in

Prisa gudarna – pizza till frukost är (typ) nyttigare än flingor!

pizza till frukost nyttagre flingor
Vita Marija Murenaite / Unsplash

Pizza eller flingor till frukost? Du kanske tänker att det BORDE vara flingor, men icke! Mer

Ofta tänker man på pizza som det mest onyttiga man kan äta. Nu spelar det väl inte så stor roll eftersom det är så gott (och gott går alltid före ”nyttigt”, men om man nu bryr sig om vad man äter, så kom det i veckan goda nyheter från Evening Standard. Enligt dietisten och bloggaren Chelsey Amer är pizza till frukost (oftast) bättre än flingor.

– Du kanske blir förvånad att lära dig att en vanlig pizza-slice och en skål med flingor och mjölk innehåller lika mycket kalorier, säger Amer till tidningen.

Fördelen med pizzan är att den innehåller mer protein än vanliga flingor, vilket gör att du kommer känna dig mättare längre. Framförallt om pizzan har mycket grönsaker på sig. Men allt är inte guld som glimmar, såklart.

Smolket i glädjebägaren är att om du väljer en pizza full med allt som är gott (dvs ost ost ost) och jämför med flingor med hög fiberhalt så kommer flingorna räknas som det bättre alternativet, i alla fall om man frågar dietisten. Frågar du oss tycker vi att du ska äta det du är sugen på. Oavsett om det är pizza eller flingor! Och helt ärligt, vem vill inte äta pizza till frulle?

Om du gillar matig frukost så är du säkert en brunch-älskare! Grattis till dig, för vi har nämligen listat de bästa brunchställena i Stockholm, Göteborg och Malmö!

LfB9MuE