in

4 appar som hjälper dig att sova bättre


Är ett av dina nyårslöften att få mer skönhetssömn? Här är fyra appar som håller koll när du sover. Mer

1. Sleep better

Sleep better håller koll på ditt liv. Under dagen använder du appen för att följa dina dagliga vanor. Till exempel hur mycket kaffe och alkohol du dricker, eller hur många tupplurar du tar på en vecka. På natten håller appen koll på hur länge du sover, hur effektivt du sover och hur din sömncykel ser ut. Ganska snabbt är det lätt att koppla samman exempelvis hur mycket koffein du får i dig på en dag och hur du sover den natten – och sedan kunna justera det för att sova bättre.

2. Autosleep

Har du en Apple Watch? Då är den här appen perfekt! Autosleep registrerar när du sover, så du kan se hur mycket sömn du faktiskt får. Den är speciellt bra för att kunna lista ut hur lång tid det tar för dig att faktiskt somna, så du vet när du måste lägga dig på kvällen för att få tillräckligt med sömn.

3. Relax & sleep well by Glenn Harrold

Den här appen är lite som en godnattsaga för vuxna. Hypnoterapisten Glenn Harrold ska lugna dig till sömns med hjälp av hypnoterapi och meditation. Om du somnar lätt genom att lyssna till en lugn röst ska du definitivt testa denna appen. Om du däremot behöver ha knäpptyst omkring dig när du ska sova är det bäst att välja en annan sovapp.

4. Sleep time+

Är du absolut ingen morgonperson? Då ska du testa Sleep time+. Den hjälper dig inte att sova, men den ser till att det inte är så jobbigt att kliva upp ur sängen varje dag. Placera telefonen vid sängen så kommer appen analysera din sömn, sedan kommer ett alarm väcka dig på morgonen när du sover som lättast. Hur smart?