in

Benching, kittenfishing och zombieing – har du koll på dejtingtermerna?

Dejtingslang du bör kunna

Det blir vanligare att vi använder engelska slangord när vi förklarar dejtingfenomen. Hur många av dessa känner du igen? Mer

Vi har länge varit influerade av den amerikanska kulturen och det engelska språket. Det är inget undantag när det kommer till slanguttryck, framförallt inom dejtingvärlden. Med inspiration från Refinery29 har vi satt ihop ett lista med 12 populära dejtingtermer.

1. Ghosta

Det här känner du igen! Att ghosta någon innebär att man försvinner från ingenstans och blir ett spöke. Det är aldrig kul och dålig stil av den som gör det.

2. Caspering

Namnet kommer från det snälla spöket Casper. Istället för att ghosta någon är du snäll nog och säger till.

”Jag hade kul på vår dejt men jag känner inte att jag vill ses igen.” Snällt som Casper men fortfarande bestämt. En betydligt bättre diss än att bli ghostad.

3. Haunting

Haunting är när någon ghostar dig men fortsätter att kolla på dina instastorys. Hen ser vad du har för dig men svarar inte när du skriver.

4. Benching

Har fått sitt namn från ordet bench, det vill säga bänk på svenska. Det innebär att du låtar en potentiell flirt sitta på en bänk och vänta. Du skriver med personen för att du vill ha en plan b, men ni går aldrig på dejt.

5. Catfishing

Kommer du ihåg dokumentärserien Catfish? Liksom serien handlar dejtingtermen om att dejta med en förfalskad identitet. Hur någon skapar en falsk profil och ljuger om vem man är. Personen nätdejtar sedan från sin falska profil.

new

6. Kittenfishing

Du kanske anar vad denna dejtingterm betyder? Det är som catfashing fast en mildare variant, därav ”kitten” (kattunge). Istället för att skapa en falsk identitet ljuger du om saker som var du bor i eller vad du heter. Vid kittenfishing brukar man inte ljuga om hur man ser ut.

7. Cockfishing

”Cockfishing” är som catfishing fast med kukar. Personer som ”cockfish” skickar falska dick pics de hittar och säger att det är hens egen kuk.

kuk

8. Cuffing season

En period på året (när det är kallt) och man vill starta ett nytt förhållande med någon för att skeda.

Läs mer om cuffing season: 4 beteenden som visar att din dejt bara vill ha någon att skeda – inte en relation.

9. Cushioning

Termen har fått sitt namn från cushion, prydnadskudde. Det betyder att du flirtar med en potentiell crush, men du dejtar redan någon annan. Personen du ständigt hör av dig till är bara till för att dämpa slaget av ett plötsligt avslut mellan dig och den du dejtar – likt en kudde som gör det mer bekvämt.

10. Paperclipping

Papperclipping har fått sitt namn från Clippy, Words gamla hjälpreda (är du en millennial kanske du inte vet vad jag menar.) Papperclipping är ett beteende där någon inte vill påbörja något nytt med dig, men hen hör ändå av sig för att försäkra sig om att du inte har glömt hen.

Läs mer om paperclipping ”Paperclipping” är det senaste dejting fenomet – du har garanterat blivit utsatt.

11. Situationship

Som ett förhållande fast situationsanpassat, därav namnet. Det är ett oäkta förhållande där ingen egentligen är redo att satsa och gå all in (men sålänge båda är okej med det kanske det inte gör något?)

12. Zombieing

Zombieing händer när ditt ex, eller någon som nyligen har ghostat dig kommer tillbaka i ditt liv. Nu svarar hen på precis allting och skriver hela tiden.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white