in

15 tips för en lyckad dejt

dejta kate hudson
15 tips för en lyckad dejtKate Hudson och Owen Wilson i "You, me and Dupree".

SEX och KÄRLEK. Visst är det fint att dejta? Men inte särskilt modernt. Som tur är finns alternativ till trötta ritualer, slitna romantiska klyschor och förutsägbara händelser.
VeckoRevyns
Anders Rydell ger dig femton smarta knep. Mer

1. Fördrinka på hotell
Att mötas upp för att ta drink före maten är alltid ett underbart sätt att börja en kväll på. Ett tips är att välja en hotellbar. Lugnare än en vanlig krog och perfekt för samtal. De har ofta en bra drinklista och i regel  bättre service. Att mötas upp i en hotell-lobby ger också dejten en känsla av en resa, ett äventyr!

2. Middagen – välj smårätter
Välj hellre en rolig än klassiskt dyr restaurang. Att tvingas kämpa med sin illa dolda brister för gammaldags bordsskick är inte romantiskt. Ta gärna ett ställe med massor av smårätter. Asiatiskt, libanesiskt eller etiopiskt. Att äta med fingrar är alltid kul.

3. Dela notan!
Dela på notan! Att låta killen betala är bara tröttsamt. Det är inte pinsamt att betala var för sig.
dejta knep

Gör som Jennifer Lopez och Richard Gere – eller kanske inte exakt men…

4. Stämningshöjaren…
Det är viktigt att inte låta middagen bli höjdpunkten för kvällen. Om man äter mycket är det lätt att bli trött. Det finns inget bättre bot mot lite trötthet än en promenad och sedan smita in på en lugnare klubb för ett par glas bubbel. Snåla aldrig. En dejt är alltid en anledning att fira, inte att vara ekonomisk.

5. Dans – inte fel
Med lite syre och bubbel i blodet är det alltid kul att dansa. Gå till ett partyställe. Men ta först reda på om din partner gillar att dansa. Här är det också läge att bli lite fysisk – om man inte blivit det tidigare. Dejter utan fysisk kontakt är tråkigt.

6. Sex är kul

Om man gillar varandra finns det ingen anledning att vänta med sex. Vi är moderna människor, vi har inte tid att dejta 1 000 gånger och sex är inget som ska ritualiseras. Sex är kul, sex är lek.
Det är snarare märkligt att man ska behöva dejta flera gånger innan man bestämmer sig för att ha sex. Om man inte kan tänka sig att ha sex med personen man dejtar kommer man ju aldrig ens gå på en andra dejt.

7. Ta in på hotell!
Om man har lust – men inte lust att visa upp sin ostädade lägenhet är möjligheten att ta in på hotell i sin egen stad alltid ett roligt alternativ. du får dessutom frukost.

VARNING – Tänk alltid på detta!

sex and the city big

Mister Big skulle ALDRIG bjuda Carrie på bio! Foto: Bulls

8. Att välja ett ”säkert” ställe
Välj ställen där du inte riskerar att träffa på din eller din dejts kompisgäng.

9. Se upp för dålig service

Om du väljer ställe, ta gärna ett ställe du besökt förut. Det sänker alltid stämningen att få dålig mat eller dålig service.

10. Klä dig fint…

Men inte för uppklätt. För uppklätt sätter höga förväntningar på fel sätt. Tänk hellre foträtt. Det är bara tråkigt att gå runt och ha ont i fötterna eller att höra sin partner säga det hela tiden.

11. Glöm alla tråkiga könsbundna traditioner
”Han ska göra det, hon ska göra det…” – tråkigt!

12. Var spontan
Både bör bjuda lika mycket på sig själva. Den roligaste dejten är när man inger känslan att man är på ett äventyr. Allt är möjligt. Allt kan hända.

13. Att dejta kul kostar
Var beredd att lägga en del pengar på en kväll. Det finns inget sämre läge att skylta med sin snålhet än på en dejt.

14. Bästa budgettipset?
Välj hellre ett annat upplägg än restaurangdejten. Hellre picknick än på budgetrestaurang. Naturen är både gratis och romantiskt.

15. Gå INTE på bio!
Bio är ett ovanligt tråkigt sätt att dejta på. Man går på dejt för att lära känna varandra. Det gör man ingen genom att sitta tysta i två timmar framför i bioduk.

Mer SEX & KÄRLEK: 66 sexfrågor du alltid velat fråga – men aldrig vågat ställa? Läs svaren på dem här!


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white