in

4 beteenden som visar att din dejt bara vill ha någon att skeda – inte en relation

kvinnor kysser varandra

Nu är sommaren slut och många är på jakt efter någon att mysa med under de mörkare månaderna. Så vet du om personen du träffar vill bli seriös eller bara vill ha någon att skeda. Mer

Hösten är här och det är inte alls lika spännande och kul att nu vara singel. Dejting-säsongen är i full gång, där vissa letar efter en stabil relation samtidigt som några söker en flirt under de kallare månaderna. Men oavsett vad du är ute efter är det såklart vara bra om du och din dejt vill ha samma slags relation. Det kan då vara användbart att känna till dessa tecken som hjälper dig att förstå om du och din dejt är på samma plan.

Låt oss först backa bandet och se vad detta egentligen handlar om. Den engelska termen för detta fenomen kallas ”cuffing season”. Det är den tid på året (oftast mellan oktober-februari) som människor är mest benägna att dejta. Uttrycket ”Netflix and Chill” passar bra in på denna term. Under vinterhalvåret är det mindre fest och man vill gärna ta det lugnt och kolla Netflix. Varför inte slå två flugor i en smäll? Kolla Netflix och hitta någon att mysa med.

Enligt matchmaker, Susan Trombetti är cuffing season någonting mellan en avslappnad situation och ett seriöst långvarigt förhållande. Med andra ord kommer du fortfarande att posta söta foton med varandra, men du kommer sannolikt inte att göra planer när solen kikar fram igen.

Undrar du vart du och din dejt står? Här är några tecken på att du har hittat en vinterflirt:

Hen är inte särskilt bekymrade över er relation

no worries, Barney Stinson.

Susan Trombetti menar att om någon letar efter vinterflirt tänker man mer på nuet än på framtiden. Du märker av detta om ingen av er pratar om framtidsplaner ihop. Du ger förslag på saker ni ska göra i vår, men dejten slingrar sig i samtalet.

– De sägs att vissa människor kommer in i ditt liv av olika skäl och årstider. En vinterflirt är inte olik, det är endast för två säsonger: hösten och vintern.”, säger Susan Trombetti i en intervju med Elite Daily.

Det går dock inte att säga till 100 procent att vinterflirten måste dö ut. I en studie genomförd av tidskriften Elite Daily frågade de 119 personer mellan åldrarna 18 och 38 år om deras vinterflirtar. I den uppgav hälften av deltagarna att deras relationer varade i minst ett år, eller att de fortfarande är tillsammans.

Ni gör regelbundna planer för att ses – men noll försökt att definiera ert förhållandet

En vinterflirt kan kännas som en balansgång mellan något casual och seriöst. Du har förmodligen träffat personens vänner. Men du är inte bjuden på släktmiddagarna hos mormor.

Era dejter spenderas mest i sängen eller i soffan

Par kolalr netflix
Källa: Flickr.

Ärligt nu, hur många av dina senaste dejter har involverat en soffa, en flaska rödvin och en film. Gos i all ära men blir man inte lite uttråkad efter ett tag? Spenderar ni bara tid framför Netflix och chillar på soffan finns det en risk för att ni endast har en vinterflirt.

Men känns det mysigt och ni båda är nöjda så kör på. Vem vet, hen kanske är rätt för dig? Och vem har sagt att man måste vara på jakt efter den rätta…

Hen ger dig hints om att inte vilja vara singel i kylan

par myser i säng
Källa: Unsplash

Om din nya flirt säger saker som ”Jag hatar att vara singel på nyår”, eller ”Jag är så lättad att jag har dig, jag fryser ihjäl. ”, då kan det vara subtila antydningar att du är en vinterflirt och hens personliga värmefilt.

Kom ihåg: Det som börjar som en säsongs-flirt kan mycket lätt övergå till något mer allvarligt. Vill du bara ha någon som värmer dig i kylan? Det är inget fel med det. Var bara ärlig med din dejt så att ingen blir ledsen. Är du däremot ute efter något seriöst eller kanske utvecklar känslor för något som först bara var en säsongs-flirt, prata då med din dejt.

Se till att värm varandra ordenligt nu i kylan!


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white