in

8 appar du borde ladda ned nu

phone
Källa: Unsplash

Appar som påminner dig om att vattna blommorna, håller koll på din menscykel eller matchar dig med nya vänner. Möjligheterna är oändliga i appdjungeln – här kommer några tips på appar som du borde ladda ned nu! Mer

Dreams

Sparar du pengar till en lägenhet eller en ny tatuering? Oavsett vad är Dreams en bra app för dig som behöver spara pengar eller bli lite mer ekonomisk. Appen hjälper dig planera ditt sparande och med olika ”triggers” blir ditt sparande både roligare och lättare. Bland annat kan du välja att ”Tjuven” ska ta pengar från ditt konto lite då och då utan att du vet om det. Appen tipsar också om olika sätt att bli mer ekonomisk, exempelvis genom att äta mer vegetariska rätter och att göra storkok. Appen är, ekonomiskt nog, gratis! Skaffa Dreams här.

dreams

Planta

Planta är den perfekta appen för alla växtgäris där ute. Få en påminnelse varje gång du behöver vattna blommorna och välj om du vill ha skötselråd för blommorna i vardagsrummet eller i trädgården. I inställningarna får du klicka i vilken kunskapsnivå du befinner dig på. Är du en nybörjare eller väljer du att ta den avancerade Carl von Linné kursen? Du kan också passa på att fota din växt och få specifika skötselråd. Skaffa Planta här.

planta 1

Flo

Det finns många appar som hjälper dig att hålla reda på din menscykel och Flo är en av dem. Genom att dokumentera vilket humör du är på, hur stark din sexlust är eller om du sovit bra eller dåligt kan du lättare förstå din kropp. Perfekt för dig som brukar känna dig nere innan eller under mensen – för att få en påminnelse om varför du känner så. Appen är gratis, men om du vill ha ännu fler funktioner i appen kan du betala för en premiumversion. Skaffa Flo här.

flo 1

Headspace

Behöver du lite hjälp med att hitta lugn och ro i livet? Då kanske Headspace blir din nya favoritapp! För dig som har svårt att sova eller bara behöver lära dig att stanna upp lite då och då finns många olika ljudfiler med meditationsövningar. Det mesta i appen kostar, men du kan testa den gratis i några dagar för att se om den hjälper dig! Skaffa Headspace här.

head

Hey! Vina

Hey! Vina är appen för dig som vill träffa nya vänner. Precis som på Tinder kan du välja hur långt bort och i vilken ålder dina eventuella matchningar ska vara. Som en bonus finns det roliga quiz i appen som exempelvis ”Vilken planet kommer du ifrån?” och ”Vilken är din egentliga ålder?” – allt för att hitta matchningar som passar dig bäst. Appen är på engelska och kostar ingenting, men det finns en premiumversion som ger dig möjligheten att se vilka som swipear höger på dig. Skaffa Hey! Vina här.

vina

Shine

Behöver du ibland lite extra pepp eller några goda råd? Då kanske Shine kan vara något för dig! I chattrummet får du då och då frågor om hur du mår, och beroende på vad du svarar får du tips, råd och uppgifter att göra. Appen innehåller ljudfiler med meditationsövningar och uppgifter som passar att göra i kombination med dina dagliga rutiner. Appen är på engelska och kostar pengar, men du kan prova den gratis i 7 dagar för att se om den är någonting för dig! Skaffa Shine här.

shine

Nextory och Storytel

Nextory och Storytel är de perfekta apparna för dig som vill göra annat under tiden du lyssnar på din ljudbok. I båda apparna kan du också läsa e-böcker och betygsätta böcker. Apparna tipsar även om boknyheter så du inte missar något från dina favoritförfattare. Båda apparna kostar och här kan du jämföra vilken app som passar dig bäst. Skaffa Nextory här och Storytel här.

nex

Mina paket

Är det bara jag som blandar ihop mina paketleveranser? Nä, jag tänkte väl det…men tack vare denna app är nu alla leveranser samlade. Du blir alltid notifierad via en pushnotis vid varje nyhet som rör ditt paket. Spåra och få koll direkt i appen. Språket går att ställa in på svenska. Ladda ner appen här.

image

Letar du efter appar som hjälper dig att somna och sova bättre? Läs mer här.