in

Bianca Ingrosso: ”Folk tror att jag är en bitch”

Bianca Ingrosso har levt med kändisskapet hela sitt liv. Men med en blogg som växer och tv-succér som Let’s dance och Wahlgrens värld har någonting förändrats. För VeckoRevyn berättar Bianca om kändisskapets baksidor, vilka fördomar folk har om henne och varför hon vill adoptera barn. Mer

Bianca Ingrosso, 22 år, kliver in på Vecko-Revyns redaktion strax efter klockan nio en morgon i början av maj. Hon ska stylas inför omslagsfotograferingen. När hon har satt sig till rätta ber hon om en kopp kaffe med mjölk och socker. Hon har nyligen börjat dricka kaffe och menar att hennes kropp fortfarande är så ovan vid koffein att en kopp räcker för hela dagen. Hon bär en neongul, långärmad, stickad klänning, vita sneakers och en vit ryggsäck. Bianca kommer ensam, något som är ganska ovanligt för henne nu när tv-serien Wahlgrens värld spelas in.

– Nu känns det helt normalt att vakna upp med fyra kameramän i mitt rum som filmar mig. Det enda som är jobbigt med att spela in är att det drar till sig ännu mer blickar på stan när man går tillsammans med en person som håller i kameran, en som håller i en mick, en som håller ljus och en inslagsproducent.

Bianca Ingrosso: ”Jag blir lycklig när jag ser Benjamin göra sin grej”

Den första säsongen av Wahlgrens värld, som följer Bianca och hennes mamma Pernilla Wahlgren, hade premiär hösten 2016 och nu spelas säsong två in. Det är ett intensivt inspelningsschema. Bianca berättar att de spelar in från måndag till fredag, ibland även på helgerna – under ett helt år.

Vad var din första tanke när ni fick frågan om att spela in serien?

– Vi har fått förfrågan om att spela in en tv-serie i många år. Vi har fått en mängd konstiga förfrågningar, om vi vill sätta upp en musikal tillsammans till exempel. Men när Johan Pråmell, som är en god vän till mamma, frågade kände hon sig trygg med upplägget så då tackade vi ja. Jag funderade inte så mycket på det egentligen. Det enda som var viktigt var att jag inte ville bli förlöjligad.

Hur var det för dig när din bror Benjamin var med i Melodifestivalen?

– Det var en av de bästa perioderna i mitt liv! Det bästa jag vet är ju att titta på Benjamin. Min absoluta favoritplats är i soffan när pappa och Benjamin sitter framför pianot. Gud, jag låter som hans flickvän, haha. Men jag blir lycklig när jag får se Benjamin göra sin grej.

Var du nervös när han tävlade?

– Nej. Alltså jag ville inte att han skulle vinna, och han ville inte vinna heller. Jag ville inte att han skulle få en mellostämpel. Jag ville bara att han skulle visa Sverige vad en riktig artist är.

Din mamma och din bror är artister. Har du aldrig velat hålla på med musik?

– Jo! Det är min absolut största dröm att hålla på med musik, men inte som artist. Jag vill jobba bakom artisterna, kanske som en agent på skivbolag. Sen älskar jag ju att sjunga och dansa, men jag kan inte sjunga framför folk. Då får jag enorm scenskräck.

Vad betyder din familj för dig?

– Allt! Mina bröder är mitt allt. Pappa är min största förebild. Mamma är min bästa vän. Men jag har blivit äldre och är inte beroende av dem på samma sätt. Jag ska förhoppningsvis skriva kontrakt på min första lägenhet nästa vecka. Det blir första gången jag flyttar hemifrån och jag vill bara flytta nu, nu, nu.

Bianca Ingrosso: ”Det viktigaste i en lägenhet är garderoben”

Vad letar du efter i en lägenhet?

– En stor garderob. Alla visningar jag har varit på… jag fattar inte var garderoben är. Var har alla sina skor? Var har alla sina jackor? Jag skulle hellre sova på soffan i vardagsrummet och göra om ett helt sovrum till garderob. Men lägenheten jag har hittat nu har en stor garderob, så det är jättebra!

