in

5 julklappar i sista minuten

bild 14
5 julklappar i sista minuten

Imorgon är det julafton och du har fortfarande inte alla julklappar klara. Vad kan man ge bort som inte kräver en heldag i julstressiga butiker? VeckoRevyn tipsar dig om 5 superklappar som garanterat kan placeras under granen redan ikväll.

Klicka in till vår systersajt Damernas Värld för bästa julklappstipsen 2016 – oavsett om det gäller din pappa, mamma, bror eller syster. Mer

present

Egendesignat presentkort

Ett presentkort behöver inte nödvändigtvis komma från en butik. Ge bort ett personligt presentkort istället! Skriv upp vad du erbjuder på ett fint kort, lägg i kuvert och knyt en fin rosett runt. Vill du ge bort en upplevelse, som ett biobesök eller middag på restaurang med dig som sällskap? Preliminärboka ett datum och skriv det på presentkortet, så känns det mer exklusivt. Skulle datumet inte funka för din vän är det bara att boka om.

DET HÄR KAN DU GE PRESENTKORT PÅ
Restaurangbesök – Du bjuder med dig själv som sällskap. Här kan du reglera prisklass genom att själv bestämma vilken restaurang ni ska gå till.
Biobesök – Självklart följer du med som sällskap även här. Vill du skämma bort din vän lite extra kan du även skriva att du står för popcorn, godis och läsk!
3-rättersmiddag med dig själv som kock – Perfekt till den du vill spendera egentid med, kanske en partner eller god vän. Du lagar en god måltid som ni avnjuter tillsammans hemma vid köksbordet. Ett bra budgetalternativ!
Helkroppsmassage – Perfekt present till din partner. Ge flera små presentkort, till exempel 5 stycken, så att din partner kan njuta av din massage vid flera tillfällen.

LÄS OCKSÅ: Julklappsspelet – officiella regler och roliga varianter

Blandskiva

Bränn din väns favoritlåtar på en cd-skiva och ge bort. Lite gammalmodigt, men det går fortfarande hem!

Ge bort något ätbart

I köket kan du tillverka presenter som garanterat blir uppskattade. Alla gillar väl att äta? Koka en god marmelad på bär eller frukt och ge bort i en fin glasburk. Du kan också göra egna chokladtryfflar som du paketerar i söta cellofanpåsar. Spana in recepten nedan!

ENKEL MARMELAD

Du behöver:
1 del frukt/bär
1 del syltsocker

Gör såhär:
Skölj bären/frukten och skär dem i mindre bitar. Koka upp bär/frukt och socker tillsammans med en skvätt vatten. Låt koka i ca. 5 minuter, beroende på hur stora bär/fruktbitar du har. Rör om under tiden. Ta bort från plattan och ta bort skummet som bildats på toppen med en sked. Låt stå i 15 minuter, rör om då och då. Häll upp i varma, rengjorda burkar.

CHOKLADTRYFFEL ca. 25 st
Du behöver:
200 gram choklad (mörk, ljus eller vit väljer du själv!)
1 dl vispgrädde
1,5 dl kakao till garnering

Gör såhär:
Hacka chokladen i småbitar. Koka upp grädden och ta kastrullen från plattan. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Vill du ha någon speciell smaktillsats (till exempel lite vaniljsocker, likör, lakrits-/polkahack eller apelsinskal) häller du i det nu. Häll chokladsmeten i en form och låt stå tills den stelnat helt. Rulla små kulor av den fasta chokladsmeten, doppa i kakao. Klart!

Rama in

Rota fram fina bilder på dig och din vän, till exempel från en rolig resa ni åkt på tillsammans. Skriv ut och klipp ihop till ett kollage. Rama in i en gammal ram och du har en personlig present som din vän lär bli glad av!

Via hemsidan www.wordle.net kan du skapa ordtavlor snabbt och enkelt. Skriv in orden som du tycker kännetecknar den som ska få presenten, skriv ut och rama in. Har din vän en blogg? Skriv in URL-en och få ut slumpade ord från bloggen som en snygg tavla, roligt och annorlunda!

Prenumeration på VeckoRevyn!

Ge bort en härlig prenumeration på världens bästa tidning, VeckoRevyn, till din kompis. På Tidningskungen.se finns en julklappsfunktion som gör att du kan ange din kompis adress som leveransadress, och tidningarna börjar komma efter julafton. Smidigt, smart och bäst!