in

TripAdvisor har utsett den bästa restaurangen i världen – och den är närmare än du tror!

basta restaurang i varlden

Det krävs inte en lång flygtur för att äta den bästa maten i världen! Mer

TripAdvisor har för femte året i rad utsett de bästa restaurangerna i världen. Det baseras på omdömen från miljontals användare som det senaste året har fått ranka och berätta om sina matupplevelser.

Det landet som vann var inte sämre än att de fick både guld- och silverplacering.

Var ligger då världens bästa restaurang?

Jo, i England! Närmare bestämt Oldstead, North Yorkshire. Med andra ord behöver vi inte åka halva jorden runt för att få äta mat i världsklass.

Restaurangen som vann heter The Black Swan. Det är en familjeägd restaurang som drivs av bröderna Tommy Banks och James Banks. The Black Swan har en Michelinstjärna, vilket gör Tommy Banks till Englands yngsta kock som tilldelats en Michelinstjärna. Han vann titeln för fyra år sedan, då han bara var 24 år gammal. Han säger att det är en ”stor ära” att vinna priset för världens bästa restaurang baserat på kundernas omdöme, till skillnad från om det hade varit en liten panel som utsett priset, skriver Refinery29.

the black swan
Bildkälla: The Black Swan

The Black Swans avsmakningsmeny ligger på ganska blygsamma (nåja, för att vara bäst i världen i alla fall) 1000-kronorslappen. Om man beställer man den får man bland annat bläckfisk med pepparrotsjuice, hummer med lök och krusbär samt betor som är långsamt tillagade i köttfett. Mums?

TripAdvisors topp 10 bästa restauranger i världen

1. The Black Swan, Oldstead, North Yorkshire, England
2. Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons, Great Milton, Oxfordshire, England
3. Maison Lameloise, Chagny, Frankrike
4. L’Auberge de l’Ill, Illhaeusern, Frankrike
5. Martin Berasategui, Lasarte, Spanien
6. Daniel, New York City, USA
7. La Colombe, Constantia, Sydafrika
8. David’s Kitchen, Chiang Mai, Thailand
9. Maido, Lima, Peru
10. El Celler de Can Roca, Girona, Spanien

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR