in

”Paperclipping” är det senaste dejtingfenomet – du har garanterat blivit utsatt

paperclipping dejtingterm

Hör din dejt ofta av sig men vill sällan planera något med dig? Då kan det vara ett tecken på att din crush är en ”paperclipping person.” Mer

Det finns många konstiga namn inom dejtingvärlden, ”breadcrumbing”, ”benching” eller att ”ghosta” någon. Nu finns ett nytt trendigt ord att lägga på minnet, nämligen paperclipping.

Vi pratar inte om ett gammalt gem här utan om Clippy. Den störiga ikonen som Microsoft Words använde sig av fram till 2007. Gemet poppade upp på din skärm och frågade om du behövde hjälp med formatering eller skrivhjälp.

Men vad har ”Clippy” med dejting att göra?

Illustratören Samantha Rothenberg använder ”Clippy” för att visa upp hur gemets frågor och beteenden liknar en vanlig dejt, något som hon exemplifierar på sin Instagram. 

Rothenbergs liknelse spred sig snabbt och nu har ”paperclipping” tagits upp av såväl The New York Post och NBC News.

I en intervju med Refinery29 säger Samantha Rothenberg att:
”För mig är paperclipping när det känns som att du håller på att bli förkyld.”

Hon menar att Paperclipping är en människotyp som bör tänka mer på andra människors känslor. En sådan person är duktig på att höra av sig, men egentligen vill inte hen träffas eller planera in att ses. Paperclipping-personen vill bara försäkra sig om att du fortfarande är ett alternativ, genom att dyka upp i tid och otid på din skärm.

Känner du igen dig? Du är inte ensam. Paperclipping sätter verkligen fingret på en typ av beteende vi tyvärr är väääldigt vana vid. Nästa gång någon gör det mot dig, skicka en gif på ett gem och bifoga den här artikeln, det lär få dem att tänka till lite i alla fall.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white