in

Tareq Taylor blir årets julvärd i SVT

Årets julvärd
Tareq Taylor. Foto: Janne Danielsson/SVT

Äntligen! Tareq Taylor blir årets julvärd i SVT. Mer

Tareq Taylor är årets julvärd i SVT 2021

Nu står det klart att årets julvärd blir Tareq Taylor. Kocken, författaren och tv-personligheten var en av årets sommarpratare, och senast vi såg honom i SVT var i programmet Tareq Taylors matresa. Klockan 15.00 på julafton får vi alltså se honom i rutan igen.

– Att vara julvärd på SVT är kanske det finaste man kan få göra. Jag älskar julen. Och att få fira julafton tillsammans med tittarna i år, det känns stort på riktigt. Och lite pirrigt, säger Tareq Taylor i ett pressmeddelande.

Kommer SVT:s julvärd sända live?

När Lotta Lundgren och Erik Haag var julvärdar 2017 valde de att spela in programmet i förväg. Det drog i gång en diskussion kring huruvida SVT:s julvärd ska sända live eller inte – och hur Tareq Taylor väljer att göra i år återstår att se.

Hur länge har vi haft en julvärd på julafton?

Traditionen med en julvärd i SVT började 1959 med Bengt Feldreich. Han var sedan julvärd fram till 1971 då Arne Weise tog över, men sedan 2003 har vi haft nya julvärdar varje år.

Vem var årets julvärd 2020?

Förra årets julvärd var konstnären och tv-personligheten Lars Lerin.

Vem var årets julvärd 2019?

Året innan dess var Marianne Mörck julvärd i SVT. Skådespelaren, sångerskan och regissören känner vi bland annat igen från Bonusfamiljen (som precis haft premiär för sin fjärde säsong!)

Marianne Mörck blir årets julvärd i SVT
Källa: SVT Faksimil

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.