Jag är så långt ifrån en bitch man kan komma

BIANCA INGROSSO

ÅLDER: 22 år.

GÖR: Influencer som vloggar och bloggar på biancaingrosso.se.

FAMILJ: Hennes mamma är artisten Pernilla Wahlgren, hennes pappa är dansaren och krögaren Emilio Ingrosso. Hon har tre bröder, Benjamin Ingrosso, 19 år, Oliver Ingrosso, 27 år och Theodor Wahlgren 10 år. Dj:n Sebastian Ingrosso är Biancas kusin.

CIVILSTATUS: Singel.

AKTUELL: Precis klar med inspelningen av andra säsongen av tv-serien Wahlgrens värld. Aktuell med flera, ännu hemliga, projekt i höst.

”Nästa alla som näthatar mig är kvinnor över 50”

När håret är klart ska makeupartisten Nathalie Berzelius börja med sminket, och då blir Bianca plötsligt tyst. ”Nej, förlåt, nu känner jag att det stinker kaffe ur min mun rakt på dig. Jag måste ha tuggummi, jag vågar inte prata annars”. Förra året var Bianca med i tv-programmet Let’s Dance och tog sig hela vägen till final. Hon beskriver den perioden som den bästa perioden i hennes liv. Men också den konstigaste, mest jobbiga, nervösa och påfrestande tiden.

– Det fanns inte en enda dag som var lugn eller någon tid att samla krafter. Man gick in på någon slags elitnivå helt plötsligt. Från att träna noll timmar till tio timmar varje dag. Och den här nervositeten som alltid fanns där… Varje fredag var det upp till bevis på något sätt. Det var ganska kaos allting. Men jag kan ändå sakna den tiden.

Dansar du något i dag?

– Nej… bara på krogen.

Vad har du för relation till sociala medier?

– Det är ju mitt liv och mitt jobb. Men jag är inte besatt. Jag har väldigt bra distans till det och kan vara utan internet två veckor utan problem. Jag blir inte särskilt stressad av sociala medier.

De säger att de hade skämts om jag var deras dotter

Händer det att du får näthat?

– Ja, men bara från äldre damer. Nästan alla som näthatar mig är kvinnor över 50 år. Jag får aldrig näthat från unga tjejer.

Vad säger de?

– Att jag är bortskämd, att jag inte har något jobb, att jag måste skaffa mig en utbildning. Att jag inte har vuxit upp för att jag har för bra relation till min mamma. Eller att de hade skämts om jag var deras dotter. Jag vet inte, det känns som att de inte riktigt förstår sociala medier.

Påverkar det dig?

– Inte nu, i början blev jag påverkad. Idag tar jag inte åt mig när folk skriver saker om mig. Men om någon skriver något om Benjamin eller pappa blir jag galen. Då måste jag svara tillbaka och försvara.

bianca ingrosso

Foto: Hanna Hedin

Under förberedelserna ringer ett okänt nummer till Biancas privata telefon. Bianca sätter på högtalaren och svarar:

– Hej, det är Sara!
– Är det Bianca? Jag måste prata med Bianca Ingrosso! Hon är så sjukt snygg… Jag vill knulla henne, haha!
– Nu är inte det här Biancas nummer utan du har kommit till Sara. Men om du hade kommit till Bianca skulle hon inte vilja att du sa sådär. Hej då!

Bianca lägger på och suckar. Det är inte första gången något sånt här händer. Hon är van. Bianca berättar att hon får liknande samtal från killar så gott som varje dag. Hon har ingen aning om hur de får tag i hennes nummer.

– Jag trivdes mer med kändisskapet innan Wahlgrens värld. Nu är det som att alla känner mig och vill sitta och prata i en kvart. Folk blir också mer starstruck nu, vilket jag är väldigt ovan vid.

