in

Hur mycket tjänar svenska influencers? Här är listan!

sa mycket tjanar therese lindgrej
Foto: Hanna Hedin

Vi ser de ofta på våra sociala medier att några av de känns mer likt en kompis än en profil. Men det råder ingen tvekan om att det går att tjäna pengar som influencer idag. Men hur mycket pengar handlar det om? Här är listan som avslöjar vad kändisarnas bolag omsätter! Mer

Dyra märkeskläder, resor och lyxmiddagar – miljonerna finns hos våra kära influencers. Under 2019 förväntas svenska annonsörers investeringar i infuencer marketing dra in runt en miljard kronor. Det finns minst sagt pengar att tjäna i den branschen. Di Digital publicerade under helgen en ekonomisk redovisning av de största profilernas bolag. Hur täta är de egentligen?

Lista: så mycket tjänar svenska influencers

Isabella Löwengrip

Ni kanske kommer ihåg henne som bloggaren ”Blondinblla”. Idag äger hon bolaget ”Löwengrip Invest”, där intäkterna från hennes samarbeten omsätter runt 7,5 miljoner kronor. Utöver det har hon bolaget Löwengrip Beauty som omsätter 84 miljoner kronor. Men enligt Resume tror Isabella att den siffran kommer halveras vid nästa bokslut. Vad framtiden mer har att bjuda på återstår att se, Isabella har haft en minst sagt tung höst med ekonomiska kriser runt varje hörn.

Therése Lindgren 

Therése är mest känd från sin YouTubekanal, men har även skrivit en bok och syns på de flesta sociala medie-kanalerna. Therése drivet ett skönhetsvarumärke, Indy Beauty Therése företag omsätter närmare 17 miljoner kronor, vilket är en minskning från år 2017.

Bianca Ingrosso

Bianca slog igenom brett i tv-rutan tillsammans med sin mamma, Pernilla Wahlgren i programmet Wahlgrens Värld. Hon har under flera år bloggat men idag satsar hon på sitt eget bolag och är aktiv med vloggar, stories och reklamsamarbeten. Bianca har även ett eget sminkmärke, Caia cosmetics. Enligt Resume tar Bianca uppemot 200 000 kronor betalt för en Instgram-bild. Under 2017 och 2019 ökade Biancas omsättning med över 100 procent och landade på 10, 7 miljoner kronor.

Jonna & Joakim Lundell

Joakim och Jonna är två omdebatterade influencers. De driver tillsammans en Youtube-kanal som är otroligt populär och Dplay sänder även programmet ”Följ med hem till Joakim och Jonna Lundell”. I det gemensamt ägda bolaget omsätter de 11,2 miljoner kronor, med vinst på 1,7 miljoner.

Margaux Dietz

Influencer, programledare, bloggare…ja, listan är lång för vad Margauxs sysslar med. Under 2018 omsatte hennes bolag cirka 8 miljoner kronor med ett resultat på 2,9 miljoner kronor.

Kenza Zouitens 

Bloggerskan Kenza har funnits med i toppen av Sveriges profiler ett bra tag nu. Förutom sin blogg och reklamsamarbeten är hon ägare för klädföretaget Ivyrevel. Di har tittat på hennes bolag och under 2018/2019 omsatte bolaget 6,4 miljoner kronor med ett resultat på 2,6 miljoner.

Läs även: Lista: svenska influencers som är störst på Instagram 2019.