tror också att en faktor kan vara att ensamstående föräldrar har ett större behov av en stabil partner och således hittar en.

Tips till dig som dejtar en ensamstående förälder

Läs även: 15 tips för en lyckad dejt och 11 mysiga dejter som är perfekta i kylan.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white