”Jag trodde du var en bitch innan jag lärde känna dig”

Under plåtningen i Fjärilshuset kommer en skolklass in i den varma djungelliknande miljön. Några tjejer skriker till och vill ta bilder med Bianca. Hon ställer självklart upp och poserar med alla som vill. Det bildas en kö av elever. Sist i kön står en kille som också vill ha en bild, men när bilden är tagen frågar han: ”Men vem är du egentligen? Varför är du känd? ”

Tror du att folk har fördomar om dig?

– Ja, för fan! Herregud. Så många fördomar! Jag får alltid höra ”jag trodde verkligen du var en bitch innan jag lärde känna dig”. Folk tror att jag är lat och gör det här för att jag har en känd mamma. Folk tror att jag inte har någon talang.

Vad tänker du kring det?

– Jag vet att jag inte är helt talanglös. Och jag är så långt ifrån en bitch man kan komma! Jag är den mest konflikträdda människan du någonsin kan träffa. Det värsta jag vet är att göra andra människor ledsna eller obekväma. Jag har aldrig bråkat med en kompis i hela mitt liv. Bara med mamma och Benjamin.

Bianca Ingrosso: ”Jag trodde aldrig det skulle gå så här bra för min blogg”

Har du bra självförtroende?

– Ja, det skulle jag säga. Jag vet vem jag är, jag faller inte för grupptryck, jag står alltid för mina åsikter och är väldigt trygg i mig själv.

Vad gör du om fem år?

– När jag var yngre, eller ja, jag är ju bara 22 år, men när jag var 20 år trodde jag att jag skulle ha barn och jobba med musik. Men nu tror jag istället att mitt liv kommer se ganska likadant ut som nu. Jag tror inte att jag jobbar med musik om fem år.

Har du några specifika mål?

– Jag har absolut mål, men jag har ingen stress! Jag har faktiskt uppnått ganska mycket redan. Jag trodde till exempel aldrig att det skulle gå såhär bra för min blogg! Och jag tror att många av mina drömmar kommer gå i uppfyllelse det här året. Men jag har andra mål utanför karriären. Jag vill bli mamma. Jag vill adoptera och jag vill jobba mer med välgörenhet. Och så vill jag bo i ett vitt hus med svart tak någonstans i Stockholm.

Varför vill du adoptera?

– Jag vet inte… Jag älskar barn. Jag har varit på två resor med hjälporganisationen Unicef och vill bara adoptera varenda unge. Jag känner bara att om man har möjlighet att hjälpa någon att få ett bättre liv, så kan man göra det. Och jag vill gärna jobba med barnhem på något sätt i framtiden.

Sista frågan: Vad är det pinsammaste du har gjort?

– Jag har bajsat på mig på ett flygplan. Först blev jag magsjuk och spydde på toaletten. Sen gick jag tillbaka till min plats och då kom det från båda håll. Man är ju ganska fast på ett flygplan…

FAVORITAKTIVITET:

”Jag är inte så komplicerad. Ge mig god mat och bra musik, så är jag nöjd! Om jag är med mina vänner gör jag vad de vill göra, men jag är inte den som vill hitta på en massa grejer hela tiden. Jag vill mest chilla! Om jag är med Benjamin handlar allt om att bli brun, haha. Jag har aldrig träffat någon som är mer intresserad av att sola och bli brun än Benjamin. ”

RAGGNINGSKNEP:

”Man ska definitivt inte ragga såhär, som killen som raggade på mig i helgen. Han hade stått och kollat på mig jättelänge, sen kom han fram och bara ’du behöver inte vara blyg bara för att hälsa gumman’. Man ba okej… Jag hatar när folk raggar. Så mitt bästa raggtips är: ragga inte! Och om du vill ragga, få det att se ut som att det bara händer, att du bara råkar vara bredvid personen helt plötsligt. ”

_

FOTO: HANNA HEDIN
STYLIST: ANNIKA NORMAN
HÅR & MAKEUP: NATHALIE BERZELIUS/O&M