in

7 appar som hjälper dig att sova bättre

sovappar och insomningsappar som mäter din sömnkvalitet

Har du svårt att somna? Eller vaknar du flera gånger under natten? Här är sju appar som mäter din sömnkvalitet och hjälper dig somna lättare. Mer

1. Sleep: Sömn och meditation

Med lugnande historier, meditationer, brus och ljud från olika miljöer hjälper ”Sleep” dig att somna. Du kan välja mellan tio olika berättarröster för att hitta den som gör dig mest lugn och avslappnad. Du kan lyssna på ljudet från en öppen brasa, åska och stadsregn för att lättre somna. Ställ in timern så att ljuden stegvis blir lägre och lägre för att till slut försvinna helt när du förhoppningsvis redan sover. Skaffa appen här.

Sovappar som mäter sömnkvalitet och insomninsappar

2. Sleepzy

Sleepzy mäter dina sömnmönster och väcker dig när din kropp är som mest förberedd – alltså när du befinner dig i den lättaste sömnen. Under natten analyserar appen hur bra eller dåligt du sover och informerar dig om du har sömnbrist. Du får dessutom dagligen personliga råd för att förbättra din sömnkvalitet. Skaffa appen här.

3. Relax Melodies: Sleep Sounds

Om ditt största problem när det kommer till sömn är att du ligger vaken och vrider dig i timmar utan att somna är det läge att ladda ner den här appen. I appen kan du lyssna på ljud från naturen, vatten som porlar och godnattsagor. Skaffa appen här.

4. Calm

Vill du somna till ljudet av Harry Styles röst? Ja, vi tänkte väl det. I den här appen kan du även lyssna på godnattsagor upplästa av bland andra Matthew McConaughey och Eva Green. I appen finns också övningar som kan få dig att andas bättre vilket gör dig mer avslappnad. Det finns en anledning till varför ”Calm” blev årets app 2017, men för att få tillgång till allt i appen behöver du betalversionen. Kanske är det värt det om du bestämt dig för att 2020 ska bli året då du sover bättre? Skaffa appen här.

Sovappar som mäter sömnkvalitet och insomninsappar

5. Sleep Cycle

Under natten håller Sleep Cycle koll på hur länge du sover, hur effektivt du sover och hur din sömncykel ser ut. Den väcker dig under den lättaste sömnen så att du har alla förutsättningar att vakna på rätt sida. Skaffa appen här.

6. Autosleep

Har du en Apple Watch? Då är den här appen perfekt! Autosleep registrerar när du sover, så du kan se hur mycket sömn du faktiskt får. Den är speciellt bra för att kunna lista ut hur lång tid det tar för dig att somna, så du vet när du måste lägga dig på kvällen för att få tillräckligt med sömn. Skaffa appen här.

7. Relax & sleep well by Glenn Harrold

Den här appen är lite som en godnattsaga för vuxna. Hypnoterapisten Glenn Harrold ska lugna dig till sömns med hjälp av hypnoterapi och meditation. Om du somnar lätt genom att lyssna till en lugn röst ska du definitivt testa denna appen. Om du däremot behöver ha knäpptyst omkring dig när du ska sova är det bäst att välja en annan sovapp. Skaffa appen här.

Artikel av Fridah Johansson och Frida Olheden