in

10 saker att ge bort (eller önska sig!) i alla hjärtans dag-present

alla hjärtans dag 2024
Bildkälla: Freepik

Tycka vad man vill om alla hjärtans dag, men visst är det härligt att bli uppvaktad! Det tycker nog de flesta, så varför inte överraska din pojkvän, flickvän eller kompis med en fin present? Mer

koplankar

En perfekt dag att fira kärleken eller ett kommersiellt jippo? Åsikterna om alla hjärtans dag går isär, men en sak är säker: det är alltid kul att få presenter. Och de flesta tycker nog också det är kul att ge presenter och se någon bli riktigt, riktigt glad. Här är några saker att ge bort till pojkvännen, flickvännen, bästisen och allt däremellan (plus lite tips på saker att göra på kärleksdagen!).

Tips på alla hjärtans dag-present till din pojkvän eller flickvän

Tycker du det är svårt att komma på vad du ska ge bort i present till någon du tycker om? Vi har några tips, både på mer budgetalternativ och mer lyxiga presenter.

Mysig filt från Arket

Ja, typ alla har den här filten. Men det finns en anledning till det! Den är en perfekt inredningsdetalj, samtidigt som den är mysig. Det här är en bra present till någon som är inredningsintresserad eller bara gillar att ha det fint runtomkring sig.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Arket).

1

Klicka på bilden för att komma direkt till filten (länk till Arket).

Spel som får er att lära känna varandra bättre

Lyssnar du på podcasten Värvet? Då vet du nog vad det här spelet går ut på! Genom att ställa varandra olika intervjufrågor lär ni känna varandra lite bättre. Perfekt för er som precis har blivit vänner eller ihop!

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Designtorget).

6

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Designtorget).

Grön vas för lökar

En grön vas att ha lökar känns så vårigt! Och är dessutom en väldigt fin inredningsdetalj. Vasen, som är i klarglas, kan också användas till små buketter.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Arket).

2

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Arket).

Glasunderlägg med djurmotiv

Är din partner en djurälskare? Då kanske hen borde få dessa färgglada glasunderlägg med djurmotiv!

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Designtorget).

3

Klicka på bilden för att komma direkt till underläggen (länk till Designtorget).

Kombutcha-kit

Vill din partner lära sig göra kombutcha? Med det här kittet lär hen sig brygga drycken, som är ett fermenterat te, själv.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Designtorget).

4

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Designtorget).

Beautykit från Rituals

Ett väldoftande beautykit från Rituals som innehåller duschskum, lotion, eau de parfum och hår- och kroppstvätt. Allt man behöver för ett hemmaspa!

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

7

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Kunskapsspel med 392 frågor

Gillar ni att spela spel? Då är det här en perfekt present! Här testas era kunskaper om sådant ni borde ha lärt er i skolan, men hur mycket minns ni egentligen?

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Designtorget).

5

Klicka på bilden för att komma direkt till spelet (länk till Designtorget).

Vill du hellre ge bort en upplevelse? Här är några tips!

  • Gå på restaurang och bio är ett klassiskt dejting-upplägg! Det går att göra en budgetvariant av det här. Ät middag hemma, eller gå ut på en billig restaurang och se en film hemma efteråt.
  • Check in på spa! Antingen över natten eller bara över dage. Här är tips på några ställen som är värda ett besök.
  • Gör en kul aktivitet! Till exempel bowla, sjung karaoke eller ha skräckfilmsmaraton. Huvudsaken är att ni gör det tillsammans.

Hur firar man alla hjärtans dag?

En blind-dejt, en hotellnatt eller en middag med vännerna? Det finns såklart flera olika sätt att fira den här dagen (och det är faktiskt också helt okej att inte fira alls!). Om du vill göra något romantiskt är en dejt ett givet val, men om du hellre spenderar dagen själv eller med kompisar går det precis lika bra. Om du undrar hur du borde fira dagen enligt ditt stjärntecken får du svaret här.

När är alla hjärtans dag 2024?

Alla hjärtans dag firas alltid den 14 februari. Berättelserna bakom varför vi firar alla hjärtans dag går isär, men en populär version handlar om helgonet Valentin. Han sägs ha varit en martyr som dödades av den romerska kejsaren Claudius II under sena 200-talet. Detta eftersom han vigde personer i hemlighet efter att kejsaren förbjudit äktenskapet.

När kom alla hjärtans dag till Sverige?

Alla hjärtans dag blev poppis i Sverige först på 1950-talet.

Vad heter dagen på engelska och i USA?

Redan på 1800-talet började alla hjärtans dag bli populärt i USA, men där kallas dagen för Valentine’s day – alltså Valentins dag.

Tips! Fint pyssel att ge bort

Vill du göra ett extra fint kort till någon på Alla hjärtans dag? Här kommer lite inspiration!